بهارنیوز: مدیر کل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد: بخش خصوصی در کشور به زنجیر کشیده شده است و شاخص رقابت پذیری وضعیت مطلوبی ندارد.
مصطفی کریمیان اقبال پیش از ظهر امروز در سمینار اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی یافته های پژوهشی در استانداری خوزستان گفت: در کشور ما بخش خصوصی به زنجیر کشیده شده است شاخص رقابت پذیری در کشور ما اصلا وضعیت مطلوبی ندارد توسعه فناوری و توسعه اقتصادی توسط دولت صورت نمی گیرد بلکه مردم و شرکت های تجاری هستند که باید این کارها را انجام دهند بدترین خدمت به نخبه ها می تواند استخدام آن ها در مراکز اداری باشد درحالیکه باید با سرمایه گذاری برای آنان راه درست را برای ایده ها و خلاقیت جدید به آنها نشان داد. وی افزود: مدیران و مسئولینی که می خواهند فضای خلاقیت را در محیط های کاری خود به وجود بیاورند می توانند با ایجاد جلساتی ساده با کارکنان خود به ارائه و تبادل نظرات و ایده های مختلف بپردازند که در این صورت نه تنها هیچ فکری احمقانه به نظر نمی آید بلکه بسیاری از ایده های بزرگ در همین فضاهایی زاده می شوند. عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: به عنوان مثال ما اگر یک فضای 30 در 30 کیلومتر داشته باشیم با ایده پردازی و سرمایه گذاری می توانیم آن مکان را به یکی از بهترین شهرک های دنیا و منطقه تبدیل کنیم مانند کاری که کشور چین با شهر شن زن انجام داد. کریمیان اقبال عنوان کرد: برای توسعه هر مکان یا صنعتی افرادی پشت قضیه کار تئوریک انجام داده و به کار فرمایان مشاوره می دهند که باید از چه چیزهایی در چه زمینه هایی استفاده کنند، ایده مهم است اما اینکه از آن در چه جهتی استفاده کنیم که سبب توسعه شود، مهمتر است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: کشور چین کشوری است که ایده های جدید در آن زیاد نیست اما سرمایه گزاری های زیادی در آن برای تولید ایده ها انجام می شود و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی کارهای تخصصی و ایده های خود را در چین انجام می دهند، چون طراحی ایده در چین برای آنان بسیار به صرفه است. چینی ها اکثرا مشابه سازی می کردند اما حال خود تولید را در درجه های مختلف کیفیت به دست گرفته اند. کریمیان اقبال بیان کرد: مالزی یکی دیگر از کشورهایی است که سه عامل اقتصاد عامل محور، اقتصاد بهره وری بهینه و اقتصاد دانش بنیان را در پیش گرفته اند. مالزی از سال 1990 میلادی اساس برنامه ریزی های خود و سرمایه گزاری اش را بر اقتصاد دانش بنیان بنا کرده است. وی عنوان کرد: یکی از دلایل اینکه چرا در ایران چنین رویدادهایی در جهت توسعه اتفاق نیفتاده است ثروت نهفته نفت در کشور است که سبب شده ما با تکیه بر این منبع ملی دیگر به دنبال تولید ایده در زمینه های دیگر برای رسیدن به توسعه نباشیم. عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: ایران یک تریلیون دلار در 100 سال اخیر نفت مصرف کرده است و از این مقدار 60 درصد آن مربوط به 8 سال اخیر است.
کریمیان اقبال اظهار کرد: دولت، دانشگاه و صنعت باید مثل یک رشته دی ان ای به هم متصل باشند و به همان اندازه هم در کارهای خود از یکدیگر مستقل باشند. وی با بیان اینکه 10 دانشگاه اول دنیا توسط بخش خصوصی اداره می شود، عنوان کرد: طبق اصل 44 دانشگاه ها و صنعت در کشور باید به بخش خصوصی واگذار شود اما ما عملا تا کنون شاهد این گونه واگذاری نبوده ایم البته صنایع تا حدودی و بیشتر در بخش کشاورزی نسبتا خود را از بخش دولتی کنار کشیده اند. مدیر کل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: ایده های جدید در جهت توسعه در فضاهای باز و با ایجاد خلاقیت و نوآوری فعال می شوند. کریمیان اقبال عنوان کرد: ما باید شرکت های دانش بنیان را در پارک های فناوری جمع کرده و با توسعه برای آنها پل ارتباطی برقرار کنیم. وی افزود: باید دو کار مهم را به زودی و در فاصله های کوتاه انجام دهیم اول اینکه تفکر دانشگاه ها را عوض کرده و خروجی آنان را به جای کارمند، کارآفرین کنیم زیرا صنعت و توسعه تکنولوژی کار دانشگاهیان است و مورد دوم تجاری سازی نتایج تحقیقات، ایجاد شرکت های دانش بنیان از درون دانشگاه ها و کاهش کنترل دولت بر آنان است. عضو هیئت علمی دانشیار دانشگاه تربیت مدرس گفت: نباید برای تجاری کردن ایده ها و تکنولوژی چشم امید به مراکز کل در سطح جامعه را داشت بلکه باید از اقلیم و منطقه خود شروع کرد و به تفسیر قوانین به صورت درست و آنگونه که بهینه است، پرداخت. وی افزود: در حال حاضر می توان برای صنعت و پیشرفت تکنولوژی از ظرفیت های خیرین در کارهای علمی و پژوهشی استفاده کرد. همچنین جوانان بین 22 تا 30 سال بهترین و مهمترین سرمایه های کشورمان و با ارزش ترین سرمایه ها با بازدهی سریع هستند و آن توانی را که جوانان و پژوهشگران محلی دارند در دست هیچ دولت مرکزیی نیست.
چهارشنبه، 9 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-01-29 ساعت 12:012004- 2024 IranPressNews.com -