خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 11 اردیبهشت ماه 1404 = 01-05 2025

میانکاله؛ پسر تبهکار قالیباف معترضان را تهدید کرد: سردسته اشرار هستید!

اخیرا و با بالاگرفتن نگرانی‌ها از شروع دوباره ساخت‌وساز در محدوده تصرف‌شده تالاب میانکاله، یاشار سلطانی، روزنامه نگار در نوشته‌ای در حساب شخصی خود در شبکه ایکس با تاکید بر جمله «ارتباط فرزند یکی از روسای قوا با مالک پتروشیمی میانکاله» نوشت: چند روزی است که پروژه غیرقانونی ⁧پتروشیمی میانکاله‬⁩ مجدد شروع‌شده است و امروز (پنجشنبه ۲۱ فروردین) حدود ۴۰ تریلی تجهیزات در پروژه مستقرشده است. پشت ماجرای میانکاله، یکی از روسای قوه است که فرزندش با رییس پتروشیمی ارتباط دارد. درصورتی‌که این حمایت‌های غیرقانونی ادامه یابد، حتماً مستندات را منتشر می‌کنم. بعدا معترض نشوید که ⁧امنیت روانی جامعه‬⁩ مخدوش شده است.

شنیده‌ها از ارتباط «الیاس قالیباف» با «عبدالله عبدی» سرمایه‌گذار اصلی این پروژه حکایت دارد. پیش‌تر وقتی پیگیری‌ها و اخذ مجوزهایی برای آغاز فعالیت این فرد در میانکاله توسط دفتر «علی نیکزاد» نایب‌رییس اول مجلس انجام‌شده بود نیز بحث‌هایی مبنی بر این‌که چرا مجلس که شان نظارتی دارد در کار اجرایی و اخذ مجوز دخالت کرده مطرح‌شده بود. فعالان محیط‌زیست در گفتگو با ایران‌وایر تاکید کردند با بررسی پیگیری‌هایی که در دفتر نایب‌رییس اول مجلس برای اخذ مجوزها و تسریع کار عبدالله عبدی صورت گرفت، حضور الیاس قالیباف و حمایت‌های او از این پروژه برجسته‌تر شد.

روزنامه اعتماد در این باره نوشته: در دولت رئیسی رییس سازمان محیط زیست برای جلوگیری از این پروژه خیز برداشته بود اگر چه کلنگ آن توسط احمد وحیدی، وزیر کشور دولت رییسی بر زمین خورده بود. اعضای شورای حسین‌آباد و شهرهای اطراف اما روایت‌های جالبی از روز کلنگ‌زنی و اعتراضات مدنی آن زمان دارند.

تلاش‌ها اما برای توقف پروژه نتیجه نداشت و بدون توجه به این اعتراضات پیش رفت و بخش‌هایی از مراتع برای اجرای آن واگذار شد. اعضای شورای حسین‌آباد و روستاهای دیگر همان زمان اعتراضاتی در شورای تامین مطرح کردند اما برخوردها طوری بود که سکوت را بر ادامه اعتراض ترجیح دادند حالا اما برخی از آن‌ها سخن گفته‌اند. عصر ایران به نقل از یکی از اعضای شورای لله‌مرز نوشته است: «در فرمانداری به ما گفتند فقط با شورا کار داریم و معترضان را محترمانه اخراج کردند. حتی تهدید کردند اگر جلوی پروژه گرفته شود، آن‌ها ضدنظام هستند.»

زهرا دارخال، یکی از اعضای شورای حسین‌آباد هم از برخورد نه چندان مطلوب برخی اعضای شورای تأمین سخن گفته است: «وقتی از آثار مخرب پتروشیمی بر محیط‌زیست، کشاورزی و دامداری گفتیم، به جای پاسخ منطقی، به من گفتند شما خودتان سردسته اشرار هستید!» آن‌ها را تهدید کردند که در صورت ادامه اعتراضات، بازداشت خواهند شد و حتی سعی کردند آن‌ها را با این جملات در برابر نظام قرار بدهند: «اگر این محموله پیاده شد و پتروشیمی استارت خورد با نظام هستید ولی اگر از آن جلوگیری کردید، ضد نظام هستید.»

یکی از اعضای شورای تامین استان به آن‌ها گفته بود باید به دستان عبدی (سرمایه‌گذار اصلی پتروشیمی) بوسه زد که کانتینر کانتینر سبد کالا برای فقرا می‌آورد. پروژه شروع شد و بعدها حتی دستور قضایی و رییس‌جمهور هم نتیجه قطعی برای جلوگیری از ادامه کار پیمانکار پروژه نداشت.

همه اینها در حالی بود که مجلس و در راس آن محمدباقر قالیباف از همان زمان جلوی مخالفان ایستادند. فروردین سال ۱۴۰۱ قالیباف در مواجهه با اقدام دولت و قوه قضاییه در توقف پروژه احداث پتروشیمی میانکاله پشت تریبون جلسه علنی گفت: «در ۲۰ روز گذشته در یک سرمایه‌گذاری که مسیر اداری حل شده و تا بالاترین سطوح رفته و در دولت مجوز گرفته و زمین به او واگذار شده و چند ده میلیارد سرمایه‌گذاری کرده، بعد یکی پیدا می‌شود و می‌گوید که فلان موضوع دوباره بررسی شود و کار متوقف می‌شود.

این چه معنی دارد؟ کدام سرمایه‌گذار در چنین شرایطی می‌آید همه مراحل را طی می‌کند و بعد بگوییم کار متوقف شود؟ اگر مشکلی بوده چرا زمین پروژه را به نام او کرده‌اید؟ چرا سند به او دادید؟ جریان‌هایی بحث را به صورت سیاسی دنبال می‌کنند.» در میان نمایندگان منطقه و برخی مقامات محلی هم کار با جمع‌آوری امضا برای حمایت از احداث پتروشیمی حتی از نمازگزاران پیش می‌رفت اما مخالفت مردم و فعالان محیط زیست و حتی رییس سازمان محیط زیست وقت مساله سیاسی نبود بلکه دلیل آن قرارگیری این پروژه در نزدیکی زیست‌بوم‌های حساس منطقه‌ای بود.

به هر ترتیب در طول این سه سال بارها کانتیرها آمدند و برای احداث پروژه بارشان را در مرتع حسین‌آباد پیاده کردند، منطقه را فنس کشیدند و به اعتراضات هم توجهی نکردند این در حالی بود که مطابق بند «غ» ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، حتی اقداماتی، چون فنس‌کشی نیز آغاز عملیات اجرایی تلقی شده و مستلزم مجوز محیط زیستی است؛ مجوزی که هیچگاه برای این پروژه صادر نشده بود.

English Summary

Concerns have risen over the illegal construction of the Petrochemical project in the Miankaleh wetland, linked to a prominent official's child. Journalist Yashar Soltani highlighted this connection, revealing that around 40 trucks of equipment have arrived at the site. Allegations suggest ties between Elias Ghalibaf and the project's main investor, Abdullah Abdi. Despite environmental protests and legal challenges, the project has progressed, with local councils facing threats for opposing it. The lack of necessary environmental permits raises further issues, as the project continues to disregard community concerns and legal requirements.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست