روزنامه آرمان: وقتي آقاي روحاني قصد شركت در انتخابات رياستجمهوري را داشتند يكي از مواردي كه مكررا بيان ميشد اين بود كه با پيروزي دكتر روحاني، فضاي فعاليتهاي سياسي و اجتماعي و غيره بازتر خواهد شد. الان سوال من اين است كه بالاخره اين فضا كه ميگفتند، باز شد؟
شما در رسانه هستيد، از من سوال ميپرسيد؟ ما بايد ببينيم آن فضاهايي كه ميگفتند بسته است، كدام بخشها بوده و شما به ما بگوييد باز شده يا نه!
بخش سياسي را مثال ميزنم كه شما در آن فعال هستيد و البته بخش اقتصادي.
من دستاندركار هيچ بخشي نيستم و فقط بخشي از مطلب روزنامهها و نشريات را رصد ميكنم وگرنه عملا دستاندركار هيچ كاري در حوزه اقتصادي، سياسي، فرهنگي و غيره نيستم و مسئوليتي ندارم كه بتوانم يك ارزيابي عملي از بسته يا باز بودن فضا داشته باشم. مطالبي را در روزنامهها و سايتها و... ميبينم كه برخي گله دارند و ميگويند فضا بازتر نشده است و برخي ديگر معتقد هستند فضا باز شده است.
به هر حال به عنوان يك هموطن ايراني وضعيت اقتصادي جامعه و قدرت خريد مردم و... را ملاحظه ميكنيد و اگر فعال اقتصادي هم نباشيد از ميزان رضايت مردم آگاه هستيد و خودتان هم خريد ميكنيد. بنابراين حتما ميتوانيد يك ارزيابي داشته باشيد.
قبل از پاسخ به سوال شما بايد توجه كنيد كه دولت آقاي روحاني وارث يك اقتصاد بيسامان و ورشكسته است كه در كوتاهمدت امكان اصلاح آن نيست. بنابراين مشكلات اقتصادي فعلي مربوط به اين دولت نيست. طبق آنچه سخنگوي دولت گزارش ميدهد، دولت مدعي اين است كه تورم نقطه به نقطه پايين آمده و كمتر شده است اما آنچه واقعيت ميدان است، اين موضوع را تاييد نميكند. وقتي به فروشگاهي براي خريد ميرويد، مشاهده ميكنيد كه قيمتها نسبت به گذشته تغييري نداشته است همچنين يكسري از كالاهاي مورد مصرف مانند لبنيات، حبوبات، برنج، و روغن و اين ارزاقي كه مورد مصرف خانوادههاست يا در حوزه كالاهاي خانگي مثل يخچال، تلويزيون و... تعريف ميشود، هم تغيير قيمتي نداشته است. در خدماتي كه در اختيار دولت است مثل آب و برق و تلفن و گاز و... شاهد افزايش قيمت هستيم مخصوصا در شش ماه دوم سال 92 قيمت برق، گاز خانگي، تلفن و آب بيشتر شده است.
وقتي خودمان قبوض را ميپردازيم، مشاهده ميكنيم اگر به فرض قبض برق در يك دوره 12 هزار تومان بود، امروز به 75 تا 80 هزار تومان رسيده است. بنابراين در اين موارد هم نه تنها كاهش قيمت و تورم را نميبينيم بلكه شاهد افزايش هستيم. انرژي براي كشاورزي هم از اهميت زيادي برخوردار است. ما خودمان كشاورز هستيم و دستي در اين كار داريم. هزينه سوخت كشاورزي و انرژي كه در اين كار مصرف ميشود، افزايش يافته است مثلا چاه برقي يا كشاورزي كه امكانات برقي يا گازوئيل مصرف ميكند، با افزايش مشهود قيمتها مواجه است و اين هزينه نسبت به سال قبل و اوايل امسال افزايش چشمگيري داشته است. بنابراين خدماتي كه مربوط به دولت است نه تنها كاهشي نداشته بلكه افزايش داشته است. البته آنچه در حوزه برق و آب و گاز خانگي اشاره كردم، منظور در تهران است و در شهرستانها اطلاعي از وضعيت ندارم. قبض 15هزارتوماني به 80 هزار تومان رسيده و اين افزايش در آب، برق و گاز و... وجود دارد. درباره كشاورزي هم تجربه خودم را گفتم.
يك يا دو تراكتور داريم كه مصرف آنها گازوئيل است و افزايش را بخوبي در خريد اين سوخت درك ميكنيم. درباره برق و چاههاي برقي، اگر در يك دوره 200هزار تومان بود اكنون به دو ميليون رسيده و جهش 10 برابري داشته است. بيترديد اين موضوعات در بازار قابل مشاهده است. اكنون از يك سو، با افزايش زياد نرخها در زندگي روزمره خود مواجه هستيم و از سوي ديگر با اظهارات سخنگوي دولت مواجه ميشويم كه مدعي است تورم نقطه به نقطه كاهش يافته است؛ نميدانيم اين كاهش در كجا بوده است. وقتي به بازار اتومبيل ساخت داخل كه خودتان بارها نوشتيد، نگاه ميكنيم اين سوال پيش ميآيد كه بالاخره قيمت اتومبيل چه شد. بالاخره شوراي رقابت بايد تصميم بگيرد يا دولت؟
تعهداتي كه كارخانجات خودروسازي به مردم داشتند، انجام نشده است و بعد كه مراجعه ميكنند مبالغي فراتر و اضافه بر تعهد مطالبه ميكنند. اينها مسائلي است كه در نشريات ميخوانيم و برخي موضوعات تجربه شخصي خودمان است كه نسبت به زندگي خود و كارهاي خودمان داريم. بايد اذعان داشت كه ما كاهش تورم را نديديم. نكته بعدي بحث اشتغال است. من نميدانم و گزارشي هم نديدم كه بخواهم در اين حوزه قضاوت كنم. اما اين سوال را دارم كه اين دولت چند فرصت شغلي مولد را ايجاد كرده است؟ هيچ خبري نداريم اما دولت در برنامه 5 ساله تعهد دارد كه سالانه يك ميليون شغل مولد ايجاد كند.
2004- 2024 IranPressNews.com -