آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 10 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Monday 30 January

دلار؛ كسی نمی‌فروشد؛ همه خريدارند

روزنامه شرق: در چهارراه استانبول يعني بازار ظاهرا از ارز تك‌نرخي ايران خبري نيست جز قيمت‌هايي كه بالا و بالاتر مي‌رود و صراف‌ها و دلال‌هايي كه فقط خريدارند و نيم‌نگاهي هم به فروش ندارند. مردم نگران هم كه هنوز اميدوار به تبديل ريال خود به دلار و پوند هستند يا پشت شيشه صرافي‌ها صف كشيده‌اند يا در به در دنبال دلالي مي‌گردند كه حاضر به فروش باشد. پشت مغازه‌ها هم كه شلوغ مي‌شود، صراف‌ها براي متفرق كردن مردم وارد عمل مي‌شوند. بعضي از آنها با دست اشاره مي‌كنند كه دلاري براي فروش ندارند. يكي از آنها هم كه اصلا كسي را داخل مغازه راه نمي‌دهد، سوال و جواب از آنها هم هيچ ثمري ندارد حتي اگر خبرنگار باشي. يكي از صراف‌ها هم بالاخره دل به دريا زد و گفت چطور انتظار دارند فروشي انجام شود مگر دلار 1226توماني تحويل گرفته‌ايم كه به اين قيمت هم به دست مردم بدهيم. در چنين شرايطي همه از جمله مشتري‌ها و مردم كنجكاو، مجبورند سراغ دلال‌ها بروند يعني تجار سياري كه در طول و عرض خيابان به دنبال مشتري مي‌گردند البته نه براي فروش بلكه براي خريد. از يكي از همين دست‌فروش‌ها قيمت مي‌پرسم با كمي دقت نگاه مي‌كند و مي‌گويد مي‌خريم ولي دلار براي فروش ندارم! می‌گویم: ولي همين دلار به‌عنوان كالايی نيست در جهان، هم بايد قيمتي داشته باشد؟ نگاه معناداري مي‌كند و مي‌گويد بستگي به اين دارد كه خريدار باشي يا فروشنده.
دلار مي‌خريم ولي نمي‌فروشيم
نتيجه اينكه در بازار ارز تك‌نرخي، دلار را به هر قيمتي مي‌خرند و اگر دست داد مي‌فروشند، از ۱۷۰۰تومان تا ۱۷۵۰ براي خريد و از ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰تومان براي فروش. در مورد يورو هم وضع بر همين منوال است. هر كس براي واحد پول اتحاديه اروپايي كه همين تازگي‌ها ايران را تحريم نفتي كرده، قيمتي مي‌دهد حدود ۲۲۰۰ يا ۲۲۵۰ و حتي ۲۳۰۰تومان. يكي از صراف‌ها هم تحليل جالبي از شرايط و روزهاي آينده دارد. مي‌گويد مردمي كه دلار ۲۲۰۰توماني را به چشم ديده‌اند، هيچ‌وقت رضايت نمي‌دهند كه آن را 1226تومان يا كمي گران‌تر به دولت و صراف بفروشند.
عرضه به صرافي‌هاي خاص
يكي از صراف‌ها مي‌گفت در كل چهارراه استانبول تنها يك صرافي پشت شيشه خود نوشته‌اي چسبانده كه خبر از عرضه ارز به قيمت دولتي مي‌دهد به همين دليل معلوم نيست تزريقي كه بانك مركزي وعده‌اش را داده بود به صرافي‌هاي معتمد و خاص صورت مي‌گيرد يا قرار است همه از اين عرضه بهره‌مند شوند؟ البته با وجود همين اوضاع آشفته، وزير اقتصاد یا سخنگوي اقتصادي دولت همچنان اصرار دارد كه تدابير اتخاذ شده نتيجه داده و همه چيز تحت كنترل قرار دارد. شمس‌الدين حسيني، در مقابل دوربين‌هاي تلويزيون دلال‌ها و بعضي رسانه‌هاي خاص را مسوول گراني اعلام كرد و گفت: در حال حاضر ساختار عرضه ارز با ارز فراوان را كنار گذاشته‌ايم و عرضه كاملا كنترل شده و ارز با ثبت سفارش صورت مي‌گيرد كه اين به معناي قطع دست دلالان است.
۱۰۰ تن ذخيره طلايي
با همين تفاسير، محمد كشتي‌آراي رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهر پيش‌بيني كرد: مردم دست‌كم صد تن طلا در خانه‌هايشان ذخيره كرده‌اند. او اظهار امیدواری کرد با توجه به اينكه قيمت طلا و سكه300هزار تومان كاهش داشته در روزهاي آينده قيمت‌ها به تعادل رسيده و حبابي در بازار وجود نداشته باشد. كشتي‌آراي تاكيد كرد: افرادي كه سال گذشته اقدام به خريد سكه و طلا كردند با شرايط افزايش قيمت‌ها طي سال‌جاري 43‌درصد سود عايدشان شده است. كشتي‌آراي با اشاره به پيش فروش پنج ميليون سكه يادآور شد: پيش‌بيني مي‌شود اين تعداد به 20ميليون قطعه برسد و برآورد شده كه 50 تن سكه پيش‌فروش شده است. وي همچنين گفت كه صد تن طلا به صورت انباري و در منازل وجود دارد كه توليد را مختل كرده است.
اعتراض به اظهارات چندگانه
همين شرايط هم باعث شده نايب‌رييس مجلس شوراي اسلامي اعلام كند: جو رواني به وجود آمده در كشور در روزهاي اخير در اثر گراني ارز و طلا آنقدر مهم بود كه اگر چاره‌اي براي آن انديشيده نشود ممكن است بر اصل انتخابات تاثيرگذار باشد. باهنر افزود: پشت پرده اين گراني‌ها هم مي‌تواند توطئه‌اي و هم مي‌تواند متاثر از التهابات اقتصادي باشد و البته بايد دقت داشت كه در مسايل اقتصادي علت تامه‌اي را نمي‌توان در نظر گرفت. دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به سكوت دولت درخصوص نوسانات اخير در بازار ارز و سكه گفت: قبل از اين گراني‌ها شاهد اين بوديم كه بعضي دولتي‌ها مثل آقاي بهمني درخصوص مسايل اقتصادي در هفته چندين اظهارنظر مي‌كردند اما در نوسانات بازار سكه و ارز شاهد سكوت دولتي‌ها بوديم. وي همچنين خاطرنشان كرد: اين سكوت تا جايي ادامه داشت كه در جلسه شوراي امنيت ملي و مسوولان اقتصادي كشور درخصوص نوسانات قيمت سكه و ارز و افزايش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي در حضور يك مقام عالي‌رتبه نظام قرار شد حباب‌هاي بازار سكه و ارز شكسته شود و سود سپرده‌ها نيز افزايش پيدا كند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved