چنانچه مواد اولیه تولیدیها که جزء محصولات کمبوددار است در بازاری غیر از بورس عرضه شوند مشمول قانون تعزیرات حکومتی شده و در این صورت کد اشتراک واحد تولیدی در بورس تعلیق خواهد شد.
مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان از حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: یک واحد تولیدی پتروشیمی به جای عرضه مواد اولیه مورد نیاز نساجی ها در بورس با فروش به اشخاص مورد قرارداد با خود به کمبود مواد اولیه و ایجاد بازار سیاه دامن زده است.
سید محمدحسین ملاخواه، مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان از حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص کاهش عرضه مواد اولیه مورد نیاز نساجی ها در بورس و نحوه نظارت بر عرضه این محصولات در بازار آزاد اظهار داشت: با توجه به اینکه در فصل زمستان افت فشار گاز داریم شرکت ملی گاز شرکت های صنعتی را به لحاظ تامین سوخت گاز محدود می کند و با ایجاد محدودیت تولید وعرعضه مواد اولیه نیز طبیعتا کاهش می یابد.
وی افزود: مواد اولیه مورد نیاز نساجی تنها به واحدهای تولیدی که در سایت بهین یاب ثبت نام کردهاند عرضه میشود ضمن اینکه به واحدهای تولیدی نیز اعلام کرده ایم که برای تهیه محصولات پتروشیمی به بازار آزاد مراجعه نکنند.
ملاخواه خاطرنشان کرد: چنانچه مواد اولیه تولیدیها که جزء محصولات کمبوددار نیز باشند در بازاری غیر از بورس عرضه شوند مشمول قانون تعزیرات حکومتی می شوند و همچنین کد اشتراک واحد تولیدی نیز در بورس تعلیق می شود.
وی در خصوص دلیل عرضه مواد مورد نیاز نساجی در بازار سیاه توضیح داد: برخی موارد شرکت های خصوصی پتروشیمی برای جبران کمبود تولید و یا عرضه محصولات خود در بورس اقدام به واردات مواد مورد نیاز صنایع پایین دستی می کنند که نسبت به این روند شبههای وارد نیست اما در بررسی هایی که انجام شده یک شرکت پتروشیمی کالای تولیدی خود را به جای بورس به اشخاصی که خودشان قرارداد دارند عرضه می کنند.
مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان از حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: در حال حاضر مجوز واحد پتروشیمی مذکور در کمیته تخصصی که متشکل از شرکت ملی پتروشیمی، نمایندگان پتروشیمی، صنایع پایین دستی، معاونت بازرگانی داخلی و امور صنایع سازمان حمایت است لغو شده و در صورت عدم محدودیت در صادرات سازمان تعزیرات وارد عمل خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: اطلاعات محصولات پتروشیمی هر ماه جمع آوری شده و مشخصات به حوزه بازرسی منتقل میشود و در صورتی که واحدی غیر فعال باشد طبق قانون تعزیرات حکومتی کد واحدشان تعلیق می شود.
ملاخواه با بیان اینکه تمامی واحدهای تولیدی به لحاظ میزان نیاز خود سهمیه بندی شده اند، افزود: در برخی موارد ممکن است که واحدی بیش از سهمیه مواد اولیه خریداری کرده و مازاد مصرف را در بازار سیاه عرضه کند که این مقوله را نیز سازمان قطعا بررسی خواهد کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدی پتروشیمی باید به نحوی برنامه ریزی کنند که ابتدا روی گریدهایی که مصرف داخل دارند تمرکز کنند و کلای خود را در جایی غیر از بورس عرضه نکنند سپس میزان کالایی که از بورس باز می گردد صادر کند.
سه شنبه، 8 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-01-28 ساعت 03:012004- 2024 IranPressNews.com -