مرتضوی برای چه کتابی 30 میلیون داد؟

ایسنا: بر اساس گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین‌ اجتماعی، سعید مرتضوی در دوران ریاستش بر این سازمان مبلغ 30 میلیون تومان از صندوق تأمین اجتماعی بابت خرید 2000 نسخه یک کتاب پرداخت کرده است. این کتاب با عنوان «دوستت دارم ای مادر» به کوشش و گزینش محمدرضا فلاح تفتی منتشر شده است.

کتاب «دوستت دارم ای مادر» شامل مجموعه‌ای از شعرهای شاعران مختلف درباره مادر، آیات قرآن، احادیث و گفتار بزرگان، ضرب‌المثل‌ها و داستان‌هایی در وصف مادر است که محمدرضا فلاح تفتی آن‌ها را گردآوری کرده و سیدمحمود الهام‌بخش - عضو هیأت علمی دانشگاه یزد - بر آن مقدمه نوشته است.

یکی از نکته‌های قابل توجه، یکسانی نام خانوادگی مؤلف این کتاب با نام خانوادگی هما فلاح تفتی - مدیرکل سابق آموزش و پژوهش سازمان تأمین اجتماعی و همسر سعید مرتضوی - است. در یکی از صفحه‌های کتاب هم محمدرضا فلاح تفتی با عنوان مدرس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد معرفی شده است.

به نظر می‌رسد همه نسخه‌های «دوستت دارم ای مادر» توسط سازمان تأمین اجتماعی خریداری شده و این کتاب در بازار نشر توزیع نشده است؛ چراکه کتاب در 2000 نسخه منتشر شده و در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین‌ اجتماعی نیز در بخش «مبالغ پرداخت‌شده در سال 91 و شش‌ماهه اول 92» در بند 29 آمده است: «مبلغ 000,000, 300 ریال بابت خرید 2000 جلد کتاب تحت عنوان «دوستت دارم ای مادر» نوشته آقای محمدرضا فلاح تفتی که فاقد هرگونه ارتباط با حوزه تأمین اجتماعی است، پرداخت شده و کتاب در مراسم افطاری و برخی برنامه‌های دیگر سازمان در میان حاضران توزیع شده است.»

در بخش شعرهای این کتاب سروده‌هایی از سهراب سپهری، مهدی اخوان ثالث، حسین اسرافیلی،‌ پروین اعتصامی، ایرج میرزا، اقبال لاهوری، سیدمحمود الهام‌بخش، عباس براتی‌پور، ملک‌الشعرای بهار، سیمین بهبهانی، محمدعلی بهمنی، ابوالقاسم حالت، خاقانی شروانی، بهاء‌الدین خرمشاهی، یحیی دولت‌آبادی، امیرخسرو دهلوی، فاطمه راکعی، نصرت رحمانی، رهی معیری، ریاضی یزدی، صادق سرمد، سعدی شیرازی، مهدی سهیلی، ژاله اصفهانی، حمید سبزواری،‌ علی شریعتی، محمدحسین شهریار، ذبیح‌الله صفا، محمدرضا عبدالملکیان، احمد فلاح تفتی (پرتو)، ناهید کبیری، عبدالجبار کاکایی، ایرج قنبری، ناصر فیض، محمدعلی مردانی، نصرالله مردانی، عباس مشفق کاشانی، فریدون مشیری، نظام وفا، رشید وطواط، حبیب یغمایی، جلال‌الدین محمد مولوی، نظامی گنجوی، غلامحسین یوسفی و... درباره مادر گنجانده شده است.

در بخش شعرهای غیرفارسی نیز شعرهایی از زبان‌های آذری و کردی به همراه برگردان فارسی آن‌ها درج شده است. آیاتی از قرآن کریم، احادیث،‌ سخن بزرگان و ضرب‌المثل‌ها و بخش سخنان منثور و داستان‌های عبرت‌آموز نیز از بخش‌های دیگر این کتاب هستند. در بخش سخنان منثور و داستان‌های عبرت‌آموز مطالبی درباره مادران شخصیت‌هایی مانند اسکندر، هانس کریستین آندرسن، محمدعلی کلی، روزولت، پاستور، توماس ادیسون و... و نیز مطالبی درباره مادران در «شاهنامه» فردوسی گردآوری شده است.

در صفحه تقدیم‌نامه کتاب هم آمده است: «تقدیم به روح مادرم (خدیجه ترمه) و روح همه مادرانی که عاشقانه در راه تربیت فرزندان خویش کوشیدند.»

چاپ نخست کتاب «دوستت دارم ای مادر» فروردین‌ماه 1392 با 600 صفحه، شمارگان 2000 نسخه و قیمت 25هزار تومان از سوی انتشارات تدوین یزد منتشر شده است.

آدينه، 20 دی ماه 1392 برابر با 2014-01-10 ساعت 12:01
خبر بعدی : کلنگ‌زنی نیروگاه دوم بوشهر در سال ۹۳
خبر قبلی : خشکسالی هامون تهدیدی برای بشریت است


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -