رتبه غذايی ايران در بين 125 کشور

مؤسسه دانشگاهي اکسفام طي يک بررسي از 125 کشور جهان رتبه بهترين و بدترين کشورها را از نظر غذا و رژيم غذايي اعلام کرد.
بر اساس اين رتبه بندي، هلند بهترين کشور از نظر غذا خوردن در دنيا است.اين در حالي است که مردم کشور چاد، بدترين نوع ارزش غذايي را دارند.در بررسي محققان اکسفام مسايل مختلفي از جمله اينکه آيا مردم به اندازه کافي غذا مي خورند، آيا مردم توانايي مالي خريد غذا را دارند، آيا غذاي در دسترس ارزش غذايي مطلوب را دارند و همچنين ميزان بيماري هاي مرتبط با رژيم غذايي، مورد کاوش قرار گرفت.
رتبه اول تا سوم
بر اساس اين بررسي پس از هلند، کشورهاي فرانسه و سوئيس بهترين ارزش غذايي را در خوراک خود دارند.اين گزارش مي افزايد: در هلند علاوه بر اينکه مواد غذايي نسبتا ارزان است، ميزان ديابت در آن پايين و تنوع مواد غذايي نسبت به ساير کشورهاي اروپايي بيشتر است.
رتبه چهارم تا دوازدهم
در اين فهرست کشورهاي دانمارک، سوئد، اتريش، بلژيک ، ايرلند ، ايتاليا ، پرتغال، لوکزامبورگ و استراليا رتبه هاي چهارم تا دوازدهم را دارند.در اين گزارش آمده است با اين حال اين کشورها در تمامي دسته بندي ها خوب و مطلوب نبوده اند.هلند از نظر چاقي سطح بالايي دارد به طوري که از هر پنج نفر يک نفر با شاخص توده بدن بالاي 30 است.براساس اين فهرست استراليا که رتبه دوازده را دارد بالاترين سطح چاقي را در جمعيت خود دارد به طوريکه 27 درصد مردم اين کشور چاق هستند.در پايين اين جدول، چاد، بدترين کشور براي غذا خوردن است چرا که ارزش غذايي اين کشور در پايين ترين سطح، قيمت آن در بالاترين ميزان و شرايط بهداشتي غذا نيز بسيار محدود است. علاوه بر چاد که از بين 125 کشور رتبه 125 را دارد آنگولا، اتيوپي، ماداگاسکار، يمن، نيجر، بروندي، موزامبيک، زيمبابوه، سيرالئون و توگو 10 کشوري هستند که در پايين اين فهرست قرار دارند.
رتبه ايران
بر اساس اين رتبه بندي ايران رتبه 80 را در اختيار دارد.اين گزارش نشان مي دهد که مردم آمريکا بيشترين توانايي و آنگولا کمترين توان را براي خريد غذا دارند.کيفيت غذا در ايسلند، بهترين و در ماداگاسکار بدترين است.بالاترين ميزان شيوع ديابت در عربستان سعودي و بزرگ ترين مشکل چاقي در کويت است.در عين حال مشکل چاقي در بنگلادش، نپال و اتيوپي در کمترين ميزان خود است.
کشورهاي داراي سوء تغذيه
بر اساس گزارش اکسفام سوء تغذيه رايج ترين مشکل در بروندي است که در آن 67 درصد مردم سوء تغذيه دارند و 35 درصد کودکان کم وزن اند. پس از اين کشور، يمن، هند و ماداگاسکار بدترين وضعيت سوء تغذيه را دارند.در هند 44 درصد کودکان کم وزن هستند که بالاترين ميزان در جهان محسوب مي شود.آکسفام يکي از بزرگترين گروه‌هاي بين‌المللي امدادرساني براي ريشه‌کن کردن فقر، گرسنگي و بي‌عدالتي، متشکل از 15سازمان در 98کشور، است. اين موسسه‌ در سال 1942 در دانشگاه آکسفورد در قالب يک کميته امدادرساني براي مبارزه با قحطي توسط فعالان اجتماعي و دانشگاهيان آکسفورد تاسيس شد.


سه شنبه، 1 بهمن ماه 1392 برابر با 2014-01-21 ساعت 11:01
خبر بعدی : سهم 65 درصدی 5 کشور در واردات ایران
خبر قبلی : برگزاری کلاس آموزشی در هتل ممنوع


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -