دانشگاه علامه طباطبایی تهران در سال تحصیلی گذشته بیش از ۲۶۳ کلاس درس را در راستای اجرای سیاستهای تفکیک جنسیتی به دختران اختصاص داده است. در مقابل ۸۷ کلاس هم به پسران اختصاص داده شده است.
به گزارش روزنامه شرق این دانشگاه با در اختیار داشتن بیش از ۱۷۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی، اولین دانشگاهی در کشور است که به شکل رسمی تفکیک جنسیتی کلاسهای درسی را اجرا کرده است. براساس اطلاعات رسمی از این دانشگاه، مسوولان در سال تحصیلی ۱۳۹۰-۱۳۸۹ بحث تفکیک جنسیتی برای کلاسهای عمومی را که دارای تراکم جمعیتی بالایی هستند، عملیاتی کردهاند.
در حال حاضر بیش از ۳۵۰ کلاس تفکیک شده در دانشگاه علامه طباطبایی تهران وجود دارد و سهم دختران ۲۶۳ و سهم پسران تنها ۸۷ کلاس درس است، به عبارت دیگر سهم دختران در کلاسهای تفکیک شده سه برابر پسران است.
از سوی دیگر آمار تعداد استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه نشان میدهد تنها دانشگاه علوم انسانی کشور ۴۲۹ استاد و عضو هیات علمی دارد که در مقام مقایسه به نظر میآید ۹۰درصد از ظرفیت آموزشی استادان دانشگاه علامه طباطبایی تنها باید صرف حضور در کلاسهای درس تفکیک شده شود.
گزارش عملکرد دانشگاه علامه از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۰ که مربوط به دوره شش ساله ریاست حجتالاسلام شریعتی بر این دانشگاه میشود، به صراحت نشان میدهد تفکیک جنسیتی ۳۵۰ کلاس درس، طرحی آزمایشی و تنها مربوط به دروس عمومی است و احتمال آن میرود که با طی شدن مرحله آزمایشی این طرح، دامنه تفکیک جنسیتی گستردهتر و به کلاسهای اختصاصی نیز برسد. جدا از گام بلند مسوولان دانشگاه علامه طباطبایی در اجرای سیاستهای تفکیک جنسیتی در وضعیت کنونی، توسعه پردیسهای دخترانه و پسرانه در این دانشگاه از جمله طرحهایی است که با جدیت در حال پیگیری است. «حجتالاسلام سید صدرالدین شریعتی» هفته گذشته درباره آخرین وضعیت احداث پردیس دختران این دانشگاه اظهار کرد: برخی از ساختمانها و دانشکدههای دانشگاه علامه قرار است جابهجا شود و ما میتوانیم از دانشکدههای بزرگمان که خالی شده به عنوان پردیس دختران استفاده کنیم. وی زمان راهاندازی دقیق این پردیس را اعلام نکرد و گفت: راهاندازی یک پردیس دانشگاهی کار زمانبری است، بنابراین نمیتوان زمان دقیقی اعلام کرد. در این پردیس شرایطی را به وجود خواهیم آورد تا دختران با خیال آسوده به فعالیتهای آموزشی و ورزشی و پژوهشی خود بپردازند.