بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 18 بهمن ماه 1391 برابر با 2013 Wednesday 06 February

خانواده 95 درصد زندانيان نيازمند حمايت هستند

روزنامه خراسان: شايد شما هم مشاهده کرده باشيد فردي در خيابان از مردم کمک مي خواهد و دليل اين امر را زنداني بودن سرپرست خود اعلام مي کند. با ديدن چنين صحنه هايي اين سوال مطرح مي شود که چرا خانواده زندانيان بايد متحمل مشکلاتي باشند و نقش سازمان ها و نهاد هاي حمايتي از آن ها چيست؟ نکته ديگر در اين ماجرا اين است که وقتي فردي جرمي مرتکب و زنداني مي شود در آمد او هم قطع مي شود و حتي اگر بيمه پرداز هم باشد به دليل ارتکاب جرم از دريافت بيمه بيکاري نيز محروم مي شود. در چنين شرايطي بيشترين مشکلات نه براي فرد مجرم به حبس افتاده که براي خانواده اش ايجاد مي شود که شايد در جرم هيچ نقشي هم نداشته باشند، اين خانواده ها معمولا وضعيت اقتصادي خوبي ندارند تا جايي که به گفته رئيس انجمن حمايت از زندانيان خانواده 95 درصد زندانيان نيازمند حمايت هستند.گزارش خراسان را در اين زمينه بخوانيد.

با اين پرسش به سراغ رئيس انجمن حمايت از زندانيان مشهد مي روم که چگونه مي توان از خانواده هاي زندانيان حمايت کرد. خادم الحسيني با بيان اين که وقتي سرپرست خانواده اي به طور عمدي يا سهوي زنداني مي شود خانواده او با مشکلات زيادي مواجه مي شوند مي گويد: خانواده زنداني در صورت نياز تاييديه اي از زندان به انجمن مي آورد و مورد حمايت انجمن يا کميته امداد قرار مي گيرد. وي مي افزايد: حدود 6 ماه مراحل اوليه براي حمايت کردن کميته امداد از خانواده زنداني به طول مي انجامد که در اين مدت فرد تحت حمايت انجمن است و ماهيانه مستمري حدود 75 هزار تومان به خانواده زنداني پرداخت مي شود. خادم الحسيني تصريح مي کند: علاوه بر اين مبلغ دراين مدت کمک هاي غير نقدي شامل بسته هاي مواد غذايي سبد کالا مانند قند، روغن وکمک هزينه جهيزيه در اختيار خانواده زندانيان قرار مي گيرد.خادم الحسيني مي افزايد: زندانياني که جرايم غير عمد دارند مورد حمايت و کمک هاي ستاد ديه قرار مي گيرند اما اين ستاد از افرادي که جرايم مواد مخدر و شرارت دارند حمايتي نمي کند و فقط به خانواده آن ها کمک مي شود. وي تاکيدمي کند: در فرآيند حمايت از خانواده، نوع جرم زنداني براي انجمن اهميتي ندارد و خانواده او مورد حمايت است.

800 خانواده زنداني تحت حمايت انجمن
وي با بيان اين که 800 خانواده زنداني در مشهد تحت حمايت هاي اين انجمن قرار دارند، ياد آور مي شود: 95 درصد خانواده زندانيان نيازمند حمايت هستند. خادم الحسيني به شرايط اين خانواده ها اشاره مي کند و اظهار مي دارد: با کمک خيران و مسئولان نهاد ها و ادارات مختلف تلاش مي کنيم خانواده هاي زندانيان مشکلي نداشته باشند. وي از بيمه شدن خانواده هاي زندانيان خبر مي دهد و مي گويد: خانواده هاي زندانيان از بيمه ايرانيان استفاده مي کنندکه 50 درصد هزينه را دولت و40 درصد را کميته امداد پرداخت مي کند و فقط پرداخت 10درصد آن که ساليانه حدود 10هزار تومان است بر عهده خانواده هاست.

خادم الحسيني به مشکلات مالي خانواده هاي زندانيان اشاره مي کند و اظهار مي دارد: اگر افراد قبل از حضور در زندان، مستمري بازنشستگي دريافت کنند در زندان نيز اين مستمري قطع نمي شود وخانواده هاي آن ها مي توانند از حقوق بازنشستگي استفاده کنند.


