وزیر بهداشت: اورژانس کشور بسیار ناتوان است

وزیر بهداشت گفت: مشکلات مردم در حوزه بهداشت و درمان در صورت تخصیص نیافتن اعتبارات هدفمندی یارانه ها به حوزه سلامت حل نخواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، با تأکید برضرورت فرهنگ‌سازی و پیشگیری در حوزه بهداشت و درمان کشور گفت:‌ بخش بهداشتی و فرهنگ‌سازی پیشگیری در نظام سلامت و الزاماتی که مانع از وقوع بیماری می‌شود مورد کم توجهی واقع شده است. به عنوان مثال چاقی و فشار خون دو عامل از 7 عامل اصلی مرگ و میر است. تقریباً 50 درصد مرگ‌ها به دلیل سکته مغزی و قلبی است و متهمان اصلی این رویداد فشار خون، عادات غذایی است که در بین مردم رواج پیدا کرده اما موضوع به این مهمی نادیده گرفته می‌شود.

وزیر بهداشت که در حاشیه بازدید از روزنامه ایران، در جمع خبرنگاران و کارکنان این روزنامه حرف می زد، درباره سلامت روانی جامعه ایرانی گفت:‌ جامعه نیاز به آرامش دارد، بی‌تردید مسیری که دولت طی می‌کند ادامه و عمق بخشیدن به این آرامش است.

او درباره اختصاص درصدی از درآمد هدفمندی یارانه‌ها به حوزه سلامت گفت:‌ در حال حاضر براساس برآورد صورت گرفته مبلغ 51 هزار میلیارد تومان در بخش هدفمندی یارانه‌ها در بخش نقدی و غیرنقدی در نظر گرفته شده که از این میزان 42 هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود. اما این‌که چه درصدی به حوزه سلامت اختصاص خواهد یافت معلوم نبوده و عدد و رقم‌های اعلامی گمانه‌زنی بیش نیست.

هاشمی درمورد بودجه سال آینده وزارت بهداشت هم گفت: در لایحه بودجه 11 درصد نسبت به سال قبل اعتبارات افزوده شده که اگر قرار باشد فقط همین میزان اعتبار به کمک وزارت بهداشت بیاید باید گفت مشکلات همچنان پابرجا خواهد بود. با تورم 20 درصدی که پیش‌بینی می‌شود امیدواریم مواردی که در کمیسیون تلفیق تصویب شده نمایندگان به آن رأی دهند.

ترمیم سامانه بین جاده‌ای اورژانس کشور

او درباره وضعیت نابسامان اورژانس کشور گفت:‌ اورژانس کشور بسیار ناتوان است و برحسب ساختاری نتوانسته کشور را پوشش کامل دهد. ما در حال حاضر امداد هوایی و دریایی نداریم و در مناطق محروم و جاده‌های فرعی هیچ پوششی از نظر خدمت‌رسانی وجود ندارد و آنجایی که پیش‌بینی شده یا پرسنل نداریم یا کم داریم و امکانات موجود بسیار فرسوده است، بنای ما خرید خدمت است. در این راستا براساس برآورد صورت گرفته برای ترمیم سامانه بین جاده‌ای و داخل شهری نیاز به 280 میلیارد تومان اعتبار است و در مجموع اورژانس کشور به 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. این پیشنهاد به سازمان برنامه و بودجه داده شده اما مورد تأیید قرار نگرفت و کمیسیون تلفیق نیز نظر مثبتی برآن نداشت.

طرح یکپارچه‌سازی بیمه

هاشمی درباره موضوع یکپارچه‌سازی بیمه که قانون برنامه پنجم توسعه است، اظهار داشت:‌ این قانون باید به اجرا درآید، امکان ندارد بدون بیمه مناسب خدمات بهداشتی و درمانی مناسب ارائه شود. بالاخره یک بیمه خوب می‌تواند زمینه ساز خدمات مناسب در حوزه بهداشت و درمان باشد. دولت باید از مجلس بخواهد یکپارچگی بیمه در دستور کار قرار بگیرد.

وی گفت:‌ کارگروه مشترک بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه قرار است ظرف 3 هفته آینده تعریفی از بیمه پایه داشته باشند اما فکر می‌کنم تا پایان سال بتوانیم تعریفی از بیمه پایه در کشور ارائه دهیم و طرح را به مرحله عمل نزدیک کنیم. حداقل روشن خواهد شد اختلاف نظرها و یک نظام بیمه‌ای مطلوب چیست.

وزیر بهداشت ادامه داد:‌ میزان درصد افزایش تعرفه‌ها مشخص نیست و تلاش خواهد شد رقم برای بخش دولتی و پزشکان عمومی و پزشکان مناطق محروم قابل توجه باشد. بیمه به نسبت افزایش اعتبارات که به تعبیری 62 درصد و به واقعیت حدود 43 درصد است از بیمه‌ها حمایت خواهند کرد. وزیر بهداشت درباره پرداخت حقوق عقب‌افتاده پزشکان در مناطق محروم گفت:‌ بالاخره این پزشکان از ما طلبکار هستند و ما وظیفه پرداخت دیون را داریم، مطمئنم که حقوق اینها پرداخت می‌شود اما زمان آن را نمی‌توانم اعلام کنم.

دوشنبه، 7 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-01-27 ساعت 02:01
خبر بعدی : مهار تورم با بنزین 1500 تومانی محال است
خبر قبلی : خودم صف 6000 وانت گازوییل قاچاق را دیدم


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -