جوان آنلاین (پاسداران): هنوز چند روزي از مواضع دكتر حسن روحاني درباره يومالله 9 دي نگذشته است كه سيل درشتگوييهاي افراطيون عليه رئيسجمهور فضاي مجازي را پر كرده كه حتي برخي از اين انتقادها آميخته با توهين و تهديد هم هست.
از همان فرداي انتخابات 24 خرداد 92 قابل پيشبيني بود، جماعتي كه پشت دكتر روحاني جمع شدهاند، روزي عليه او شورش خواهند كرد و رفتارهاي او را بر نميتابند. چه آنكه حسن روحاني به واسطه سابقه انقلابي، مسئوليتهاي خطير و مواضع او در بزنگاههاي تاريخي كمترين تناسب و مشابهتي با آنان نداشت.
اما رئيسجمهور در جلسه هيئت دولت درباره 9 دي چه گفته بود كه اينگونه خواب جماعتي را آشفته كرده است. دكتر روحاني يكشنبه هفته گذشته با اشاره به فرارسيدن روز ۹ دي و نامگذاري آن به عنوان روز بصيرت، گفته بود: مردم زماني كه احساس كردند به باورها و ارزشهاي ديني و اعتقادي آنها توهين شده و بيگانگان خيال دخالت در حوزههاي اخلاقي و اعتقادي آنان را دارند به حركت در آمده، با حضور و اجتماعشان به بيگانگان پاسخ درخوري دادند. رئيسجمهور با تأكيد براينكه حضور مردم در اين روز، براي دفاع از اسلام و مقدسات و اداي احترام به اباعبداللهالحسين(ع) و حمايت از انقلاب و رهبري بود، اضافه كرده بود: مردم براي حمايت از جناحي خاص به ميدان نيامدند، آنچه مردم را به حركت در آورد، دلدادگي مردم ايران به عاشورا و ارزشهاي انساني برآمده از آن بود.
گرچه اين انتظار منطقي از رئيسجمهور محترم وجود داشت همانگونه كه ريشههاي خارجي اهانت به ساحت اباعبدالله الحسين(ع) را افشا كردند، به عوامل داخلي و كساني كه نقش پياده نظام دشمن خارجي را بازي كردند، اشارتي ميكردند، اما افراطيون همين مقدار روشنگري از رئيسجمهور را هم برنتافتند.
آنچه بيش از هرچيزي اقليت افراطي مدعي حمايت از رئيسجمهور را عصباني كرده است، تأكيد روحاني بر روز 9 دي به عنوان روز بصيرت است. اين در حالي بود كه ساعاتي قبل از مواضع رئيسجمهور، مصطفي تاجزاده و همسرش ادعا كرده بودند ۹ دي به زودي فراموش خواهد شد!
پس از آن بود كه صادق زيباكلام در نامهاي سرگشاده به رئيسجمهور، او را با انواع و اقسام اهانتهاي اتوكشيده! نواخت و روحاني را به تاثيرپذيري از اصولگرايان متهم كرد كه او را ناگزير كردهاند براي خالي نبودن عريضه درباره « داستان فتنه و 9دي!» اظهارنظري بكند.
زيبا كلام همان كسي است كه عباس عبدي (فعال اصلاحطلب) پيش از اين در اظهار نظري از او به عنوان بادنجان دورقابچين سياستمداران ياد كرده و گفته بود: هر سياستمداري با داشتن دوستاني چون آقاي زيباكلام بينياز از دشمني كينهجويان واقعي يا خيالي خواهد بود. زيباكلام كه به عقيده عبدي «دستگاه كهنه شده انگيزه شناسي خود را بهكار انداخته» در نامه خود به رئيسجمهور بدون توجه به جناياتي كه با هدايت سران فتنه در هشت ماه پس از انتخابات سال 88 بر ملت رفت، به كار بردن الفاظي مانند «طاغي»، «باغي»، «محارب» و «مفسد فيالارض» را كه از سوي برخي علما و فقها در باره سران فتنه به كار رفته مورد تمسخر قرار داده و سپس از دكتر روحاني خواسته است: به همان ميزان كه ناگزيرى جنابتان از همنوازى با سمفوني فتنه در ۹ دي قابل درك است، انتظار ميرود عزم و ارادهاي را كه به نظر مىرسيد از ابتداى دولتتان براى رفع حصر و آزادي زندانيان سياسي داشتيد، همچنان و پيگيرانه وجهه همت خويش بداريد.
