سحام نیوز: تاریا کرونبرگ، رئیس هیئت پارلمان اروپا که اخیرا به ایران سفر کرده بود به بیبیسی فارسی گفت که این هیئت خواهان دیدار با رهبران در حصر جنبش اعتراضی ایران بود، اما مقامات جمهوری اسلامی اجازه این دیدارها را صادر نکردند.
خانم کرونبرگ در گفت و گو با برنامه تلویزیونی صفحه دو شبکه بی بی سی فارسی گفت: “می خواستیم با خانواده زندانیان سیاسی و با کسانی که در حصر خانگی هستند، یعنی موسوی و کروبی ملاقات کنیم که البته امکان نداشت.”
بنا به گزارش بی بی سی فارسی٬ او تاکید کرد که محمدجواد لاریجانی لاریجانی، رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در قوه قضائیه ایران به آنها گفته است که “روند قضایی” در مورد پرونده رهبران جنبش اعتراضی “در آینده نزدیک” آغاز خواهد شد.
دیدار هیئت پارلمان اروپا با نسرین ستوده (وکیل دادگستری) و جعفر پناهی (فیلمساز) در سفارت یونان در تهران و تحویل دادن جایزه جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه به آنها خشم چهره های سیاسی محافظه کار در ایران را برانگیخته است.
گروهی از نمایندگان مجلس ایران خواهان پاسخگویی کسانی شده اند که امکان این دیدار را فراهم کرده یا در جلوگیری از آن قصور داشته اند.
خانم ستوده و آقای پناهی در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری چهار سال پیش ایران بازداشت و محکوم شده بودند.
خانم کرونبرگ گفت که در سفر اخیر به ایران در مورد تعیین یک نماینده حقوق بشر اتحادیه اروپا که به طور دائم به ایران سفر کند، با مقامات ایرانی صحبت کرده و امیدوار است که این کار بتواند “شروعی برای گفت و گو در این زمینه” باشد.
رئیس هیئت اعزامی پارلمانی اروپا به ایران افزود که در مورد اجرای مجازات اعدام هم با محمد جواد لاریجانی گفت و گو کرده است.
به گفته خانم کرونبرگ، آقای لاریجانی گفته است که اکثر اعدام شدگان در ایران مجرمان مواد مخدر هستند، اما هیئت پارلمانی اروپا یادآوری کرده که همین امر باعث توقف همکاری اروپا و ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر شده است.
این هیئت همچنین در مورد عملکرد دادگاه های انقلاب و دادگاه کیفری در ایران و نحوه محاکمه متهمان سیاسی در این دادگاه ها با مقامات ایران گفت و گو کرده است.
‘بی احترامی’ به هاشمی رفسنجانی
خانم کرونبرگ در بخش دیگری از گفت و گو با برنامه صفحه دو، در پاسخ به سوالی در مورد جنجال مربوط به دیدار او و همراهانش با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران، گفت که ماجرا به بی اطلاعی او از پروتکل باز می گردد.
بعضی رسانه ها و چهره های سیاسی محافظه کار در ایران، برنخاستن خانم کرونبرگ در هنگام ورود آقای هاشمی رفسنجانی به اطاق محل ملاقات را نوعی “بی احترامی” و “توهین” تعبیر کرده اند.
اما او می گوید که موضوع “هیچ ارتباطی با بی احترامی نداشت. میزبان به ما گفت بنشینیم و من از رسم بلند شدن اصلا خبر نداشتم.”
2004- 2024 IranPressNews.com -