آیا میرکاظمی "دستیار دیگر" بابک زنجانی هم بازداشت میشود؟
رادایو آلمان: معاون قوه قضائیه جمهوری اسلامی از بررسی پرونده "دستیار دیگر" بابک زنجانی خبر داده است. حسین میرکاظمی معروف به "حسن رعیت" دستیار زنجانی شناخته میشود. نام وی در جریان اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ نیز مطرح شد.
پس از بازداشت بابک زنجانی، میلیاردر خبرساز ایرانی، سه روز پیش خبر دستگیری شخصی به نام حسین شیرازیمنش منتشر شد. او دستیار ارشد زنجانی معرفی شد. حال گمانهزنیهایی در مورد دستگیری "دیگر دستیار بابک زنجانی" صورت میگیرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی روز چهارشنبه (۱۸ ژانویه/ ۸ دی) از حسین شیرازیمنش و حسین میرکاظمی (حسن رعیت) بهعنوان دستیاران بابک زنجانی نام برده بود. ایرنا نوشته بود: «ح.ش [حسین شیرازیمنش] در سال ۱۳۸۸ به اتفاق ح.م [حسین میرکاظمی] مشهور به رعیت بعنوان عضو هیات مدیره پروژه تجار کیش انتخاب شده بودند که بعد از بحران مالی این پروژه بابک زنجانی وارد شد و علاوه بر تملک پروژه کیش، از این دو نفر بعنوان دستیاران خود استفاده کرده است. [...] ح.ش چند روز پیش در دفتر کارش در تهران بازداشت شد و شنیدهها حاکی از این بود که ح.م دیگر دستیار ارشد بابک زنجانی هم بازداشت شده است.»
ابراهیم رئیسی، معاون اول رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در مورد صحت خبر دستگیری حسین میرکاظمی به ایرنا گفته بود: «مواردی که در این مرحله قابل گفتن بود سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرده و انشاءالله کار رسیدگی به پرونده دنبال میشود».
از انتخابات ۸۸ تا دوستی با بابک زنجانی
نام سعید میرکاظمی در جریان اعتراضات خونین به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ نیز به میان آمد. در آن زمان تصویری منتشر شد که در آن شخصی بر ترک یک موتورسوار دست بر سلاح کمری خود برده بود. این شخص حسین میرکاظمی مشهور به حسن رعیت معرفی شد.
پس از آنکه نام بابک زنجانی بر زبانها افتاد، تصویری هم از میرکاظمی در یک هواپیمای اختصاصی به همراه زنجانی منتشر شد. زنجانی ضمن تأیید صحت این تصویر میرکاظمی را از "دوستان و تجار خوب" خواند.
روزنامه شرق چاپ تهران در شماره روز پنجشنبه (۱۹ دی) به نقل از "یکی از نزدیکان حسن میرکاظمی" نوشت: «من آخرینبار که با او [میرکاظمی] صحبت کرده بودم ساعت پنج عصر دیروز (سهشنبه) بود و بعد از آن از او اطلاعی ندارم.» این فرد در مورد آشنایی زنجانی و میرکاظمی گفته است: «منظورتان بابک است! او زیاد اینجا میآمد، اما آخرین بارش خاطرم نیست.»
روزنامه شرق پیش از این در مورد آشنایی سعید مرتضوی و بابک زنجانی، به نقل از مرتضوی نوشته بود: «من اصلا ایشان را نمیشناختم و شرکتش را هم نمیشناختم. یکی از دوستان به نام آقای کاظمی (حسن رعیت) که نیروی ارزشی بسیار مورد اعتمادی است که با ایشان دوست است تماس گرفت و ایشان را معرفی کرد.»
در زمان ریاست سعید مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی ۱۷ شرکت زیرمجموعه این سازمان به مبلغ ۴ میلیارد یورو به بابک زنجانی واگذار شد. سازمان تأمین اجتماعی برای تضمین این واگذاری مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان چک به زنجانی داد. این معامله در نهایت لغو شد. اما مصطفی افضلیفرد، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، در روزهای پایانی آذرماه به خبرگزاری فارس گفت که با وجود لغو قرارداد، مبلغ یادشده هنوز به تأمین اجتماعی بازگردانده نشده است.
تکذیب سرچشمه ثروت زنجانی
نام بابک زنجانی که به صورت گسترده در رسانهها مطرح شد، همزمان از راههای کسب "ثروت افسانهای" او نیز سخن به میان آمد. زنجانی خود در گفتوگو با هفتهنامه "آسمان" سرآغاز فعالیتهای اقتصادیاش را دوران خدمت سربازی خواند؛ هنگامی که بهعنوان راننده محسن نوربخش، رئیس اسبق بانک مرکزی، از طریق تزریق ارز توسط بانک مرکزی به بازار در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۷۶ روزانه ۱۸ میلیون تومان سود کسب کرد.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور دوشنبه (۹ دی/ ۳۰ دسامبر) از بازداشت بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی خبر داد.
بابک زنجانی، از "سرباز ولایت" تا میلیاردر ویولننواز
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور دوشنبه (۹ دی/ ۳۰ دسامبر) از بازداشت بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی خبر داد.
پایگاه خبری "تدبیر" در روزهای اخیر گفتوگویی با "یکی از نزدیکان بابک زنجانی" منتشر کرده است. این فرد که نخواسته نامش فاش شود، ادعای زنجانی را "دروغ محض" خوانده است. به گفته این شخص: «آیا یک مجموعهای تحتعنوان بانک مرکزی با یک مدیرکل و مجموعهای از مدیران ارشد و کارشناسان نیاز به این دارد به سربازی که بهعنوان راننده رییس بانک مرکزی مامور به خدمت شده اعتماد کند و جابهجایی مالی بخشی از مجموعه بانک مرکزی را در اختیار ایشان قرار بدهد؟»
به گفته طرف مصاحبه "تدبیر"، بابک زنجانی معتقد است که: «هر خبری هرچقدر بزرگتر باشد، سنجش درستی آن سختتر میشود. به ما هم همین را مدام میگفت. این تکنیک زنجانی است.» این فرد سرآغاز "ثروتاندوزی نامشروع" زنجانی را نه دهه ۱۳۷۰ شمسی که ۲۰ سال پس از آن دانسته است؛ هنگامی که "پای آقای زنجانی از سال ۱۳۹۰ به بعد بهدلیل برخی ارتباطهای خاص به چاههای نفت کشیده شد".
خبر دستگیری زنجانی عصر نهم دی (۳۰ دسامبر ۲۰۱۳) و دو روز پس از آن منتشر شد که حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، به اسحاق جهانگیری، معاون اول خود دستور داد تا اقدامات لازم برای شناسایی و مجازات کسانی در اولویت قرار گیرد که با تبانی و سوءاستفاده از امتیازات خاص "زمینه ویژهخواری و درآمدهای غیرموجه" را فراهم کردهاند. قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد که بابک زنجانی در اقدامی پیشگیرانه و برای جلوگیری از خروج او از کشور دستگیر شده است.
زنجانی، به گفته مقامات قضایی جمهوری اسلامی، در سلولی انفرادی در زندان اوین تهران نگهداری میشود. نام او در پرونده فساد مالی اخیر دولتمردان ترکیه نیز به میان آمد. رضا ضراب، تاجر ایرانیالاصلی که در پرونده یادشده به تشکیل شبکهای برای رشوهپردازی به سیاستمداران ترکیه متهم شده، در بازجوییها بابک زنجانی را رئیس خود خوانده است
شنبه، 21 دی ماه 1392، 0:15 صبح برابر با 2014-01-10 ساعت 15:012004- 2024 IranPressNews.com -