احمدی نژاد با بیان اینکه نمایندگان مجلس چند شیفته کار کنند تا بودجه سال 91 را هر چه زودتر تحویل دهند، اعلام کرد که این لایحه در فصل توسعه علوم و فناوری56 درصد، در دفاع نزدیک به127 درصد، در فصل فرهنگ و هنر، رسانههای جمعی و گردشگری 88 درصد، فصل بهداشت و سلامت 53 درصد رشد در نظر گرفته است.
به گزارش مهر، محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز چهارشنبه در صحن علنی مجلس در ادامه سخنانش به هنگام تحویل لایحه بودجه 91 با اشاره به اینکه بودجه از 2 بخش شرکت های دولتی و بودجه عمومی دولت تشکیل شده است، گفت: مجموع بودجه شرکت های دولتی یا بودجه عمومی دولت 510 هزار میلیارد تومان است که نزدیک 400 هزار میلیارد تومان آن مربوط به شرکت های دولتی است.
وی با بیان اینکه بودجه عمومی دولت نسبت به سال 5.6 درصد کاهش نشان می دهد، این کاهش را نشانه سعی دولت برای کاستن هزینه های مصرفی دولت دانست و در عین حال خاطرنشان کرد: بودجه شرکت های دولتی افزایش پیدا کرده است و این به معنای افزایش سرمایه گذاری و تولید و خدمات خواهد بود.
رئیس جمهور با پیش بینی اینکه مجموع سرمایه گذاری های دولت و شرکت های دولتی در سال 91 به 136 هزار میلیارد تومان برسد، خاطرنشان کرد: در بودجه سال 91 درآمدهای مالیاتی 20 درصد افزایش داشت و سایر درآمدهای غیرنفتی 89 درصد افزایش پیدا می کند و نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص ملی از 7 درصد به 7.5 درصد افزایش پیدا خواهد کرد که گام مهمی به سمت هدف برنامه است. همچنین سهم درآمدهای عمومی دولتی در تأمین اعتبارات هزینه ای به 5.5 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی رشد اعتبارات هزینه ای بدون اعتبارات هدفمندی در لایحه بودجه 91 را 12.8 درصد و رشد اعتبارات عمرانی کشور و سرمایه گذاری در زیرساخت ها را 39.4 درصد را پیش بینی کرد. همچنین از اختصاص اعتبار 1563 میلیارد تومانی تحت عناوین دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی درمانی، کمک به هزینه های درمان، اجرای برنامه های پزشک خانواده، یارانه دارو، درمان بیماران خاص و صعب العلاج و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در بخش پزشکی خبر داد.
احمدی نژاد از اختصاص 303 میلیارد تومان به اعتبارات دستگاه های فرهنگی علاوه بر افزایش متعارف هزینه ای، اختصاص 730 میلیارد تومان به صندوق های بازنشسته کشوری و 1100 میلیارد تومان به صندوق های بازنشستگی لشکری علاوه بر افزایش های متعارف بودجه، اختصاص 815 میلیارد تومان برای دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت علوم علاوه بر افزایش معمول، اختصاص 5630 میلیارد تومان به بخش دفاع علاوه بر افزایش های معمول، 893 میلیارد تومان برای بخش سلامت و دانشگاه های علوم پزشکی علاوه بر افزایش های معمول و علاوه بر این 24 میلیارد تومان برای جذب هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی، 156 میلیارد تومان برای قوه قضائیه علاوه بر افزایش های معمول، 253 میلیارد تومان برای ناجا، 349 میلیارد تومان برای بنیاد شهید علاوه بر افزایش های معمول و 193 میلیارد تومان برای اعتبارات استانی علاوه بر افزایش های معمول خبر داد.
وی در تشریح ویژگی های بخش عمرانی لایحه بودجه 91 نیز گفت: بدون در نظر گرفتن سهم هدفمندی یارانه ها، بودجه عمرانی کشور برای سال 91 برابر 38 هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به رقم مصوب سال 90 دارای 23 درصد افزایش داشته است.