حمايت از 3هزار و810 خانواده زنداني در استان
هم چنين علي اصغر حاجي نقي مدير کل کميته امداد خراسان رضوي در اين باره مي گويد: هم اکنون 3 هزار و810 خانوار شامل 9 هزار و 972 نفر از خانواده هاي زندانيان تحت حمايت هاي اين نهاد قرار دارند. وي مي افزايد: خانواده هاي زندانيان پس از اين که تحت پوشش کميته امداد قرار مي گيرند ازتسهيلات اين نهاد شامل مستمري، هزينه درمان، اشتغال، کمک هاي فرهنگي وتربيتي تعميرات مسکن و... استفاده مي کنند. حاجي نقي تصريح مي کند: اين افراد پس از اين که تحت حمايت قرار مي گيرند با ديگر مددجويان تفاوتي ندارند و از حمايت هاي اين نهاد برخوردار مي شوند.وي درباره مهم ترين مشکلات خانواده هاي زندانيان مي گويد: با وجود حمايت هاي اين نهاد باز هم خانواده زندانيان در زمينه معاش زندگي در مضيقه اند و با مشکلات عديده اي مواجه اند. حاجي نقي يادآور مي شود: گروهي از زندانيان دچار برخي مسائل و آسيب هاي اجتماعي بوده اند که اين مشکلات خانواده آنان را تحت تاثير قرار مي دهد وبراي آن ها مشکلاتي به وجود مي آورد.


اشتغال 40 درصد مردان و80درصدزنان زنداني
هم چنين رئيس زندان مشهد درباره وضعيت زندان مشهد مي گويد: فردي که وارد زندان مي شود از تمام مزاياي اجتماعي محروم مي شود ولي نبايد خانواده او تاوان اين مشکلات را بپردازد. هوشنگ شريف نژاد با بيان اين که انجمن حمايت از زندانيان و کميته امداد از خانواده هاي زنداني حمايت مي کنند، درباره اقدامات حمايتي زندان اظهار مي دارد: اشتغال و حرفه آموزي زندانيان از جمله برنامه هايي است که مي تواند ميزان نياز مالي زنداني و خانواده او را کاهش دهد. شريف نژاد کارگاه هاي توليدي داخل زندان را شامل خياطي، تراشکاري، فلزکاري،کفاشي، مونتاژ کاري بر مي شمارد و مي گويد: علاوه بر اين، تعدادي از زندانيان به حرفه آموزي و توليد صنايع دستي اشتغال دارند.وي درپاسخ به اين سوال که چند درصد زندانيان اشتغال دارند؟ اظهار مي دارد: حدود40درصد زندانيان مرد و 80 درصد زندانيان بندهاي نسوان شاغل هستند.وي درباره درآمد زندانيان شاغل اظهار مي دارد: دستمزد آن ها بر اساس ميزان کارکرد(کارمزدي) و درصدي از کاري که انجام داده اند پرداخت مي شود،به همين دليل برخي زنداني ها ماهيانه 400تا 500هزار تومان و برخي هم ممکن است 5 هزار تومان درآمد داشته باشند. شريف نژاد مي افزايد: براساس آيين نامه زندان، 25 درصد اين در آمد به خود زنداني و 50درصد آن به خانواده او پرداخت مي شود، و 25درصد ديگر نيزدر زمان آزادي زنداني در اختيار او قرار مي گيرد.


ذره بين
رئيس انجمن حمايت از زندانيان استان درباره پرداخت حقوق بيکاري يا از کارافتادگي به زنداني يا خانواده او مي گويد: در صورتي که به فرد زنداني بيمه بيکاري يا ازکار افتادگي پرداخت شود ديگر خانواده زنداني به حمايت انجمن وکميته امداد نيازي ندارد اما متاسفانه چنين قانوني وجود ندارد. خادم الحسيني به يکي ديگر از اشکالات قانوني اشاره مي کند و مي افزايد: هم اکنون قانون برعکس است و وقتي فردي به موجب ارتکاب جرمي زنداني مي شود حق استفاده از بيمه بيکاري را ندارد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved