شرکت آلمانی از همکاری گازی با ایران انصراف داد

رادیو آلمان: یک شرکت آلمانی از ادامه همکاری در پروژه ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخزن یورتشای ورامین انصراف داد. علت لغو این قرارداد اختلاف بر سر میزان سود منابع اعتباری مورد نیاز این پروژه عنوان شده است.

شرکت "هنیس" آلمان حدود سه سال پیش با امضای قراردادی با شرکت ملی گاز ایران همکاری در نخستین پروژه ذخیره گاز در مخازن آب‌های زیرزمینی این کشور را آغاز کرد. خبرگزاری مهر روز جمعه (۲۵ بهمن ۹۲/ ۱۴ فوریه) از قول مدیرعامل شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی ایران نوشت، این قرارداد در پی "عذرخواهی و انصراف" شرکت آلمانی لغو شد.

مسعود سامی‌وند گفت: «مسئولان این شرکت آلمانی برای تامین مالی طرح ذخیره‌سازی گاز طبیعی سودی غیرمتعارف و غیرمنطقی ارائه کردند که در نهایت این پیشنهاد گازی هنیس آلمان در هیات مدیره شرکت ملی گاز ایران مورد پذیرش قرار نگرفت.»
نیاز به تکنولوژی و سرمایه خارجی

ظرفیت کنونی تولید گاز در ایران حدود ۵۷۰ میلیون متر مکعب در روز است که برای تامین نیاز داخلی ناکافی است. وعده‌های دولت قبل برای افزایش ظرفیت تولید تاکنون عملی نشده و کشور در روزهای اوج مصرف با مشکلات جدی روبروست.

یکی از راه‌های تامین گاز مورد نیاز در روزهایی که مصرف از میزان تولید فراتر می‌رود، استفاده از انبار‌های ذخیره‌ گاز طبیعی است که ایران برای ساخت آن به تکنولوژی و سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر یکی از مهمترین ویژگی‌های قرارداد با شرکت آلمانی "انتقال تکنولوژی و تامین فاینانس ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخازن آب‌های زیرزمینی بود."

شرکت ملی گاز ایران و شرکت "هنیس" آلمان فروردین ۱۳۹۰ در حاشیه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی در تهران، قرارداد پروژه ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخزن یورتشای ورامین را امضا کردند. بر اساس این قرارداد، کنسرسیومی متشکل از "هنیس" آلمان و یک شرکت داخلی متعهد شدند امکان ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخزن آب‌های زیرزمینی در منطقه یورتشای ورامین را فراهم کنند.

ناکافی بودن ظرفیت تولید و ذخیرگاه‌ها

مطابق گزارش‌هایی که در زمان امضای این قرارداد منتشر شد انتظار می‌رفت تا پایان سال ۹۰ امکان ذخیره‌سازی ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در آب‌های زیرزمینی نزدیک ورامین فراهم شود. مسئولان امیدوار بودند با اجرای کامل این پروژه امکان برداشت روزانه تا ۵ میلیون متر مکعب گاز فراهم شود. این میزان می‌توانست در روزهای سرد زمستان مانع افت فشار و گازرسانی در بسیاری از شهرهای ایران شود.

آدينه، 25 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-02-14 ساعت 14:02
خبر بعدی : نماز جمعه: بنای تغيير نظام را دارند + فیلم
خبر قبلی : فیلم؛ پیشگفتار سمینار اسلام و اندیشیدن انتقادی در ایران


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -