بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 2 مهر ماه 1396 = 24-09 2017

زیر فشار ترامپ، روحانی مهار از دست می دهد

منصور امان

پس از سُخنرانی صریح رییس جمهوری آمریکا در سازمان ملل، می توان شاهد آن بود که رژیم جمهوری اسلامی سیاست خویشتنداری لفظی در برابر وی را کنار گذاشته و بر تریبونها به گونه مُستقیم به جنگ آقای ترامپ رفته است؛ رویکردی که در جنگ قُدرت داخلی، برای دو جناح اصلی حُکومت دارای آثار و نتایج مُتفاوتی است.

در واکُنش به سُخنان تُند رییس جمهور آمریکا، آقایان خامنه ای و روحانی با ادبیات و تهدیداتی یکسان، کنار یکدیگر آرایش گرفته و به وی حمله برده اند. جبهه گیری مزبور اگرچه در سازگاری مُطلق با رویکرد شناخته شده باند حاکم قرار دارد و آن را تقویت می کند، در مورد جناح میانه حُکومت اما در نقش اره بُرنده ای عمل می کند که با هر رفت و آمد و تحرُک، شاخه زیر پای آن را کمی بیشتر سُست می کند.

تردیدی وجود ندارد که رجزخوانی و خط ونشان کشی اخیر رهبران جمهوری اسلامی، از هر دو جناح، راهی به میدان عمل واقعی آنها در پهنه برخورد با آمریکا و موضوع حیاتی "برجام" نخواهد یافت. با این حال اما تاثیر این صف آرایی تبلیغاتی بر پهنه مناسبات قُدرت زیر "خیمه نظام" و در توازُن قوا نیرومند و گُسترده است.

چه، سیاست احتیاط و پرهیز آقای خامنه ای و شُرکا ارزشی تاکتیکی دارد و خط مشی فراگیر آن کار و تمرکُز روی تضادها و تراشیدن "دُشمن" است. این در حالی است که همین رویکرد برای جناح میانه حُکومت که کارگُزاری بُحران هسته ای با غرب تنها منبع قُدرت داخلی آن به حساب می آید، دارای اهمیتی استراتژیک و بُلند مدت می باشد.

سُخنان روز آدینه آقای روحانی که در آن به گونه تحریک آمیزی مُهمترین فاکتورهای بُحران در مُناسبات خارجی "نظام" را به رُخ طرفهای بین المللی حُکومت کشید و بر تقویت و گُسترش آنها پای فشرد، یک نشان روشن از این واقعیت است که "اعتدال" زیر ضرب سُخنان آقای ترامپ مهار خویش را از دست داده و با سردرگُمی در جهت عکس منافع خود به حرکت درآمده است. او با تهدید به تقویت برنامه مورد مُناقشه موشکی حُکومت و دفاع از مُداخله گری خارجی "نظام"، در عمل از یکسو به خلع سلاح سیاسی جناح خویش پرداخت و از سوی دیگر، کارا ترین مولفه های قُدرت نظامی و امنیتی باند رقیب را صیقل زد.

یک علت رویکرد خودغرضانه جناح میانه حُکومت و زواید "اصلاح طلب" آن و پناه بردن دسته جمعی شان به زیر چتر "اقتدار" باند رقیب می تواند این واقعیت باشد که آقای ترامپ برخلاف سلف خود، در برخورد به رژیم مُلاها مُعادله "مُدره ها" و "تُندروها" را کنار گذاشته و قُدرت حاکم در جمهوری اسلامی را کُلیتی معرفی کرده است که "میانه روها" حداکثر "ماسک" آن به حساب می آیند.

اما ریشه اصلی نوسان آقای روحانی و طیفی که به دُنبال می کشد، نداشتن خواست جدی و توانایی برای تغییر سیاست خارجی سوریه ای – موشکی "نظام" است. آقای روحانی در طول چهارسال اول ریاست جمهوری خود تلاش کرد به جای فشار و تلاش برای تغییر سیاست حاکم، کانون بُحرانی مزبور را زیر فرش جارو کند. اکنون اما شواهد نشان می دهد که این راهکار در چهار سال آینده کُمکی به حفظ وضع موجود نکرده و چاره ساز نخواهد بود. نُقاط تنش در سیاست منطقه ای "نظام" با شدت و شتاب فزاینده ای بر دیگر پهنه های مُناسبات بین المللی آن و از جُمله "برجام" پرتو می افکند. آقای روحانی و دوستان با دست خالی در برابر این تحول قرار گرفته اند و ساده ترین پاسُخ را برای واکُنش به مساله یافته اند: مُشکل، آقای ترامپ و سیاست خاورمیانه ای اوست و نه "نظام" و سیاست خاورمیانه ای اش.

