رادیو آلمان: رئیسجمهور آمریکا با معرفی استراتژی دفاعی این کشور بر ضرورت کاهش بودجه نظامی این کشور تاکید کرد. بهرغم محدودیتهای مالی پنتاگون اعلام کرد که چین، منطقه اقیانوس آرام و ایران همچنان در الویتهای دفاعی آمریکا قرار دارند.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در روز پنجشنبه (۵ ژانویه/۱۵ دی) ضمن معرفی استراتژی جدید دفاعی این کشور اعلام کرد که ایالات متحده همچنان در صدد حفظ "برتری نظامی" خود است.
گرچه ضرورت تغییر در استراتژی نظامی آمریکا در دهههای گذشته نیز آشکار شده بود، اما بحران مالی کنونی در این کشور، کاخ سفید را به اخذ تصمیمی سریعتر واداشته است. بدهیهای نجومی دولتی، مقامات آمریکا را مجبور کرده که حدود ۴۵۰ میلیارد دلار در خلال ۱۰ سال آینده از بودجه نظامی این کشور بکاهند. اوباما در پنتاگون گفت: «ارتش ما لاغرتر خواهد شد.»
وی تاکید کرد که خروج سربازان آمریکایی از عراق و خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از افغانستان تا سال ۲۰۱۴ نشانگر "یک چرخش" در سیاستگذاری دفاعی آمریکا است.
تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه آسیا
رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد که «حضور نظامی ایالات متحده در آسیا و حوزه اقیانوس آرام» افزایش خواهد یافت. اوباما گفت: «در این مناطق ما دست به صرفهجویی و کاهش بودجه نخواهیم زد.» کارشناسان نظامی بر این باورند که تاکید مقامات آمریکایی بر اهمیت این منطقه با توجه به برآمد اقتصادی و نظامی (بویژه نیروی دریایی) چین قابل فهم و توضیحپذیر است.
چین در سالهای اخیر با سرعتی باورنکردنی دست به نوسازی ارتش خود زده است. ساخت دهها رزمناو مدرن، زیردریایی، یک ناوهواپیمابر و هواپیماهای رادارگریز از جمله تغییرات در ده سال گذشته به شمار میآیند. چین بطور آزمایشی با حمله به یک ماهواره نشان داد که دقت سامانههای موشکی دوربرد خود را حتی در فضا گسترش داده است.
ژنرال فیلیپ بردلاو، معاون نیروی هوایی آمریکا در تابستان ۲۰۱۱ پیرامون پیشروی چینیها گفته بود: «نیروی هوایی آمریکا هم اکنون دارای قدیمیترین هواپیماهای جنگی در تاریخ خود است.»
ایران در کانون توجهات آمریکا
ایران یکی از الویتهای نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه و آسیا به شمار میآید. ایالات متحده خواهان تعمیق همکاری نظامی با کشورهای خاورمیانه برای مقابله با بلندپروازیهای اتمی ایران است. در استراتژی جدید آمریکا صریحاَ آمده است که ایالات متحده موظف است که علیه «سیاست ایجاد بیثباتی» دست به عمل زند.
تامین تردد آزاد نفتکشها و امنیت راههای تجاری در خلیج فارس یکی از الویتهای آمریکا به شمار میآید. آمریکا خود را موظف میداند که از تحقق تهدیدات ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز به هر قیمتی جلوگیری کند.