دوشنبه، 24 دی ماه 1403 = 13-01 2025

گروگان زن ایرانی-آلمانی را آزاد کردند یکی دیگر را به اسارت گرفتند

ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی، پس از تحمل چهار سال حبس در زندان‌های جمهوری اسلامی، آزاد شد و به آلمان بازگشت. مریم کلارن، دختر ناهید تقوی، صبح دوشنبه ۲۴ دی در کنار تصویری از خود و مادرش در شبکه اجتماعی ایکس، این خبر را منتشر کرد و نوشت: «تمام شد. ناهید آزاد شد.»

ناهید تقوی ۷۰ ساله مهرماه سال ۱۳۹۹ در تهران از سوی نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شد و بیش از هفت ماه را در سلول انفرادی گذراند. دادگاه انقلاب او را به اتهام «مشارکت در اداره یک گروه غیرقانونی» به ۱۰ سال و هشت ماه حبس محکوم کرد.

این شهروند ایرانی-آلمانی پس از بازداشت به سلول‌های انفرادی دو-الف سپاه پاسداران منتقل شد و به گفته دخترش، در دوران بازداشت تحت شکنجه روانی قرار گرفت. از زمان بازداشت تقوی تاکنون چندین بار گزارش‌هایی مبنی بر وخامت حال جسمی او منتشر شده بود.

در همین حال خبرگزاری فرانسه امروز در خبری کوتاه نام یک گروگان فرانسوی دیگر را که در ایران در بازداشت به‌سر می‌برد اعلام کرد.

به نوشته این خبرگزاری نام این شهروند فرانسوی «اولیویه گروندو» است. پیش از این نام این شهروند فرانسوی که به گفته مقامات فرانسوی توسط حکومت ایران به «گروگان» گرفته شده است اعلام نشده بود.

اولیویه گروندو در پیامی صوتی که امروز دوشنبه توسط رادیو فرانسه فاش شد، برای اولین بار صحبت کرد و گفت: «دو سال و سه ماه است که توسط حکومت ایران گروگان گرفته شده‌ام.» او در اوایل سال ۲۰۲۴ به اتهام «جاسوسی و تبانی علیه جمهوری اسلامی» به پنج سال زندان محکوم شد.

نام او اولیویه گروندو است. به نوشته وب‌سایت فرانسوی «آی‌سی‌آی» او که خسته و بدون چشم‌انداز برای آزادی بود، در یک سند صوتی که اعضای تحریریه بین‌المللی رادیو فرانسه به دست آوردند و «آی‌سی‌آی» امروز دوشنبه منتشر کرد، تصمیم گرفت نام خود را فاش کند و بطور علنی برای اطلاع‌رسانی در مورد پرونده‌اش صحبت کند.

این گردشگر ۳۴ ساله فرانسوی، متولد مونپلیه (هرو) اما بزرگ‌شده پاریس، در تاریخ ۲۰ مهر ۱۴۰۱ در حالی که در یک تور جهانی بود در شیراز دستگیر شد. او در ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ به اتهام «جاسوسی و تبانی علیه جمهوری اسلامی» به پنج سال زندان محکوم شد.

این سند صوتی طی تماس تلفنی با خانواده‌اش که هر هفته امکانش را داشت ضبط شده است. او در این تماس مورخ ۲۹ آذر ۱۴۰۳ می‌گوید که «دو سال و سه ماه در گروگان حکومت ایران بوده است.» او مدعی است که قربانی «باج گیری سیاسی» بین فرانسه و ایران شده است. این جوان سی ساله خود را بی گناه اعلام می‌کند.

اولیویه گروندو اطمینان می‌دهد: «دادگاهی که من را محکوم کرد هیچ مدرکی علیه من نداشت.» او با آگاهی از اینکه با انتشار این پیام خطر می‌کند، ادامه می‌دهد: «من بی گناهم، اینجا همه مرا بی گناه می‌دانند.» بنابر همین گزارش او به ویژه نگران است که درخواست او برای آزادی مشروط رد شود و شرایط بازداشت او سخت‌تر شود. اولیویه گروندو قبل از محاکمه خود دست به اعتصاب غذا زده بود زیرا تاریخ دادگاه او تاخیر داشت.

اولیویه گروندو هم اکنون در زندان اوین تهران «دوران محکومیت» خود را می‌گذراند. او در سلول خود با ۱۸ زندانی دیگر هم‌بند است. بنابر این گزارش او همچنین به کتابخانه دسترسی دارد و شروع به دریافت کتاب‌هایی کرده که از سوی سفارت فرانسه برای او ارسال شده است. او می‌گوید که خسته شده است: «در شرایط من، صحبت کردن ریسک است. اما از آنجایی که خطر وجود دارد، امید وجود دارد. اما من چیز زیادی برای از دست دادن ندارم. واقعاً خیلی خسته هستم.»

سلامتی او همچنان بسیار شکننده است. نزدیکان او هشدار می‌دهند که از ابتدای ماه دسامبر وضعیت او وخیم شده و نگران کننده شده است. چند ماه قبل، او شروع به مصرف داروهای ضد افسردگی کرده بود.

اولیویه گروندو همچنین در پیام صوتی خود از دو فرانسوی دیگر به نام‌های سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، معلمانی که از اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شده‌اند، نیز یاد می‌کند که به گفته او، حتی در شرایط سخت‌تری نسبت به شرایط بازداشت او قرار دارند.

منبع: ایران اینترنشنال و صدای آمریکا

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست