امروز مهمترین دغدغه قشر ضعیف جامعه غم نان است/ در هدفمند سازی یارانهها باید به تاثیرات تورمی آن نگاه کنیم چرا که این طرح زندگی را گران کرده است/ در دو هفته بحران سکه دو هزار میلیارد تومان از جیب مردم پول خارج شد.
ایلنا: دبیر کل خانه کارگر در جمع دانشجویان دانشگاه امیر کبیر از روند اجرای طرح هدفمند سازی یارانهها انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محجوب در مناظره با حسین طلا از اعضای جبهه پایداری، درباره عدالت اجتماعی گفت: حضرت علی عدالت و بخشش را همسان یکدیگر نمیداند، اما در سالهای اخیر نگاه مسوولین به این مساله این گونه نبوده است، چرا که عدالت مطالبهای است که به قیام به قصد منتهی میشود، اما در بخشش کرامت صوری است و همسانی این دو مساله ما را از منش تشیع علوی دور نگه میدارد.
وی افزود: ما تا زمانی که عدالت را لمس نکنیم نمیتوانیم از تحقق آن صحبت کنیم و امروز مهمترین دغدغه قشر ضعیف جامعه غم نان است.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: در هدفمند سازی یارانهها باید به تاثیرات تورمی آن نگاه کنیم چرا که این طرح زندگی را گران کرده است.
علیرضا محجوب در ادامه خاطرنشان کرد: اجرای این طرح به خوب شدن وضع ثروتمندان کمک کرد اما ارزش پول فقرا پایین آمد.
وی ادامه داد: صحبت کردن از خدمت خوب است اما عملیاتی شدن آن مهمتر است، برای مثال در دو هفته بحران سکه دو هزار میلیارد تومان از جیب مردم پول خارج شد و این با انضباط مالی ما تطبیق نمیکند، چرا که مرکز آمار و مرکز پژوهشها این مساله را تایید کردند که دولت به صنایع برق کشور در حدود ۷ هزار میلیارد تومان بدهکار است و با توجه به اینکه توان پرداختی دولت ۱۲۸ هزار میلیارد تومان بوده است در همان ماههای اجرای طرح ردیفهای مورد نظر در بخشهای دیگری هزینه شده است که با عدالت منطبق نیست.
وی ادامه داد: من از همان ابتدا با هدفمندی یارانهها مخالف بودم و لو اینکه در آن زمان یعنی مجالس سوم و پنجم صحبتی از پرداخت نقدی به مردم وجود نداشت و اگر برداشت ما از هدفمندی یارانهها تنها مساله بخشش باشد این مساله درست نیست.
دبیر کل خانه کارگر با تاکید بر مخالفت خود با قانون هدفمندی یارانهها گفت: کاش نماینده نبودم و این مصوبه را در مجلس نمیدیدم، چرا که کالایی مثل نفت باید بالاتر از قیمت تمام شده فروخته شود. اما قیمت تمام شده یک بحث است و قیمت عرضه بحث دیگری است چرا که مردم ما به دلار حقوق نمیگیرند.
وی تاکید کرد: ما مسئولین را به تعادل در اقتصاد دعوت میکنیم و باید گفت مشکل کشور پایین بودن تولید است و ما باید مزیتهای نسبی خود را افزایش دهیم.
دبیرکل خانه کارگر یادآور شد: قرار بود در برنامه چهارم توسعه قیمت حاملهای انرژی با شیب مشخصی اضافه شود، اما ما در ازای این افزایش قیمتها به مردم پول خرد دادیم و اگر مجموع این تصمیمها به قصد کوچک کردن دولت بوده است باید حاصل دیگری به دست میآمد.
وی ادامه داد: من نماینده جریان خاصی نیستم و در تمام نطقهای خود یک نطق سیاسی هم ندارم و زمینه فعالیت من اقتصادی و کارگری است و میگویم دولت به عنوان یک کارفرما بزرگ نباید درگیر این مسائل و مشکلات باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر سیاستهای دولت قبلی و شرایط اقتصادی امروز گفت: ما مخالف هرگونه سیاستهای غلط اقتصادی هستیم و در این زمینه نگاه سیاسی و جناحی نداریم و معتقدیم دولت باید به جای افزایش قیمت نفت مدیریت مصرف آن را در الویت قرار دهد و ما در تعادل بخشی به اقتصاد در شرایط جدید موفق نبودیم.
نماینده مردم تهران در پایان خاطرنشان کرد: در اقتصاد ما عدالت باید حرف اول را بزند و این به معنای بخشش نیست بلکه باید به اندازه توان و فکر هر کس برای او امکانات فراهم شود که یکی از این دستاوردها قانون بیمه بیکاری بود که در قانون برنامه پنجم و نظام جامع تامین اجتماعی مورد تاکید قرار گرفت.