به گزارش خبرگزاری فرانسه از استانبول، دولت ترکیه امروز اعلام کرد که رژیم سوریه، جت جنگنده ارتش ترکیه را که روز جمعه سرنگون شده، عمدا هدف قرار داده است.
معاون نخست وزیر ترکیه گفته، بنا به اطلاعات بدست آمده، هیچ شکی وجود ندارد که رژیم سوریه جت جنگنده ما را که روز جمعه گذشته در فضای بین المللی مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد، عمدا و بدون هشدار قبلی هدف حمله قرار داده که نهایت یک برخورد خصمانه محسوب می شود.
این مقام ترکیه افزود، اطلاعات بدست آمده همچنین نشان می دهد که جت جنگنده ما در اثر آتشباری ضدهوايی سقوط نکرده، بلکه با شلیک یک موشک لیزری ساقط شده است.
وی همچنین گفته است که رژیم سوریه دوباره به یک هواپیمای ترکیه شلیک کرده است.
گزارش بی بی سی: ترکیه میگوید که ارتش سوریه به سمت یکی از هواپیماهای این کشور شلیک کرده است که در عملیات جستجوی سرنشینان جنگنده ساقط شده ترکیه شرکت داشت.
معاون نخست وزیر ترکیه گفت که هواپیمای جستجو و نجات ترکیه که به دنبال سرنشینان جنگنده جت "اف چهار" ساقط شده در روز جمعه بود، در اثر تیراندازی نیروهای سوری سقوط نکرده است.
با این حال او گفت که "رفتار خصمانه سوریه بدون پاسخ نخواهد ماند".
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قرار است فردا سه شنبه در مورد ساقط شدن جت جنگنده ترکیه جلسه اضطراری تشکیل دهد.
ترکیه یکی از اعضای ناتو است.
آمریکا: پاسخ مناسبی به رژیم سوریه میدهيم
ایسنا: در حالي كه محافل بينالمللي از سوريه و تركيه خواستهاند تا نسبت به تحولات پيش آمده خويشتندار باشند وزير امور خارجه آمريكا اعلام كرد كه با همپيمانانش به آنكارا كمك ميكند تا پاسخ مناسبي به سوريه بدهد.
به گزارش الجزيره، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا در بيانيهاي با محكوم كردن اقدام سوريه در سرنگون كردن يك فروند هواپيماي نظامي تركيه ادعا كرد كه اين اقدام مقامات دمشق "اقدامي وقيحانه و غيرقابل قبول" است.
وي در اين بيانيه مدعي شده است: اين گونه اقدامات نشان دهنده قانونشكني مقامات سوري است كه به طور علني به قوانين بينالمللي و صلح و امنيت جهاني پايبند نيستند.
هيلاري كلينتون با تاكيد بر حمايت كامل آمريكا از تركيه گفت: واشنگتن به تماسهاي خود با آنكارا در اين خصوص ادامه ميدهد و با ديگر همپيمانان خود به تركيه كمك خواهد كرد تا پاسخ مناسبي به دولت سوريه داده و نظام بشار اسد، رئيس جمهوري اين كشور را مورد بازخواست قرار دهد.
جوليو تزي، وزير امور خارجه ايتاليا نيز با محكوم كردن اين اقدام دمشق گفت: ايتاليا در نشست ناتو كه روز سهشنبه برگزار خواهد شد، شركت خواهد كرد.
پيشتر وزير امور خارجه انگليس نيز اين اقدام مقامات سوري را محكوم و آمادگي خود را براي اتخاذ تصميمهاي مناسب در شوراي امنيت عليه سوريه اعلام كرده بود.
سخنگوي ناتو نيز اعلام كرد كه تركيه بر اساس ماده چهارم اساسنامه ناتو درخواست تشكيل جلسه داده كه بر اساس اين بند هريك از كشورهاي عضو در صورتي كه وحدت اراضي و يا استقلال سياسي آنها تهديد شود ميتوانند چنين درخواستي از ناتو داشته باشند.
وزير امور خارجه تركيه نيز مذكرات گستردهاي را در سطح بينالمللي براي بررسي پاسخ آنكارا به سوريه آغاز كرده و علاوه بر مذاكره با مسئولان نظامي و امنيت داخلي سوريه با وزيران امور خارجه انگليس، فرانسه، روسيه، آمريكا، ايران و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا تماسهاي تلفني جداگانهاي داشته است.
پيشتر زماني كه درگيريهاي مرزي ميان نظاميان سوريه و تركيه پيش آمد مقامات آمريكا تهديد كرده بودند كه در صورت تكرار چنين اقداماتي اجراي بند پنجم معاهده ناتو را خواستار خواهند شد كه براساس آن ناتو موظف خواهد بود از تركيه كه يكي از مهمترين اعضاي ناتو به شمار ميآيد، حمايت نظامي كند.