جمعیت بی سوادان کشور چند میلیون نفر هستند؟

معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: تعداد ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار نفر بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ در گروه سنی شش سال به بالا در کشور بی سواد مطلق شناخته شده است.

به گزارش مهر، علی باقر زاده شامگاه چهارشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بر پایه این آمار تعداد ۳ میلیون و ۴۵۶ هزار نفر از این تعداد در گروه سنی بین ۱۰ الی ۴۹ سال قرار داشته و بی سواد مطلق محسوب می شوند. وی با اشاره به وضعیت سواد در میان زنان نیز اظهار داشت: وضعیت سواد زنان در نقاط مختلف کشور متفاوت است به طوری که در سیستان و بلوچستان در گروه سنی شش سال به بالا ۳۳ درصد بانوان بی سواد هستند.

رییس سازمان نهضت سواد آموزی در تعریف فرد بی سواد گفت: هر شخصی که قادر به نگاشتن و خواندن یک بیانیه ساده در مورد زندگی نباشد و از انجام محاسبات ۴ عمل اصلی ریاضی ناتوان باشد بی سواد اطلاق می گردد. وی بی سوادی را یک معضل جهانی دانست و افزود: ۷۸۰ میلیون نفر در دنیا بی سواد هستند که ۸۰ درصد این افراد متعلق به ۲۰ کشور دنیا است. وی با بیان اینکه رشد و توسعه کشور ها بر اساس میزان و تعداد افراد با سواد رتبه بندی می شود اظهار داشت: شاخص های بهبود زندگی با سواد رابطه بسیار مستقیمی دارد.

بودجه آموزش و پرورش ۲۴ درصد افزایش می یابد
باقر زاده با بیان اینکه دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به سواد آموزی و توسعه علم و دانش در کشور دارد افزود: به رقم تصویب بودجه سال ۹۳ با رویکرد انقباضی اما بودجه وزارت آموزش و پرورش با افزایش ۲۴ درصدی به تصویب رسید است.

وی بیان داشت: به منظور ارتقای نرخ سواد و گسترش سواد آموزی بر اساس دستور العمل ها سه حکم در قانون بودجه سال ۹۳ برای این سازمان در نظر گرفته شده است افزود: نخستین حکم مربوط به امضای قرارداد با افراد متقاضی برای سواد آموزی فرد به فرد است.

باقرزاده تصریح کرد: در حکم دوم مقرر شده است هزینه تمام شده برای با سواد دار ساختن هر نفر به فرد بی سواد پرداخت شود تا خود با استفاده از نزدیک ترین وابستگانش سواد بیاموزد و این هزینه به طور مستقیم به حساب فرد آموزش دهنده واریز شود. وی افزود: در حکم سوم نیز افراد بی سواد و تحت پوشش سازمان هایی مانند کمیته امداد و بهزیستی نیز مقرر شده تا نسبت به سواد آموزی افراد تحت پوشش خود اقدام کنند.

وی اضافه کرد: در این راستا به منظور ریشه کن کردن بی سوادی هیچ محدودیتی و یا کمبودی در تخصیص اعتبارات وجود ندارد.

۸۰ درصد بزهکاری های خشن مربوط به افراد بی سواد است
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بی سوادی تاثیر مستقیمی در شاخص های زندگی و ناهنجاری های اجتماعی دارد افزود: ۸۰ درصد رفتارهای خشن مربوط به افراد بی سواد و کم سواد است. وی بیان داشت: افراد بی سواد آسیب دیده، آسیب پذیر و آسیب رسان هستند و لذا سواد آموزی افراد تاثیر بسزایی در کاهش ناهنجاری های اجتماعی خواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به اینکه آمار افراد کم سواد و تولیدات فرهنگی برای این افراد از دید نهاد های فرهنگی مغفول مانده است اظهار داشت: با توجه به آمار ۱۰ میلیونی افراد کم سواد در جامعه اما متاسفانه هیچ محصول فرهنگی و یا کتابی برای این دسته از افراد در کشور تولید نمی شود و تاکنون به این مقوله توجهی نشده است.

رییس نهضت سواد آموزی کشور اظهار داشت: ۴۳۰ هزار تبعه خارجی بی سواد در ایران وجود دارند که باید بر اساس ضوابط موجود به آنان سواد آموخته شود.

سامانه الکترونیکی سوادآموزی با استقبال روبرو شد
رییس سازمان نهضت سواد آموزی همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه ثبت نام سواد آموزی به صورت آزمایش در سیستان و بلوچستان گفت: در نخستین روز از افتاح این سامانه در استان تعداد ۱۰۵ نفر ثبت نام کردند که نشان از موفقیت و استقبال از این طرح دارد.

باقر زاده اظهار داشت: با راه اندازی سامانه تحت وب در سیستان و بلوچستان به صورت آزمایشی بی سوادان می توانند بدون مراجعه به نهضت و یا مدارس از این طریق نام نویسی کنند. وی ادامه داد: همچنینن سامانه ثبت سوابق تحصیلی افراد از سال ۱۳۴۷ در کشور آغاز شده است که این اقدا م تاثیر بسزایی در تهیه آمار بی سوادی دارد.

رییس نهضت سواد آموزی کشور گفت: در حال حاضر مشخصات و اطلاعات تعداد دو میلیون و ۷۰۰ هزار بی سواد با کد ملی و آدرس و رابطه خویشاوندی با افراد باسواد در خانواده آنها در اختیار این سازمان قرار دارد که از سال تحصیلی آینده آموزش اولیای دانش آموزان از طریق فرزندانشان آغاز می شود.

پنجشنبه، 1 اسفند ماه 1392 برابر با 2014-02-20 ساعت 12:02
خبر بعدی : شهادت متهم بزرگ درباره سه نماينده مجلس
خبر قبلی : هشدار نسبت به افزایش بیماران ای‌ال‌ اس در ایران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -