سازمان منابع طبیعی مسجد سلیمان بهتازگی برای اجرای طرح مرتعداری با عدهای دامدار قراداد بسته است. گفته میشد هزاران متر از محوطه تاریخی قلعه مدرسه کرائی در این قراداد نادیده گرفته شده و قرار است به محل مرتع احشام تبدیل شود.
خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ قلعه مدرسه کرائی منطقهای محصور در میان دو کوه لهبری و شه و در نزدیکی روستاهای کرائی اولیاء، سفلی و رهدار قرار گرفته است. این محوطه باستانی که دارای چهارتاقی، تپه باستانی و مدرسه که مربوط به دوره اتابکان لر میشود بدون آنکه مورد شناسایی و بررسی قرار گیرد مورد تعرض سازمان منابع طبیعی قرار گرفته است.
این درحالی است که بنای قلعه مدرسه مربوط به دوره اتابک لر در منطقه دهدز ثبت آثار ملی شده است.
«فریدون کرائی» فعال میراثفرهنگی مسجد سلیمان در اینباره به خبرگزاری میراثفرهنگی میگوید: متاسفانه ضعف فرهنگی جامعه در پاسداشت محوطههای میراث فرهنگی به دستگاههای دولتی هم سرایت کرده است.
او میگوید: سازمانی که باید به موازات سایر سازمانهای دولتی در تلفیق برنامهها و اجرای پروژههایاش منافع و مصالح تمام زوایای فرهنگی یک جامعه را در نظر بگیرد کاملا خود محورانه به اجرای برنامههایاش پرداخته است. چنانچه اخیرا سازمان منابعطبیعی مسجد سلیمان بهمنظور اجرای طرح مرتعداری با عدهای دامدار قرارداد بسته است و پلاک مدرسه کرائی که در فهرست آثار ملی قرار دارد را در این طرح نادیده گرفته است.
بهگفته فریدون کرائی، در این واگذاری هزاران متر محوطه قلعه مدرسه نادیده گرفته شده و دامدار و مجری طرح اختیار دارد که در آن محوطه به تعلیف احشام یا غرس نهال و ایجاد بوتهزار بپردازد.
این درحالی است که بهاعتقاد این فعال میراثفرهنگی، قلعه مدرسه کرائی و سایر قلعه مدرسههای مسیر خوزستان به اصفهان از مستحدثات اتابک نصرت الدین احمد بن یوسف شاه بهشمار میرود و در سالهای 730- 695 قمری احداث شدهاند.
به گزارش ابن بطوطه مراکشی در قلعه مدرسهها به خرج حکومت اتابک خدمات اقامتی و غذا به مسافرین ارائه میشده و در آنجا مجلس درس و بحث برقرار بوده است .
2004- 2024 IranPressNews.com -