خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 8 بهمن ماه 1404 = 28-01 2026

پیام تازه ترامپ به خامنه‌ای: یک ناوگان زیبای دیگر در راه؛ واکنش عراقچی

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی امروز گفت که اگر آمریکا در پی مذاکره است، باید از تهدید دست بردارد. این در حالیست که رئیس جمهور آمریکا گفته یک ناوگان زیبای دیگر در حال حرکت به سوی ایران است.

در همین حال وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته: ما هیچ تماسی با ویتکاف، نماینده آمریکا نداشتیم و تقاضای مذاکره هم نکردیم.

این ادعای عراقچی در شرایطی است که تمام شواهد نشان می دهد که جمهوری اسلامی در پشت پرده به التماس افتاده و از کشورهای عربی بویژه عربستان برای مذاکره با ترامپ درخواست کمک کرده است.

او در سخنان امروز خود بطور تلویحی این موضوع را تائید کرد و گفت: البته کشورهایی به‌عنوان واسطه در حال تلاش و رایزنی [برای مذاکره با آمریکا] هستند که با آن‌ها در تماس هستیم.

رسانه‌های حکومتی هم گزارش دادند که نخست‌وزیر قطر روز چهارشنبه با علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت رژیم خامنه ای تلفنی گفتگو کرده و موضوع این گفتگو آخرین تحولات و راه‌حل‌های دیپلماتیک برای شرایط منطقه بوده است.

پیش تر ترامپ در یک سخنرانی با اشاره به آرایش نظامی جدید ایالات متحده در خاورمیانه گفت که یک ناوگان زیبای دیگر همین حالا در حال حرکت به‌ سمت ایران است. او در عین حال افزود: باید دید چه می‌شود اما امیدوارم که توافق کنند. آن‌‌ها باید بار اول توافق می‌کردند.

برخی از کارشناسان با اشاره به استفاده ترامپ از واژه "آرمادا" (Armada) با ریشه اسپانیایی به معنی "ناوگان بسیار عظیم جنگی و مجهز" بر این باورند که این نشان می‌دهد مقصود او اعزام یک ناو به تنهایی یا به صورت نمادین نیست، بلکه به آرایش نظامی عظیم از ناوهای هواپیمابر، ناوشکن‌ها، رزم‌ناوهای پشتیبانی و زیردریایی‌ها اشاره دارد.

طبق آخرین گزارش‌ها ناو هواپیمابر "یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن" وارد محدوده مسئولیت فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) شده است؛ منطقه‌ای که شامل خاورمیانه و ایران می‌شود. سنتکام در پلتفرم اکس (توییتر سابق) اعلام کرده است که این ناوگروه رزمی با هدف "ارتقای امنیت و ثبات منطقه‌ای" در خاورمیانه مستقر شده است.

در همین راستا خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که در شرایطی که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، با وجود میزبانی از نیروهای نظامی آمریکا، اعلام کرده‌اند که مایل نیستند در هیچ حمله‌ای مشارکت داشته باشند به‌نظر می‌رسد که ورود ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن و ناوشکن‌های موشک‌انداز همراه آن، توانایی آمریکا برای حمله به حکومت ایران را بدون همکاری این کشورها، فراهم می‌کند.

در همین حال لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه ایالات متحده آمریکا به اظهارات اخیر ترامپ واکنش نشان داد. او با بازنشر سخنان ترامپ در باره ایران نوشت: «آقای رئیس‌جمهور… امیدوارم همین‌طور باشد. تا زمانی که یک توافق خوب به دست بیاید. آفرین. به ایستادن در کنار معترضان در ایران ادامه دهید. آن‌ها می‌توانند دوستان ما باشند. آیت‌الله هرگز دوست ما نخواهد بود.»

این سناتور جمهوری‌خواه آمریکا در شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت: اگر آیت‌الله (خامنه‌ای) تا امروز باید یک درس آموخته باشد، این است که پرزیدنت ترامپ مرد عمل و پایبند به حرفش است. این همان لحظه رونالد ریگان شدن اوست. کمک در راه است و من به گفته‌اش باور دارم.»

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست