جوان آنلااین (پاسداران): امروز روزنامه بهار، امروز قانون و پيشتر از اينها هم روزنامههاي زنجيرهاي دوم خرداد؛ روزنامههايي كه ليست بلند ولي عمر كوتاهي داشتند و با وجود اسامي مختلف و تحريريههاي متفاوت اما ويژگيهاي يكسان داشتند و هدف مشتركي را دنبال ميكردند، نميتوان ناديده گرفت. هدفي به نام ايجاد تشكيك در عقايد اسلامي و در صورت توان ضربه زدن به جايگاه احكام شريعت در جامعه كه ستونهاي اصلي حاكميت را تشكيل ميدهند.
زماني كه بعد از دوم خرداد رشد قارچگونه انتشار روزنامههاي جديد شروع شد و اين روزنامهها با اسامي مختلفي چون آريا، جامعه، طوس، بهار، مهر نشاط، صبح امروز و امثالهم شروع به انتشار كردند، ابتدا اين تصور به وجود آمده بود كه با تغيير فضا و افزايش جمعيت جوان تحصيلكرده، نياز كشور به رسانههاي مكتوب بيشتر از قبل شده است و ديگر روزنامههاي سنتي و محافظهكاري چون كيهان، اطلاعات و جمهوري اسلامي جوابگوي سؤالهاي ذهني جوانان نيستند و روزنامههاي شبه دولتي چون همشهري و ايران نيز به دليل ماهيت خود توانايي ورود به مباحث چالشي مورد علاقه نسل جوان را ندارند. اما كمي بعد اين روزنامههاي كم سن و سال كه ريشهيابيشان به برخي مجلات دهه 60 و 70 ميرسيد، در كنار رنگ و لعابهاي سياسي مقبول آن دوران شروع به مطرح كردن مباني فكري و اعتقادي متفاوت با گفتمان غالب جامعه كردند. يكي از دلايلي كه باعث شد خيلي زود عمر نشريات دوم خردادي به پايان برسد، عبور از خطوط قرمز اعتقادي بود كه حتي در آنها از توهين به امام خميني(ره) هم فروگذار نميكردند. اوج عملكرد اين نشريات را ميتوان در ساماندهي تجمعات سالهاي 78 به بعد مشاهده كرد. روزنامهها به صورت هدفمند در ميان مطالب خود كه معمولاً در قالب مقالات يا گفتوگوهاي تفصيلي منتشر ميشد، انگشت اشاره خود را روي نكات حساسيتزاي جامعه ميگذاشتند و سعي ميكردند گفتمان رسمي را زير سؤال ببرند و ضمن نقد آن پارادايمهاي فكري جديدي را به خوانندگان خود تجويز كنند.
حال با گذشت نزديك به 16سال از آن دوران، برخي از روزنامههاي كمسن و سال دهه نودي از اسلاف خود گرتهبرداري كرده و در ناشيانهترين وجه ممكن، باز هم شروع به سمپاشي و سنجش آستانه تحمل جامعه كردهاند. روزنامه بهار با زير سؤال بردن غدير خم يكي از مهرههاي اصلي خود را در صفحه بازي رسانهاي به حركت درآورد و بعد از آن نيز روزنامه قانون بود كه با زير سؤال بردن آيات قرآن كريم، نمونه ديگري از تعارضات فكري گردانندگان اين روزنامهها را با افكار و عقايد اسلامي به نمايش گذاشت. همه اين اتفاقات نيز در تنها كشور شيعه جهان رخ ميدهد كه غدير خم جزء جدا نشدني از تفكرات نظام حكومتي آن را شكل ميدهد و اكثريت جمعيت آن را مسلماناني تشكيل ميدهند كه بزرگترين افتخارشان ام القراي جهان اسلام بودن است.
در آستانه 9 دي سالروز بيعت مجدد مردم مسلمان ايران با سيدالشهدا و بيزاري جستن از هتاكان قيام عاشورا، اين انتظار از دستگاه قضايي ميرود كه پيش از آنكه غيرت ديني جامعه، مسببين انتشار اين كاغذهاي هنجارشكن را مجازات كند، خود مسئولانه وارد عمل شده و چشم فتنه جديد را كور كند. تاريخ براي كساني كه از آن درس نگيرند تكرار ميشود و مطمئناً امت مسلمان ايران نميگذارد حوادثي چون تير 78 يا خرداد 88 دوباره تكرار شود.
2004- 2024 IranPressNews.com -