روزنامه شرق: داريوش مهرجويي، ماني حقيقي، ليلا حاتمي، نيكي كريمي، علي مصفا و جمع ديگري از هنرمندان در اقدامي حمايتي و براي همدلي با مهاجران افغان به استان مازندران سفر خواهند كرد.
چندي است كه مساله سختگيري براي مهاجران افغان آن هم از سوي مسوولان شكل ديگري به خود گرفته است و استان مازندران ميخواهد پيشقراول اخراج آنان از ايران باشد. اما هنرمندان كه در اين مسايل معمولا به عنوان نبض تپنده جامعه عمل ميكنند در اين راه پيشقدم شدهاند و نسبت به اين اتفاق واكنش نشان دادهاند و قصد دارند با حضور در شهرهاي مختلف و در بين افغانهاي مقيم ايران جلوي خدشهدار شدن چهره كشور را با اين حركتهاي نادرست بگيرند. ماني حقيقي كارگردان مطرح اين روزها از كساني است كه به اين مساله واكنش نشان داده است به گونهاي كه قصد دارد فيلم «مهرجويي: كارنامه چهلساله» را با همراهي «داريوش مهرجويي» و جمع ديگري از بازيگران و همكاران شناخته شده سينماي ايران كه در فيلمهاي مهرجويي حضور داشتهاند به شهرهاي مختلف مازندران ببرد و با حضور افغانهاي مقيم اين شهرها به نمايش بگذارد. در اين همدلي و حركت نمادين ليلا حاتمي، علي مصفا، نيكي كريمي و جمع ديگري از بازيگران و همكاران فيلمهاي متعدد داريوش مهرجويي همراه خواهند بود. هرچند هنوز زمان اين سفر مشخص نشده است. ماني حقيقي در اين زمينه ميگويد: «ما به دنبال مكانهايي براي نمايش اين فيلم در شهرهاي مختلف اين استان هستيم و قصد داريم براي همه و بهخصوص شهروندان افغان اين فيلم را نمايش دهيم و خودمان در كنارشان حضور داشته باشيم تا اعتراضمان را به اين تصميم مطرح كنيم.»
او همچنين ميگويد: «براي ايجاد ايراني آبادتر، نياز داريم به خواهران و برادران افغانمان اجازه كار، اقامت، تحصيل دانشگاهي و بيمه و مسكن بدهيم.» اين واكنش درباره سخناني است كه تقي شفيعي مديركل اتباع خارجي استان مازندران مطرح كرده است. به گزارش «فارس» وي با اشاره به مصوبه اخراج تبعه افغان از اين استان گفته است: «اين مصوبه يك فرصت طلايي براي مازندران در راستاي پاكسازي استان از اتباع بيگانه است و امروز ديگر حضور افغانها براي مازندران يك تهديد به شمار ميرود.» پيش از اين رفتار مشابهي هم در اصفهان رخ داده بود كه با اعتراض روبهرو شد. فيلم «داريوش مهرجويي: كارنامه چهل ساله» امروز ساعت 16:30 در مركز سينماي مستند و تجربي به نمايش درميآيد و از نظر منتقدان اين فيلم حاصل پنجسال تحقيق تصويري است و از ويژگيهاي منحصربهفرد اين مستند، نمايش تصاوير ديده نشدهاي از پشتصحنه فيلم «هامون» و تصاويري از سفر داريوش مهرجويي همراه با گلي ترقي، داريوش شايگان و سهراب سپهري به كاشان است كه براي اولين بار به نمايش در ميآيد. داريوش مهرجويي نيز اين روزها كه آخرين ساختهاش «نارنجي پوش» روي پرده است خود همراه فيلم شده است تا بتواند عقايدي كه در فيلم دارد را به صورت اجراييتر مطرح كند. چهره اجتماعي كه هنرمندان براي خود تعريف ميكنند اين روزها ميتواند به از بين بردن مسايلي از اين دستكمك كند. مسايلي كه سبب خدشهدارشدن چهره ايران ميشود و روند واكنشي هنرمندان كه از ديروز آغاز شده است ميتواند جلوي اينگونه رفتارهاي نژادپرستانه را بگيرد. اصغر فرهادي كارگردان جهاني برنده اسكار قرار است 22 و 23 ارديبهشت به تهران بيايد و در چند مدرسه افغان با حضور كودكان، فيلم «جدايي نادر از سيمين» را نمايش دهد.