حدادعادل در یک برنامه تلویزیونی به کسانی که در دولت یازدهم "فرصت مدیریت" پیدا کردهاند هشدار داد به مسیر معترضان سال ۸۸ کشیده نشوند. او مدعی است معترضان "با ساز آمریکاییها کوک میشدند و میرقصیدند."
غلامعلی حدادعادل، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی در یک برنامه تلویزیونی که به بررسی حوادث پس از انتخابات مناقشهبرانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ اختصاص داشت، تاکید کرد که برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقهایی "باید هر کاری میشود انجام داد."
به گزارش رادیو آلمان به نقل از خبرگزاری مهر، وی حوادث پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و مشخص کردن "مقصران" را از راههای جلوگیری از تکرار این اتفاقها عنوان کرد.
دو نامزد معترض انتخابات ۸۸، مهدی کروبی و میر حسین موسوی و حامیان آنها اعلام پیروزی محمود احمدینژاد در این انتخابات را حاصل یک "تقلب و کودتای انتخاباتی" میدانند. حامیان حکومت جنبش اعتراضی را "فتنه"ای میخوانند که به ادعای آنها از خارج هدایت و حمایت شده است.
روایتهای متضاد از یک روز
مشاور عالی علی خامنهای گفت: «فکر میکنم برنامهریزی وسیعی از مدتها قبل از انتخابات شده بود که در ایران اتفاقی نظیر انقلابهای مخملی بعضی کشورها مثل اوکراین به وجود بیاید.»
او میافزاید، پس از پیروزی انقلاب مخملی در اوکراین برخی از روزنامههای اصلاحطلب "از این بابت خیلی خوشحال بودند و با ساز آمریکاییها کوک میشدند و میرقصیدند."
سخنان حدادعادل با توجه به نزدیک شدن ۹ دی ابراز شده که حامیان حکومت آن را "یومالله" و "حماسه" میخوانند و ادعا میکنند در این روز در سال ۸۸ میلیونها نفر در تظاهراتی علیه معترضان و در حمایت از خامنهای شرکت کردهاند.
شورای فرهنگ عمومی جمهوری اسلامی نهم دیماه را روز "بصیرت و میثاق امت با ولایت" نامگذاری کرده است. بر خلاف ادعای مقامها و رسانههای حکومتی اغلب رسانههای مستقل در داخل و خارج از کشور گزارش دادهاند که در این تظاهرات چند ده هزار نفر بیشتر شرکت نکرده بودند.
مطابق برخی گزارشها نزدیکان و حامیان حکومت از راههای مختلف، چون تعطیل کردن واحدهای آموزشی، بسیج کارکنان دولت، اختصاص اتوبوس برای انتقال افراد و پخش غذا و نوشابه تلاش کردند جمعیت هر چه بیشتری را به خیابانها بکشانند اما در عمل ناکام ماندند.
تهدید مدیران دولتی
رئیس فراکسیون اصولگرایان گفت: «فکر میکنم مردم با حماسه ۹ دی حکم خود را در مورد سران فتنه دادهاند و به سینه عاملان فتنه دست رد زدند.» منظور از "سران فتنه" دو نامزد معترض انتخابات ۸۸ است که همراه با زهرا رهنورد، همسر موسوی از بیش از هزار روز پیش در بازداشت خانگی هستند.
پایان دادن به بازداشت خانگی کروبی، موسوی و رهنورد، و آزادی زندانیان سیاسی از وعدههای انتخاباتی حسن روحانی بوده که تا کنون تحقق پیدا نکرده است.
تشکیل یک دولت فراجناحی و استفاده از شخصیتهای جناحهای مختلف از دیگر وعدههای حسن روحانی بود که اجرای آن با مقاومت شدید اصولگرایان داخل و بیرون مجلس روبرو میشود و همین مانع حضور برخی اصلاحطلبان در کابینه شده است.
حدادعادل به کسانی که "امروز فرصتی برای مدیریت پیدا کردهاند و در دولت جدید به برکت شعار اعتدال سر کار آمدند" توصیه کرد "مراقب باشند دوباره به آن مسیر و آن حرفها کشیده نشوند و بدانند این ملت اگر مدتی ساکت بماند، دلیل بر فراموشی نیست."
تردید درباره موفقیت رفع اختلاف
مشاور عالی خامنهای با بیان این که "مردم ایران صبر میکنند، اما فراموش نمیکنند" به مدیران اصلاحطلب دولت هشدار داد "مواظب باشند اگر بخواهند دوباره در مسیر فتنه قرار بگیرند، این ملت ۹ دیهای دیگری هم خواهد آفرید."
حامیان حکومت ۹ دی را به عنوان تاریخ فرضی سرکوب کامل جنبش اعتراضی تلقی میکنند. منتقدان در برابر، پیروزی روحانی در انتخابات سال ۹۲ را که با حمایت آشکار و وسیع اصلاحطلبان میسر شد شاهد زنده بودن جنبش اعتراضی میدانند.
آدينه، 6 دی ماه 1392 برابر با 2013-12-27 ساعت 20:122004- 2024 IranPressNews.com -