با لفاظی می توان به مُقابله با اولی رفت، برای رویارویی با دُوُمی اما باید آن را به گونه عملی تغییر داد؛ این دُرُست همان کاری است که حُجت الاسلام روحانی مایل نیست حتی به آن فکر کند.

*****

تصمیم ترامپ و حمایت تلویحی فرانسه

پنجشنبه، 30 شهریور ماه 1396
21-09 2017

شبکه خبری ان بی سی به نقل از مقامات آگاه گفت که ترامپ تصمیم خروج یا ماندن آمریکا در برجام را بر عهده کنگره خواهد گذاشت.

پیش تر ترامپ اعلام کرده بود که پایبندی رژیم ایران به برجام را در ماه اکتبر تایید نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش، به نقل از چهار مقام آگاه از جمله یک مقام ارشد دولت آمریکا ترامپ در مسیر اعلام عدم پایبندی رژیم ایران به برجام قرار دارد و تصمیم خروج از برجام را بر عهده کنگره خواهد گذاشت.

در همین رابطه وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه شب پس از برگزاری کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای خارجه در نیویورک به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و گفت: ما مشکلات بزرگی با توافق هسته ای داریم...متحدان آمریکا هم نگرانی هایی درباره رفتار رژیم ایران فراتر از مسئله هسته ای دارند.

تیلرسون به نقل از رئیس جمهور آمریکا گفت: بخش هايی از این توافق برای ما غیرقابل قبول است.

وزیر امور خارجه آمریکا پیش تر گفته بود اگر برجام اصلاح نشود، واشنگتن از آن خارج می‌شود.

از سوی دیگر رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که با توجه با تحولات منطقه و گسترش فعالیت حزب الله لبنان در سوریه و همچنین توسعه برنامه موشکی رژیم ایران، توافق هسته ای کافی نیست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، امانوئل ماکرون که چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران در نیویورک سخن می گفت، با وجود تأکید بر لزوم پایبندی به توافق هسته‌ای، اظهار داشت: آیا این توافق کافی است؟...نه، نیست.

خبرگزاری رویترز نوشت: اگر ترامپ ماه اکتبر پایبندی رژیم ایران را به موافقتنامه هسته ای تایید نکند، کنگره آمریکا 60 روز فرصت خواهد داشت تصمیم بگیرد آیا تحریم هایی را که تهران در چارچوب موافقتنامه هسته ای از آنها معاف شده است، مجددا اعمال کند یا خیر.

رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفته بود: درباره برجام تصمیم گرفته است و به زودی از آن مطلع خواهید شد.

در همین حال وزیر امور خارجه انگلیس در گفتگو با روزنامه گاردین با بیان اینکه احتمال خروج آمریکا از برجام 50 ـ 50 است، تاکید کرد که لندن وظیفه دارد روابطی قوی با متحد شماره یک خود و قدرتمندترین کشور دنیا، یعنی آمریکا داشته باشد.



majid September 20, 2017 04:09 AM

ما مردم ایران اینقدر به قاطعیت رهبرمان اطمینان داریم و میدانیم زمانی که وقتش شد لگن مخلوط زهر و عصاره پهن شتر را یه کله بالا میره و مبارزه با امریکا تموم میشه

گزارش یا اعتراض به این نظر


arzhang September 20, 2017 04:29 AM

درسازمان ملل دونالد ترامپ به دنیا یاداور شد راجع به رژیم تو ایران انطوری که هست تروریست ادمگش صادر کننده خشونت و آشوپ و دخالت در امور کشورهای منطقه حالا دنیا حرف ترامپ گوش کند یا نکند مهم نیست مهم این هست ازامروز جنگ ترامپ با رژیم آخوندا علنی شده که در حرکت بعدی ما خواهیم دید همانطوریکه نتانیاهو نخست‌ وزیر اسرائیل هم گفت برجام یا باید اصلاح شود (یعنی بازدید از پادگانهای نظامی) یا لغوکه نتیجه این بحث خارج شدن امریکا از توافق هسته ای خواهد بود و اینجا هست که دعوا بین آخوندا شروع خواهد شد یک سری میگویند برگردیم مثل گذشته به دنبال ساختن بمب اتم یک سری میگند بهتر هست از دنبال برنامه اتمی دست برداریم چون برنامه اتمی یکی ازعامل مهم بدبختی اقتصاد شده

