براساس نظرسنجیهای صورت گرفته متاسفانه 20 درصد از معتادان دارای مدرک لیسانس و 70 درصد دیپلم دارند. همچنین 46 درصد از زندانیان افرادی هستند که مستقیم با مواد مخدر ارتباط داشتهاند و 25 درصد از زندانیان نیز به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط بودهاند.
وزیر کشور با بیان این که 63 درصد از افراد معتاد متاهل و 53 درصد شاغل هستند گفت: علت 50 درصد از طلاقهای کشور مساله "اعتیاد" است.
به گزارش سخن آنلاین به نقل از ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست مشترک با مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و اعضای کانون مداحان کشور، گفت: با توجه به این که جامعه مداحان به عنوان یکی از شبکههای اجتماعی موثر و دارای جایگاه بالا در جامعه هستند، وزارت کشور در راستای رویکرد اجتماعی کردن موضوع اعتیاد نشستهای متعددی را با تشکلهای مهم برگزار میکند که کانون مداحان نیز به لحاظ این تاثیرگذاری یکی از مهمترین شبکههای موثر جامعه محسوب میشود.
وی افزود: جامعه امروز ما به یک بلایی به نام مواد مخدر و قاچاق دچار شده است، بعد از سیاستهای 11 گانه ابلاغیه رهبری به ستاد مبارزه با مواد مخدر این امر بسیار مهم تلقی شده و ایشان مبارزه با مواد مخدر را به منزله جهاد تلقی کردهاند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که تا کنون زحمات زیادی در حوزه مبارزه با مواد مخدر کشیده شده، گفت: علیرغم این تلاشها امروز نمیتوانیم بگوییم که توانستهایم مواد مخدر و این بلای اجتماعی را کنترل و مدیریت و دغدغه جامعه را حل کنیم.
وزیر کشور با اشاره به وجود 2700 شهید مواد مخدر گفت: علاوه بر این رشادتها کشور ما هزینههای اجتماعی و اقتصادی بسیار بالایی را پرداخت کرده است اما کماکان در حوزه مبارزه با مواد مخدر از قاچاقچیان عقب هستیم.
500 میلیون تومان گردش مالی هر کیلو مواد مخدر در داخل کشور
رحمانی فضلی گفت: با توجه به گردش مالی بسیار بالایی که در حوزه مواد مخدر وجود دارد از لحاظ اقتصادی برای قاچاقچیان میصرفد به طوری که اگر در مرز هر کیلو مواد مخدر 200 میلیون تومان باشد در داخل کشور با 500 میلیون تومان عرضه میشود لذا این گردش مالی بالا از لحاظ اقتصادی به قدری وسوسه انگیز است که علیرغم تلاشها از قاچاقچیان عقب هستیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر در گذشته تنها ماده مخدر تریاک محسوب میشد، امروز انواع و اقسام آن به ویژه مخدرهای صنعتی افزایش یافته و به صورت خطرناک مورد استفاده قرار میگیرند، به طوری که برای هر امراض و بیماری یک نوع از این مخدرهای صنعتی جایگزین درمان معرفی میشود که نمونههای بارز آن تجویز برای استرس، افسردگی، کاهش یا افزایش وزن، تمرکز در شبهای امتحان برای دانشجویان، نارساییهای جنسی و پوست و غیره هستند. با توجه به این که آگاهی جامعه از مصرف این مواد کم است آنها نمیدانند حتی یک یا دو بار مصرف این قرصها امکان بازگشت را از افراد میگیرد و بر همین اساس در حال حاضر یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد.
اعتیاد و بیکاری به ترتیب مهمترین دغدغههای مردم
وزیر کشور اظهار کرد: از سال 86 به بعد از هر نظرسنجی که توسط دستگاههای مختلف صورت گرفته اولین دغدغه مردم و خانواده بحث اعتیاد بوده و بیکاری دغدغه دوم آنها محسوب میشود.
وی اظهار کرد: اگر این تعداد معتاد هر کدام دارای چهار عضو در خانواده باشند در حال حاضر میتوان گفت 6 میلیون نفر به صورت مستقیم با مواد مخدر ارتباط دارند.
20 درصد معتادان دارای مدرک لیسانس و 63 درصد متاهل هستند
به گفته دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر 63 درصد معتادان متاهل و 53 درصد شاغل هستند. همچنین 50 درصد از طلاقهای کشور نیز به علت اعتیاد صورت میگیرد که اگر برای هر زوجی که طلاق میگیرند دو فرزند را متصور شویم به یک مقوله بسیار گسترده از آسیبها در جامعه مواجهیم.
به گزارش ایسنا، وی درباره کاهش سن اعتیاد در کشور نیز گفت: براساس نظرسنجیهای صورت گرفته متاسفانه 20 درصد از معتادان دارای مدرک لیسانس و 70 درصد دیپلم دارند. همچنین 46 درصد از زندانیان افرادی هستند که مستقیم با مواد مخدر ارتباط داشتهاند و 25 درصد از زندانیان نیز به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط بودهاند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: علیرغم تلاشهای صورت گرفته شاهد چنین آمارهایی هستیم و اگر این تلاشها از سوی دستگاههای ذیربط صورت نمیگرفت قطعا شاهد یک فاجعه گسترده بودیم.
خواسته وزیر کشور از روسای کانون مداحان کشور برای صیانت از خانواده معتادان
به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، بسیاری از روشهای قبلی و ناتوانیهایی که در گذشته وجود داشته باید جبران شود و بر همین اساس تصمیم وزارت کشور بر اجتماعی کردن موضوع اعتیاد و بردن نگرانی و حساسیت آن در بین مردم بوده است.