اما هجمه به مواضع اصولي رئيسجمهور درباره 9 دي به همين جا ختم نميشود. سايت فيلتر شده كلمه كه در جريان فتنه 88 به تريبون رسمي يكي از سران فتنه تبديل شده بود، « جناح راست تدبير روحاني را كمي شور توصيف كرده » و ضمن انتقاد از وي كه چرا از اين روز به عنوان « روز بصيرت » ياد كرده نوشته است: حالا كارتان گير بود و بايد چيزي ميگفتيد و گفتيد، ديگر بحث از عاشورا چيست؟ كلمه سپس خطاب به روحاني نوشته است: حتماً به ما حق ميدهيد كه اين سؤال در ذهنمان شكل بگيرد كه آيا مواضعي كه اخيراً از جانب شما و برخي مقامات دولت صادر ميشود در دوران تبليغات انتخاباتي جايي داشت يا نه. اجازه ندهيد احساس كنيم كه بعد از انتخابات گازانبري با ما برخورد شده است.
جماعتي ديگر رئيسجمهور را به درخت تلخ سرشتي توصيف كردند كه اگر به باغ بهشت نشانده شود و در پاي آن انگبين و شهد ناب بريزند، باز هم ميوه تلخ به بار خواهد آورد.
داستان حمايت دروغين اين جماعت از رئيسجمهور روحاني خيلي زودتر از آنچه كه فكرش را ميكرديم به فصلهاي پاياني نزديك شد. آنها در تخيلات خود از دكتر روحاني چهرهاي ساخته بودند كه نقش كاتاليزوري را بازي ميكند كه روند فروپاشي نظام را دنبال خواهد كرد، غافل از اينكه مواضع و رفتار سياسي او كمترين تناسبي با اين آرزوهاي باطل افراطيون ورشكسته ندارد. كساني كه چنين اراده باطلي از رئيسجمهور دارند كافي است به مواضع ايشان در اجتماع مردم در 23 تير 78 در واكنش به حوادث 18 تير بيندازند. آنجا كه وي به عنوان دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: گروهكهاي سياسي ورشكسته و منزوي در جامعه ما، مزدوران و وابستگان به قدرتهاي خارجي خواستند از اين فرصت سوءاستفاده كنند، آنها فكر كردند اين مقطع فرصت مناسبي براي اهداف شوم و پليد آنهاست. روحاني ميگويد: مسئله ولايت مسئله فرد نيست، مسئله شخص نيست، ولايت در كشور ما مظهر اسلاميت نظام و استقلال كشور است. آن عاملي كه امروز ملت ما را متحد كرده است و پيوند ناگسستني در ملت ما ايجاد كرده است، اسلام است و مظهر اين اسلاميت، رهبري و مقام ولايت است. روحاني سپس گريزي هم به رفتارهاي آشوبطلبانه آفرينندگان حوادث 18 تير زده و ميگويد: در كدام كشور جهان، حركتهاي آشوبطلبانه اين چنين تحمل ميشود. اينها خيلي پستتر و حقيرتر از آن هستند كه بخواهيم نسبت به آنها تعبير حركت براندازي را مطرح كنيم.
داستان رويارويي افراطيون با روحاني آغاز شده و گويا تجربه «عبور» بار ديگر براي آنها موضوعيت پيدا كرده است. بايد ديد عبور علني از روحاني كي و چگونه كليد خواهد خورد. با اين تفاوت كه روحاني هيچگاه خاتمي نبوده است؛ او روحاني است با مختصاتي كه از او در ذهن داريم.
شنبه، 14 دی ماه 1392 برابر با 2014-01-04 ساعت 04:012004- 2024 IranPressNews.com -