امام جمعه: دین با ترس گره نخورده است

امام جمعه موقت قزوین گفت: بنای خداوند بر این نبوده که دینش را با ترس گره بزند که اگر اینگونه بود سوره‌ها با «بسم الله الرحمن الرحیم» آغاز نمی‌شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حجت‌الاسلام عبدالکریم عابدینی امشب در نشست تفسیر هفتگی که با حضور جمعی از علاقه‌مندان در امامزاده اسماعیل (ع) شهر قزوین برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم، 80 بار به رعایت تقوا سفارش نموده و این تکثر و تکرار ما را به این سمت رهنمون می‌شود که در این باره بیشتر توجه نماییم.

وی با تاکید بر ضرورت داشتن نگاه همه جانبه به قرآن کریم از جمله آیه 136 سوره نساء و تفکر در چرایی خطاب قرار گرفتن مومنان در این آیه، افزود: شاید معنی واقعی این آیه وقتی معلوم شود که حضرت حجت ظهور و معنای حقیقی آیات و روایات را تبیین می‌کند و بنابر این وقتی که گفته می‌شود در آن دوران مردم می‌گویند که دین جدیدی آمده است، تازه متوجه علت این چرایی می‌شویم.

این مفسر قرآن با بیان اینکه معنا کردن واژه تقوا آسان نیست، ادامه داد: این کلمه مثل واژه فرهنگ دارای معانی زیادی است و با اینکه نظریات و تعاریف زیادی از آن ارائه شده این گونه تعاریف نمی تواند معنای حقیقی تقوا را به مخاطب انتقال دهد و این نشان می‌دهد که به حقیقت مطلب و تعریف نرسیده‌ایم.

عابدینی تصریح کرد: اگر تقوا را پرهیزکاری و خداترسی معنا کنیم این تعریف باز هم معنای اصلی را نمی‌رساند چراکه بنای خداوند بر این نبوده که دینش را با ترس گره بزند که اگر این گونه بود سوره‌ها با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع نمی‌شد.

امام جمعه موقت قزوین اضافه کرد: وقتی که تقوا را به معنای خدا ترسی معنا می‌کنیم نشان دهنده این است که قصد داریم تصویری ترسناک از خداوند ارائه نماییم در حالی که هدف و نقشه خداوند نیز این چنین نیست و باید متناسب با طرح و نقشه خدا رفتار کنیم.

وی عنوان کرد: یکی از معانی دیگری که برای تقوا ذکر می‌شود خود نگهداری است به این معنی که انسان در برابر خواسته‌های غریزی خود را نگه داشته و در زندگی خویش گرفتار لغزش نشده و در صراط مستقیم، خودش را حفظ کند.

مفسر قرآن با ذکر این نکته که شاید به کار بردن عبارت «حفظ رشته‌ها و ریشه‌ها» نزدیک ترین معنای تقوا باشد بیان کرد: در تعریف تقوا حفظ رشته‌ها و ریشه‌ها نزدیک ترین الفاظ به معنی تقوا است؛ زیرا این عبارت با خود نگهداری، خداترسی و پرهیزکاری هم منافات ندارد و مراجعه به آیات هم این نکته را می‌رساند که این تعریف از تقوا قانع کننده‌تر است و بیش از تعاریف دیگر، می‌تواند حقیقت تقوا را به ما نشان دهد.

عابدینی اذعان کرد: مبدا ریشه انسان در ذات الهی است و وقتی که میگوییم آفرینش انسان ریشه در ذات خداوند دارد، باید مراقب باشیم که شیاطین در ما ریشه نکنند.

مدرس حوزه و دانشگاه اضافه کرد: براساس این معنا و مفهوم، انسان موجودی خدایی است پس باید الهی زندگی کرده و طوری رفتار کند که هیچ چیز و هیچ کس او را از مسیر الهی منحرف نسازد.

وی همچنین در این نشست بر ضرورت حفظ این ریشه‌های الهی با خودداری از انجام اعمال ناشایست تاکید کرد.

سه شنبه، 6 اسفند ماه 1392 برابر با 2014-02-25 ساعت 04:02
خبر بعدی : عامل یک سایت "غیراخلاقی" دستگیر شد
خبر قبلی : صدور قرار مجرمیت علیه معاون احمدی نژاد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -