احمد توکلی فساد سیاسی در حکومت را سرمنشأ فسادها میداند و میگوید نقش اصلی مبارزه با آن نیز بر دوش حکومت است. به گفته او فساد در ایران سیستماتیک شده و نهادهای مبارزه با فساد خودشان هم به فساد مبتلا هستند.
به گزارش رادیو آلمان، احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه (۲۰ اسفند/۱۱ مارس) درباره فساد دستگاههای حکومتی به خبرگزاری فارس گفت: «ما به مرحله فساد سیستماتیک رسیدهایم» به تعبیر او: «فساد سیستماتیک به مرحلهای از فساد اطلاق میشود که نهادهای مسئول مبارزه با فساد خودشان به درجاتی از فساد مبتلا هستند.»
توکلی نهادهایی مثل قوه قضائیه، نیروی انتظامی، مجلس، بازرسی کل کشور را نام برد که در مبارزه با فساد مسئولاند، لیکن به گفته او "پاکِ پاک نیستند".
به گفته این نماینده مجلس: «در بخش عمومی اصل بر این است که تصمیمات بر اساس حفظ مصالح عمومی اتخاذ میشود. خیرخواهی و دانایی پیشفرض در اتخاذ تصمیم و در اجرا هم توانایی یک فرض است. حالا اگر ملاک تصمیمگیری به منافع شخصی، تباری، قومی، گروهی، حزبی و یا خارجی تبدیل شود، فساد آغاز میشود.»
او افزوده است: «در تخصیص منابع عمومی شما برخی از این فسادها را میبینید. فساد هم به دلیل اینکه کارایی اقتصاد را کاهش میدهد ضد اشتغال و تولید ملی عمل میکند. از طرفی به دلیل تاثیر فرهنگی خود مردم را نسبت به حاکمیت بدبین میکند. از این جهت هم سرمایه اجتماعی کاهش پیدا میکند و یکی از عوامل رشد هم تضعیف میشود.»
احمد توکلی در ادامه گفتوگوی خود با "فارس" تاکید کرد که در سیستم اداری فساد زیاد است و اگر معلوم شود یکی دو مورد از افراد مطرح در کشور دچار فساد شدهاند مردم سریعاً آن را به همه تعمیم میدهند.
سه شنبه، 20 اسفند ماه 1392، 10:48 صبح برابر با 2014-03-11 ساعت 20:032004- 2024 IranPressNews.com -