نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در جمع دانشجویان دانشگاه قرآن بر ضرورت کسب علوم قرآنی تأکید کرد و گفت: هنوز بشر نتوانسته موسیقی قرآن را کشف کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان، آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد با حضور در جمع دانشجویان دانشکده علوم قرآنی اصفهان، پرداختن به علوم قرآنی را از ضروریات دین اسلام دانست و اظهار کرد: تا چندی پیش ما شیعیان در بین مسلمانان و در زمینه قرآن عقب بودیم و اکثر قاریان و حافظان از کشور مصر و اهل تسنن بودند، اما به حمدالله چند سالی است که حتی رتبههای برتر مسابقات بینالمللی قرآن کریم به قاریان و حافظان جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد و این امر جای بسی خرسندی است.
وی در خصوص موسیقی قرآن گفت: سبک قرائت قرآن منحصر به چند سبک رایج نیست، بلکه باید قاریان ما در ابداع و کشف سبکهای جدید تلاش کنند، چرا که هنوز بشر نتوانسته موسیقی قرآن را کشف کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در تاریخ اسلام داریم که هنگام تلاوت قرآن کریم توسط امام حسن مجتبی (ع) راهها بسته میشد چرا که دوست و دشمن مبهوت و مجذوب قرائت ایشان میشدند، بنابراین هنوز برای کشف موسیقی قرآن راه زیادی در پیش داریم.
وی به منویات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: امام خامنهای فرمودهاند که باید 10 میلیون حافظ قرآن در کشور داشته باشیم و این تأکیدات بر اهمیت موضوع میافزاید.
آیتالله طباطبایی نگهداری محفوظات را سختتر از حفظ آنها دانست و با اشاره به روایات، خاطر نشان کرد: غرفه زیبایی در بهشت وجود دارد که مؤمنان هنگامی که آن را میبینند، آرزو میکنند که این غرفه به آنها اختصاص داشت که ندا میآید این غرفه متعلق به تو بود و آن را از دست دادی، میپرسد چگونه؟ جواب میآید، این غرفه سورهای بود که تو حفظ کرده بودی و چون فراموش کردی از تو گرفته شد.
وی قرآن را تنها مخلوق مستقیم خدا دانست و گفت: همه مخلوقات خدا با واسطه به وجود آمدهاند لیکن قرآن کریم تنها مخلوقی است که بدون واسطه و توسط خود خدا خلق شده است و این ویژگی ممتاز معجزه پیامبر خاتم (ص) است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان این مطلب که نگاه کردن به قرآن هم از ثواب بسیاری برخوردار است، گفت: امام سجاد (ع) برای نگاه کردن به خانه خدا که مخلوق دست بشر است، ثواب بسیاری ذکر کرده است لذا نگاه به قرآن کریم که مخلوق بدون واسطه خداست قطعاً از ثواب بیشتری برخوردار است.
وی بر قرائت قرآن در خانه تأکید کرد و اظهار داشت: پیامبر (ص) میفرمایند، خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید و آنها را به گورستان تبدیل نکنید، همان کاری که یهود و نصاری کردند که در کلیسا و دیر به عبادت پرداختند و خانههای خود را معطل گذاشتند.
وی افزود: تلاوت قرآن در خانه علاوه بر تأثیراتی که بر روح و روان افراد خانواده به ویژه فرزندان میگذارد، بر اشیا و اجزای خانه نیز اثر دارد چرا که آنها نیز در عالم وجود نقش دارند و در شعر داریم «ما سمیعیم و بصیریم و هوشیم، با شما نامحرمان ما خاموشیم».
آیتالله طباطبایی به روایتی از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: همانا قرآن منشور خدا به خلق است لذا سزاوار است که یک انسان مسلمان به عهد خود با خدا نگاه کند و هر روز حداقل 50 آیه از آن را بخواند.
وی قرآن را بهترین دلیل برای خداشناسی دانست و گفت: دشمنان اسلام در همه این سالها با همه امکانات و استعدادهایی که در اختیار دارند هنوز نتوانستهاند سورهای مانند قرآن بیاورند لذا برای خداشناسی چه دلیلی بالاتر از این یافت میشود.
وی به مقایسه معجزه حضرت محمد (ص) با پیامبران پیشین پرداخت و گفت: معجزه پیامبران پیشین فقط به دست خودشان محقق میشد مثلاً عصای موسی اگر در دست کس دیگری بود به اژدها تبدیل نمیشد اما معجزه پیامبر خاتم (ص) چون پیامبریاش با دوام و ماندگار است و در اختیار همه قرار دارد.
وی خطاب به دانشجویان قرآنی گفت: حالا که به وادی قرآن آمدهاید بر شما حجتی است و باید حق قرآن را ادا کنید.
امام جمعه اصفهان یادآور شد: همه تلاشهای خود را به رضای خدا معطوف کنید تا عملتان مأجور باشد چرا که کسی که علوم قرآنی را یاد میگیرد باید در اعمال و رفتارش از دیگران بهتر باشد همانطور که در روایتی امام صادق (ع) از پیامبر اکرم (ص) نقل میکنند که سزاوارترین انسانها برای خضوع و خشوع در برابر خداوند و بندگان او، کسی است که قرآن را بیاموزد.
شنبه، 3 اسفند ماه 1392 برابر با 2014-02-22 ساعت 12:022004- 2024 IranPressNews.com -