وی با تاکید بر این که پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت از معتادان ترک کرده از مهمترین برنامههای اجتماعی وزارت کشور در حوزه مواد مخدر است، خاطرنشان کرد: در امر مقابله پلیس وظیفه اصلی را دارد اما بحث پیشگیری، درمان و صیانت از معتادان موضوعاتی هستند که باید با مشارکت و درگیر کردن عموم جامعه صورت بگیرد که در این مسیر باید به دنبال تاثیرگذارترین جریانهای اجتماعی در جامعه باشیم.
وی کانون مداحان را یکی از بزرگترین جریانهای اجتماعی، موثر و بااهمیت در جامعه عنوان کرد و افزود: امروزه ngoها به عنوان رکن پنجم دموکراسی در جهان مطرح هستند و خوشبختانه ایران از 1400 سال قبل با داشتن تشکل بزرگ کانون مداحان به خوبی در این عرصه فعالیت کرده و امروز میتواند به عنوان یکی از بازوان پرتوان دولت در کاهش آسیبهای مواد مخدر وارد شود.
به گزارش ایسنا، وی با بیان این که مداحان از لحاظ شناختی، احساسی و فلسفی پیوند عمیقی با جامعه برقرار کردهاند، اظهار کرد: تقاضای من از جامعه مداحان این است که به دنبال راهکارهایی برای حل معضل اعتیاد جامعه باشیم و در شرایط کنونی باید بتوانیم با همکاری جریانهای مختلف اجتماعی مساله اعتیاد را کنترل کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از برگزاری جلسه مشترک با جامعه ورزشکاران ظرف هفته آینده خبر داد و گفت: تا کنون با طبقات و تشکلهای مختلف نشست مشترک پیرامون موضوع اعتیاد داشتیم چرا که دولت به دنبال آگاهی بخشی جامعه در حوزه اعتیاد است و همه میدانیم که تشکلهای بزرگ اجتماعی بسیار در این امر تاثیرگذار هستند.
وی گفت: با توجه به این که خانوادهها حساسیت لازم را ندارند، بر همین اساس بر شب نشینی فرزندانشان، بیرون از خانه بودن آنها و بر شرکت در جشنهای آنها کنترل لازم را ندارند باید این حساسیت و نگرانی را در خانوادهها ایجاد کنیم که از بین بردن موضوع نگرانیها نسبت به مواد مخدر باید با مشارکت تشکلها ازجمله کانون مداحان صورت بگیرد.
رحمانی فضلی با تاکید بر این که جامعه مداحان باید از لحاظ روانی جوانان را تحت تاثیر قرار دهند، گفت: باید حس گناه، تعصب و غیرت در جوانان برانگیخته شود و الگوهای تقویت اراده برای آنها بیان شود.
وی همچنین از روسای کانون مداحان کشور خواست تا با تشکیل خیریهها در این کانون به صیانت از خانواده معتادان بپردازند ضمن آنکه باید از لحاظ حقوقی و قضایی نیز خانوادههای معتادان به ویژه زنان مردان معتاد مورد حمایت قرار بگیرند.
به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مستندها نشان میدهد که اعتیاد مردان در خانواده به آسیبهای بسیار زیادی منجر میشود به طوری که آنها زنان خود را وادار به تکدیگری و حتی تنفروشی میکنند و زمانی که زن خانواده نیز معتاد شود فاجعهای بزرگ رخ میدهد چرا که فرزندان آنها در محیطهای آسیبزا بزرگ میشوند و به تبع آن آمار جرم، تجاوز و سرقت افزایش مییابد.
افزایش درصد اعتیاد زنان
وی با بیان این که متاسفانه در پنج سال اخیر درصد اعتیاد زنان از 5.2 درصد افزایش یافته، گفت: باید کانون مداحان به دنبال تشکیل خیریههایی باشد که بتوان از خانوادههای معتادان حفاظت و صیانت کرد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که 20 درصد کشفیات مواد مخدر افزایش یافته، به کشف 1200 کیلو تریاک در روزهای اخیر اشاره کرد که از طریق یک وانتبار از کرمان حمل میشد.
رحمانی فضلی با تاکید بر این که باید به دنبال ایجاد شغل برای معتادان ترک کرده و فراهم سازی پذیرش این افراد درجامعه باشیم، گفت: علیرغم این که تعداد معتادان در ایران از نرخ جهانی آن کمتر است، اما برای ما قابل قبول نیست چرا که کشوری با مذهب شیعه هستیم و این تعداد از معتادان قابل قبول نیست.
هیچ کاروان مواد مخدری امکان ورود به کشور ندارد
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی همچنین با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص تجهیز و انسداد مرزها گفت: خوشبختانه مدیریت و کنترل خوبی در مرزها صورت گرفته و با تامین اعتبار و تجهیز امکانات نیروی انتظامی و مرزبانی فعالیت خوبی برای انسداد مرزها دارند.
وی با اشاره به تجهیز مرزها به برجک دیدهبانی و پهپاد گفت: با توجه به اینکه نیروی انتظامی و سپاه به این تجهیزات مجهز شدهاند کنترل مرزهای شرقی به خوبی انجام میشود و به جز 200 کیلومتر، تمام مرزهای شرقی تحت کنترل است و هیچ کاروان مواد مخدری به کشور امکان ورود ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد تا همه مرزها به مدیریت کامل در بیاید.
رحمانی فضلی درباره ایجاد اشتغال برای معتادان پاک شده نیز گفت: این آییننامه مصوب هیات دولت است و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی موظف شده هر ساله اعتباری را برای اشتغالزایی و حمایت از معتادان ترک کرده اختصاص دهد، در حال حاضر این آییننامه در حال اجراست و در تلاش هستیم تا آن را افزایش دهیم.
شنبه، 5 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-01-25 ساعت 12:012004- 2024 IranPressNews.com -