وی یادآور شد: در توزیع اعتبارات نیز برخی بخشها را تقویت کردیم که از جمله آنها در فصل توسعه علوم و فناوری56 درصد، در فصل دفاع نزدیک به127 درصد، در فصل فرهنگ و هنر، رسانههای جمعی و گردشگری 88 درصد، فصل بهداشت و سلامت 53 درصد، فصل کشاورزی و منابع طبیعی30 درصد، فصل منابع آب19 درصد، فصل انرژی26 درصد، فصل حمل و نقل 19 درصد، فصل مسکن و عمران شهری، روستایی و عشایری32 درصد افزایش داشتیم.
فصل مربوطه در بودجه 91 درصد افزایش نسبت به سال 90
فصل علم و فناوری 56 درصد
فصل دفاع 127 درصد
فصل فرهنگ و هنر و رسانه ها و گردشگری 88 درصد
فصل بهداشت و سلامت 53 درصد
فصل کشاورزی و منابع طبیعی 30 درصد
فصل منابع آب 15 درصد
فصل انرژی 26 درصد
فصل حمل و نقل 15 درصد
فصل مسکن، عمران شهری و روستایی و عشایری 32 درصد
به گزارش مهر، محمود احمدی نژاد در ادامه در تشریح اعتباراتی که برای حل مشکل مسکن در لایحه بودجه سال 91 منظور شده است، گفت: 240 میلیارد تومان برای تخفیف عوارض پروانه، 165 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت مسکن و 170 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات که در مجموع برابر 575 میلیارد تومان می شود برای پشتیبانی از امر مسکن در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای سال آینده افزایش سهم اعتبارات عمرانی استانی به گونه ایست که این اعتبار 8 هزار و 430 میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به رقم سال 90 دارای 42 درصد افزایش است. همچنین برای تمرکززدایی و افزایش تمرکززدایی و افزایش اختیارات استان ها، طرح های ملی که استانی می شوند از 858 طرح به 1103 طرح افزایش پیدا کرد.
رئیس جمهور درباره تغییرات بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه 91 نیز گفت: رشد بودجه شرکت های دولتی نسبت به مصوب 90 برابر 11.7 درصد است و تعداد شرکت های دولتی از 440 شرکت به 434 شرکت کاهش پیدا کرده است. همچنین یکی از سیاست های مهم در سال 91 منظور نکردن کمک زیان برای شرکت های دولتی است. کل اعتبارات هزینه ای شرکت های دولتی از محل بودجه عمومی در سال 91 برابر 920 میلیارد تومان است.
محمود احمدی نژاد در بخش پایانی سخنانش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چهارچوب احکام لایحه بودجه همان احکام سال گذشته است، گفت: چارچوب های لایحه بودجه 91 تغییرات قابل توجهی نسبت به سال 90 ندارد از این جهت کار مجلس آسان شده است. بودجه سال 90 نیمه دوم خردادماه اجرایی می شود و این به لایحه برنامه و قانون بودجه بر می گردد. قانون برنامه بهمن ماه اجرایی شد و یک روز بعد از اجرایی شدن آن لایحه را عملیاتی کردیم در واقع عملا لایحه بودجه امسال 3 ماه دیرتر عملیاتی شد.
وی خطاب به نمایندگان گفت: می دانم که سال انتخابات است و به شما فشار می آید چرا که باید در رقابت سنگینی شرکت کنید و البته خوب ذهن ها مشغول است ولی اگر بتوانید امسال بودجه را بدهید خیلی خوب است. برای ما سخت است روزی 5 الی 6 ساعت بنشینیم و حرف بشنویم اما شما برایتان سخت نیست که فریادهای آقای کواکبیان عزیز که باهم دوست قدیمی هم هستیم را تحمل کنید، یک کاری کنید که قانون بودجه از ابتدای سال در اختیار ما قرار گیرد و تا پایان شهریورماه فرصت داشته باشیم تسویه حساب کنیم.
احمدی نژاد با بیان اینکه نمایندگان مجلس چند شیفته کار کنند تا بودجه را هر چه زودتر تحویل دهند، گفت: هرچند انتخابات در پیش است و حال و هوای شما را می دانم که شرایط سختی است، اما از شما می خواهم علی رغم مشغله های مضاعف این ماه ها همت کنید و بودجه را به سرعت رسیدگی و در اختیار دولت قرار دهید.