گزارش یا اعتراض به این نظر


آرش - صبحی September 20, 2017 10:04 AM

علی اکبرولایتی بهترازهرکسی میداند که عقبه این خواسته آمریکا بعنوان طرف اصلی برجام چیست، وخروج آمریکا از برجام چگونه گلوی جمهوری اسلامی بی رمق واز نفس افتاده راخواهد فشرد ضمن اینکه هرگونه سخنی در باب برجام از سوی مسئولان جمهوری اسلامی یک مشت سخنان تهی از واقعیت است که بطور قطع مصرف داخلی دارد آنهم نه برای همه ملت ایران برای آن دسته از باورمندانی که برسفره انقلاب نشسته اند ودراین چپاول ملی دستی برسفره دارند ولایتی وخامنه ای وروحانی ودیگر پایوران حکومت هرآینه مرگ محتوم رژیم خونخوارشان را جلوی چشم میبینند ومذبوحانه تلاش میکنند تا شاید راه گریزی بیابند اما جهانیان نیز براین واقعیت اشراف کامل دارند که ملت خشمگین وبستوه امده ایران برای واژگونی واز هم فروریزی رژیم جنایتکار ودزد جمهوری اسلامی ثانیه شماری میکنند

گزارش یا اعتراض به این نظر


omid September 21, 2017 10:18 AM

اگر ایران آزاد وجود میداشت و مردم ایران آزادانه نظر خود را میگفتند آنگاه جهانیان میفهمیدند که نظر ترامپ با مردم ایران نقطه مشترک دارد اما جهانیان به منافع خود فقط فکر میکنند به ویژه فرانسه و مانور سیاسی ریس جمهور تازه به دوران رسیده اش !

گزارش یا اعتراض به این نظر


shahab September 21, 2017 11:00 AM

درود
برجام توافقیست بین فرقه اسلامگرای ایران و دولتهای غربی
در کنار این برجام اگر حقوق بشر گنجانده شود بهترین است حقوق بشر یک بیانیه دارد به شکل دیگری نیست نه اسلامی نه حزبی حقوق بشر را باید به جنایتکاران تحمیل کرد آنها برای انسانها ارزشی قائل نیستند و این آخوندا هم جنایاتکارند

گزارش یا اعتراض به این نظر


اردلان September 24, 2017 06:22 AM

حکومت جنایتکار داعش بنیان در ایران ساخته دستان نا پاک قدرتهای برتر جهانی بوده که از بدو کاشت این غده سرطانی در ایران تا کنون آنها توانسته اند به بیشترین سود و منافع سرشار دست بیابند! کشتار، آوارگی، فرار مغزها، غارت منابع مالی و معدنی کشور، ویرانی اقتصاد سیاست قدرت فرهنگی و نظامی پس از اشغال کشور توسط تروریستهای نوکر معاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ میلادی نشان از وحشت همچنین بغض و کینه اجانب نسبت به پیشرفتهای شگفت آور ایران در دوران حکومت مردمی پهلوی را به اثبات رساند! ناگفته نماند حزب دمکرات آمریکا به همراه مجموعه کشورهای اروپایی، روسیه و چین کمونیست از نظر ما اربابان این رژیم اهریمنی محسوب میگرنند! چنانچه آقای ترامپ بخواهند در این کارزار نابرابر پیروز و سر بلند از این میدان دشوار خارج شوند راهی جز مشورت و همراهی با شخص شاهزاده رضا پهلوی ندارند!

گزارش یا اعتراض به این نظر


آرش- صبحی September 24, 2017 11:34 AM

بعدازچهل سال تجربیات گران سنگی که جهانیان ازیکسو، وملت ایران ازسوی دیگردرموردسیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی درعرصه سیاستهای داخلی وخارجی تحصیل کرده اند، حالادیگرنمیتوان علی خامنه ای راجدای ازحسن روحانی، یا محمدخاتمی راجدای ازخامنه ای وروحانی و ارزیابی نمود یک اصل کلی وغیرقابل تغییرکه همواره سران جمهوری اسلامی برآن پای فشرده اند وقادربه تغییرآن نیستند، ادامه حیات نظام اسلامیست که بعنوان یک اصل کلی وغیرقابل تغییرهمه پایوران حکومت اسلامی خودرا بدان متعهد میدانند بهمین جهت بوضوح دیده میشودکه آقای روحانی درسخنرانی خود درمجمع عمومی سازمان ملل خویشتن داری میکند تا درمقابله با سخنان راستین ترامپ عصبی نشود وحفظ آبروکند، امابمحض اینکه ازپلکان هواپیما درتهران پیاده میشود، دقیقا"همان سخنانی رابرزبان میراندکه خوش آیند خامنه ای وسرداران سپاه باشد

گزارش یا اعتراض به این نظر


molla September 24, 2017 11:41 AM

ملا ها فکر کردند فقط خودشان دیوانه اند حالا یکی لنگه خودشون از نوع امریکا ایش آماده سره کار مثل خودشان کله خر

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: