آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 20 فروردین ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 08 April

هدفمندی یارانه‌ها؛ ايرلاين‌ها ورشكسته می ‌شوند

جوان آنلاين: ستاد هدفمندي يارانه‌ها در نخستین حرکت خود در سال جاري ۲۸ هزار تومان به یارانه‌های بخشی از جامعه افزوده است. قیمت بنزین را قصد دارد افزایش دهد و خود را برای اجرای فاز دوم هدفمندی آماده کرده است.
در جدیدترین اقدام ستاد هدفمندی یارانه‌ها،قیمت سوخت هواپیما بیش از دوبرابر شده است که اعتراض ایرلاین‌ها را در پی داشته است، البته ایرلاین‌ها از شرکت ملی پخش گلایه دارند در حالی که اتخاذ چنین تصمیمی در ستاد هدفمندی یارانه‌ها نهایی شده است.این اقدام دولت در شرایطی صورت گرفته است که بحث ورود هواپیماهای قطری همچنان زنده است با وجود اینکه وزیر راه و شهرسازی آن را منتفی دانسته است، آن هم در زمانی که چنین اتفاقی رخ داده است. منابع غیر‌رسمی چندی پيش خبر می‌دادند دولت قصد دارد ایرلاین‌های ضعیف ایرانی را از دور خدمات خارج کنند؛ خارج کردن هواپیماهای این ایرلاین‌ها از یک سو و اولتیماتوم جدی به آنها برای خرید هواپیماهای جدید به اندازه کافی برای این شرکت‌ها دردسر ساز شده است. رضایت همگانی مردم از این اقدام، دولت را برای ورود هواپیماهای قطری تشویق کرده است اما آنچه کمتر مورد توجه قرار گرفته عدم‌حمایت لازم دولت از شرکت‌های هواپیمایی است. ایرلاین‌ها عقیده دارند دولت می‌خواهد چرخه فعالیت آنها را متوقف کند در حالی که باید با ارائه تسهیلات مورد نیاز آنها را برای نوسازی کمک کنند و نه تعطیلی آنها.
دولت در این باره تصمیم جدی نگرفته است و بسیاری از کارشناسان این نظریه را نوعی سیاه‌بینی قلمداد کردند.به عقیده خوشبینان آن روزها،دولت پول و اعتبار ندارد تا بتواند به ایرلاین‌ها کمک کند و آنها باید به منابع دیگری بیندیشند و نه کمک دولت.
چند ماهی از این ماجرا گذشت تا هفته گذشته که قیمت سوخت برای سفرهای خارجی ایرلاین‌ها بیش از دو برابر افزایش یافت. همین موضوع برای زنده شدن سناریوی حذف شرکت‌های ایرانی کافی بود تا این بار شرکت‌های هوایی ذبح کردن خود را شاهد باشند.آنها براین باورند قیمت ۴۰۰ تومان برای هرلیتر بنزین و افزایش ۱۴ درصدی بهای بلیت همچنان آنها را در حالت ورشکسته قرار داده و این اقدام دولت برای خروج آنها از گردونه است تا ناوگان هوایی قطر بیشتر پروازهای کشور را بر عهده گیرد.
این در حالی است که هواپیماهای ایرانی با محدودیت‌هایی در سوختگیری مواجه هستند و نمی‌توانند در هر کشوری سوختگیری کنند. همین مقوله تأیید سناریوی حذف ایرلاین‌ها را جدی‌تر کرده است، چرا که گفته می‌شود اتخاذ چنین تصمیمي بدون هماهنگی و مشورت شرکت‌های هوایی صورت گرفته است. به نظر می‌رسد در سال «حمایت از تولید ملی،کار و سرمایه ایرانی» تصمیمات مبهمی برای اقتصاد کشور گرفته می‌شود. بهتر است دولت به جای حذف شرکت‌های ایرانی تمامی تمرکز خود را در این باره‌، روی توانمند‌سازی آنها با نظارت بیشتر متمرکز کند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved