گزارش واشنگتن پست از حضور معاون رهبر القاعده در ایران

سایت حکومتی هم اندیشی: روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: مقام های اطلاعاتی آمریکا ادعا کرده اند که "ثروت شحاته" یکی از فرماندهان ارشد القاعده که پس از تجاوز نظامی آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی به ایران گریخته بود از این کشور خارج شده است. ثروت شحاته تازه ترین مقام القاعده است که خاک ایران را ترک کرده است. این مسأله سؤالاتی را در خصوص انگیزه‌های رژیم ایران برای اجازه دادن یا مجبور کردن مقام های القاعده برای خروج از این کشور به وجود آورده است.

بر اساس این گزارش مقام‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند، شحاته ۵۳ ساله اهل مصر معاون "ایمن ظواهری" رهبر کنونی القاعده بوده است. یک مقام رسمی مقابله با تروریسم آمریکا در این باره گفت، شحاطه از معدود اعضای سابق گارد القاعده به شمار می رود. روابط وی با ظواهری به دهه‌های گذشته بازمی گردد یعنی زمانی که شحاته رهبری نیروهای جهادی در مصر را بر عهده داشته است. پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ ده ها نیروی القاعده از جمله برخی رهبران ارشد آن به ایران گریختند.

در دو سال گذشته ده ها مقام ارشد و برجسته القاعده خاک ایران را ترک کرده اند. یک سند سری اطلاعاتی آمریکا در سال ۲۰۰۸ که از سوی ادوارد اسنودن پیمانکار سابق سازمان امنیت ملی این کشور فاش شده نشان می دهد ۱۳ مقام ارشد القاعده با ایران ارتباط داشته اند. پنج نفر از افراد این فهرست مدیران ارشد القاعده بوده اند و سه نفر از آنها در سال های اخیر ایران را ترک کرده اند.

در بین این افراد نام "محفوظ الولید" رهبر ایدئولوژیک القاعده که مشهور به "ابو حفص الموریتانی" است دیده می شود. وی در سال ۲۰۱۲ میلادی به موریتانی بازگشته است. اسناد اطلاعاتی آمریکا نشان می دهد که شحاته یک برنامه ریز عملیاتی باتجربه بوده که از احترام ویژه اسناد اطلاعاتی آمریکا نشان می دهد که شحاته یک برنامه ریز عملیاتی باتجربه بوده که از احترام ویژه ای در بین رده های مختلف القاعده برخوردار بوده است.

هنوز معلوم نیست شحاته چه زمانی خاک ایران را ترک کرده است ولی یک مقام اطلاعاتی آمریکایی که خواست نامش فاش نشود گفت، شحاته ظاهرا به لیبی رفته است.

شحانه در سفر سال گذشته به لیبی با انس اللیبی و زبیر المغربی از دیگر مقام های ارشد القاعده که پیش از این ایران را ترک کرده دیدار داشته است. نیروهای آمریکایی انس اللیبی را اکتبر گذشته بازداشت کردند و پیش از فرستادن وی به نیویورک در ناو جنگی مورد بازجویی قرار دادند. وی از مظنونان اصلی بمبگذاری در سفارتخانه های آمریکا در شرق آفریقا در سال ۱۹۹۸ میلادی به شمار می رود.

شنبه، 26 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-02-15 ساعت 12:02
خبر بعدی : واکنش رژیم به درخواست آمریکا برای آزادی موسوی و کروبی
خبر قبلی : درگیری شدید فیزیکی در مجلس ترکیه هنگام تصویب قانون...


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -