گزارش تهرانامروز از استاندارد پایین نظارت بر بهداشت موادغذایی
رئيس كميسيون بهداشت از آلودگي برخی محصولات كشاورزي پرده بر ميدارد و نسبت به مصرف آن به مردم هشدار ميدهد. هشداري كه يك سوال اساسي براي مردم پيش میآورد: «ديگر چيزي باقيمانده كه آلوده نباشد؟» انتشار خبرهاي آلودگي محصولات غذايي در كشور كمسابقه نيست. سالهاي زيادي است كه كارشناسان و رسانهها از انواع و اقسام اين آلودگيها حرف ميزنند
گروه اجتماعی- کامران بارنجی: اين روزها بوي «آلودگي» به مشام ميرسد. هواي جايجاي كشور آلوده است. مردم كلانشهرها با ماسك بيرون ميآيند تا شايد بتوانند حصاري براي ورود ذرات آلاينده ايجاد كنند. كارشناسان اما ميگويند جلوي ذرات معلق 2/5ميكرون را حتي با ماسكهاي باكيفيت هم نميشود گرفت چه برسد به ماسكهاي دانهاي 500تومان. هوا كه آلوده باشد، باران الهي تبديل ميشود به اسيد و روي سر ملت ميبارد. اين فقط براي زماني است كه بنزين و خودرو و كارخانهها متهم هستند و خبري از ريزگردها نيست.
اما در اين روزهايي كه بسياري از رسانهها و مسئولان سرشان به آلودگي هوا گرم شده است، خبرهاي ديگري از جنس «آلودگي» هم به گوش ميرسد. بعد از انتشار خبر آلودگي آبهاي آشاميدني شهري تهران به نيترات در دولت دهم و خبرهاي گاه و بيگاه آلودگي سوسيسها و كالباسها به باكتريهاي بيماريزا و مصاحبه نمايندگان مجلس درباره آلودگي برنجهاي وارداتي و ماجراي شيرهاي وايتكس دار، اين بار رئيس كميسيون بهداشت از آلودگي برخی محصولات كشاورزي توليد داخل پرده بر ميدارد و نسبت به مصرف آن به مردم هشدار ميدهد. هشداري كه باعث ميشود يك سوال اساسي براي مردم پيش بيايد اينكه: «ديگر چيزي باقيمانده كه آلوده نباشد؟» انتشار خبرهاي آلودگي محصولات غذايي در كشور كم سابقه نيست. سالهاي زيادي است كه كارشناسان و رسانهها از انواع و اقسام اين آلودگيها حرف ميزنند اما هر بار كه خبري منتشر ميشود زياد طول نميكشد تا همه جاروجنجالها، در هياهوي يك خبر ديگري گم ميشود. مهرماه گذشته، سازمان ميادين ميوه و ترهبار تهران در گزارشي اعلام كرد: «بر اساس آخرين بررسيها مرغهايي كه در تهران عرضه ميشوند هورموني نيستند ولي داراي ۴۷ درصد سرب و ۱۷ درصد كادميوم هستند.» همچنين اين گزارش نشان ميداد كه پياز آلودهترين محصول وارداتي به تهران است كه آلودگي آن به نيترات و سرب تاييد شده است. هشدار ديگر اين گزارش هم درباره نظارتهايي است كه بايد روي مواد غذايي و خوراكي مردم صورت بگيرد اما ظاهرا هيچ نظارتي روي آنها نيست، به همين دليل هم مديرعامل سازمان ميادين و ترهبار اعلام ميكند كه هيچ يك از محصولات دريايي كه به تهران وارد ميشود قابل رهگيري و پيگيري نيستند و تمامي ميوههاي ورودي به پايتخت بدون شناسنامه است.
هشداري كه مديرعامل سابق ميادين و ترهبار تهران ميداد فقط براي تهرانيها نبود، چرا كه به گفته حسين صفاري مرغهاي آلوده تهران از 10استان متفاوت به پايتخت ارسال ميشوند و ميوهها و سبزيجات هم از استاني به غير از تهران به پايتخت ميرسند. او منشا اين آلودگيها بخصوص مرغ و پياز را در آلودگي زمين محل كشت محصولات كشاورزي يا آلودگي زمين كشت غذاي طيور به سرب يا كادميوم و استفاده نامتعارف از كودهاي شيميايي فسفاته براي توليد اين محصولات عنوان كرد، موضوعي كه نشان ميدهد به غير از تهران، مردم استانهاي ديگر هم با موضوع آلودگي محصولات مواجه هستند.
یکشنبه، 22 دی ماه 1392 برابر با 2014-01-12 ساعت 12:012004- 2024 IranPressNews.com -