سایت خانه ملت: نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با یادآوری مواضع جدید غرب برای زمان و مکان مذاکره ۱+۵ با ایران، گفت: مذاکره ایران و ۱+۵ قطعی نیست.
همزمان معاون وزير امور خارجه روسيه نیز گفته است که هنوز «زمان و مکان» دور آينده مذاکرات هسته ای گروه ۱+۵ و ايران به طور «قطعی» مشخص نشده است.
حسین ابراهیمی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خانه ملت، درباره نوع برخورد غربیها برای از سرگیری مذاکرات هستهای با ایران، گفت: بعد از آنکه روز ۲۵ فروردین زمان نشست مشترک جمهوری اسلامی با ۱+۵ اعلام شد ، آمریکاییها با اتخاذ مواضع جدید برای زمان و مکان مذاکره حرفهای دیگری میزنند.
وی با اشاره به ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره بازنماندن همیشگی پنجره دیپلماسی مقابل ایران، ادامه داد: جمهوری اسلامی هیچگاه درخواست مذاکره به ۱+۵ نداد بلکه آنها بودند که پیشنهاد نشست مشترک را مطرح کردند، بنابراین نباید برای این تناقض گویی ارزشی قائل شد.
هیلاری کلینتون روز یکشنبه (۱۳ فروردین) با ادعای اینکه واشنگتن خواستار «نتایج ملموس» از مذاکرات هسته ای است، گفت: سیاست ایالات متحده «پیشگیری است و نه مهار.» وزیر امورخارجه آمریکا مدعی شد: «من میخواهم تاکید کنم که ایران از فرصت نامحدود برخوردار نیست.» با این حال ساعاتی پس از این سخنان، سخنگوی کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکرهکننده ارشد هستهای گروه ۱+۵، با رد تعیین زمان و مکان برگزاری نشست گروه ۱+۵ اعلام کرد هنوز در اینباره با ایران توافقی حاصل نشده است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خانه ملت افزود: با توجه به صحبتهای مبهم غربیها درباره محل و زمان نشست مشترک با ایران، میتوان نتیجه گرفت که هنوز اصل مذاکره قطعی نیست چه رسد به آنکه بخواهد تاریخ و کشور میزبان آن مشخص شود.
مذاکرات هسته ای در کشور دوست برگزار شود
سایت آفتاب: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد کرد که دور آتی مذاکرات ایران با گروه 1+5 به جای استانبول در یکی از شهرهای بغداد، دمشق یا بیروت برگزار شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محسن رضایی، وی در دیدار مدیران و کارکنان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب افزود: با توجه به بد قولی های دوستان ما در ترکیه در پایبندی به برخی توافقات ، بهتر است مذاکرات ایران و گروه 1+5 در یکی دیگر از کشورهای دوست برگزار شود ، از این رو بغداد، دمشق و بیروت مکان های مناسب تری برای انجام مذاکرات نسبت به استانبول هستند.
وی تصریح کرد: نباید علامت غلطی به گروه 1+5 داده شود و آنها نباید احساس کنند که ایران در موضع ضعف قرار داردبه همین دلیل بهتر است در مورد محل مذاکرات تامل بیشتری صورت گیرد و اینگونه تداعی نشود که استانبول تنها گزینه ماست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: نجات غرب در آینده در دست ایران است و ما می توانیم از نیاز غرب به خودمان استفاده کنیم و با یک دیپلماسی فعال و قوی اکثر موانع را از سر راه خود برداریم.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش گفت : موضع جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی همواره بر ایستادگی همراه با منطق و تدبیر مبتنی بوده است از این رو تحریم و اعمال فشار را باید با دیپلماسی قوی در خارج و مقاومت در داخل خنثی کرد . تنها در این صورت است که غرب از تحریم، نتیجه ای نخواهد گرفت . مقامات غربی به این امر واقفند که رهبران و مدیران ایران بدنبال جنگ نیستند ولی تسلیم هم نمی شوند.