یکشنبه، 3 آبان ماه 1405 = 25-10 2026

ترامپ: نمیدانم توافق کنم یا آن‌ها را نابود سازم؟/سنتکام: هفته‌ای سرنوشت‌ساز

یک مقام ارشد رژیم ایران به شبکه الجزیره گفته: یک هیئت قطری امروز وارد تهران شد و در چارچوب تلاش‌های میانجی‌گرانه با هدف تضمین امنیت و ثبات منطقه (جلوگیری از جنگ)، مشغول انجام مذاکره است.

او افزود: مانعِ دستیابی به یک راهکار دیپلماتیک، در خودِ فرآیند میانجی‌گری نیست، بلکه در ردِ خواسته‌های ما از سوی واشنگتن نهفته است. اگرچه تلاش‌های میانجی‌گرانه مثبت هستند، اما همواره با عدم پایبندی دولت آمریکا به تعهداتش مواجه می‌شوند.

در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا امروز پیش از ترک کاخ سفید به مقصد ایالت میشیگان، در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران اظهار داشت که کشورش امروز هیچ‌گونه حمله‌ای علیه ایران انجام نخواهد داد.

ترامپ روز شنبه گفته بود: «ما در حال بررسی حمله به ایران هستیم — که ممکن است فردا رخ دهد — اما زمان دقیق هرگونه عملیات نظامی احتمالی را فاش نخواهم کرد.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده همچنین روز یکشنبه به شبکه فاکس‌نیوز گفت: سؤال من در حال حاضر این است: آیا باید با ایرانی‌ها توافق کنم، یا اینکه آن‌ها را به‌کلی از بین ببرم؟

این در حالیست که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل امروز اظهار داشت که نشانه‌های اطلاعاتی حاکی از آن است که رژیم ایران و نیروهای نیابتی‌اش ممکن است برای مختل کردن انتخابات اسرائیل - که قرار است در ۲۷ اکتبر برگزار شود - اقدام به انجام حملاتی کنند.

نتانیاهو با تأکید بر آمادگی ارتش اسرائیل برای واکنش نشان دادن، افزود: «به دشمنانمان هشدار می‌دهم که با ضرباتی بسیار سهمگین مواجه خواهند شد؛ ضرباتی به‌مراتب شدیدتر از آنچه بتوانند تصور کنند.»

فرمانده سنت‌کام در هفته‌ای سرنوشت‌ساز از تنگه هرمز بازدید می‌کند

تنگه هرمز — فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در تاریخ ۲۵ اکتبر از تنگه هرمز بازدید کرد؛ این در حالی است که نیروهای آمریکایی از تابستان تاکنون به متحدان خود در منطقه خلیج فارس در صادرات بیش از ۱.۵ میلیارد بشکه نفت خام یاری رسانده‌اند.

دریاسالار برد کوپر، در حالی که با یک بالگرد «سی‌اچ-۴۷ شینوک» متعلق به ارتش ایالات متحده بر فراز این آبراه بین‌المللی پرواز می‌کرد، وضعیت عملیاتی کنونی را مورد بررسی قرار داد. طی شش ماه گذشته، بیش از ۳۰۰۰ کشتی تجاری با پشتیبانی نیروهای سنتکام، با موفقیت از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

کوپر اظهار داشت: «ما همچنان دوشادوش متحدان خود در منطقه خلیج فارس و صنعت کشتیرانی ایستاده‌ایم. این بازدید بر تعهد راسخ ما نسبت به تداوم آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تأکید دارد.»

فرمانده سنتکام در جریان این بازدید، با نظامیان آمریکایی که از مأموریت پاکسازی مین‌ها پشتیبانی کرده بودند، دیدار کرد و از تعهد و فداکاری مستمر آنان قدردانی نمود.

در روزهای اخیر با توجه به موفقیت نیروهای آمریکایی در پاکسازی مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی در این تنگه از مین‌های دریاییِ کارگذاری‌شده توسط سپاه پاسداران، روند تحولات شتاب بیشتری گرفته؛ تا جائیکه عنوان این خبر اینگونه منتشر شده است: فرمانده سنت‌کام در هفته‌ای سرنوشت‌ساز از تنگه هرمز بازدید می‌کند.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست