خداحافظی خودروسازان چینی با بازار ایران

پس از اینکه برخی شرکت‌های اروپایی نظیر پژو و رنو بازار ایران را ترک کردند فضا برای مانور خودروسازان چینی در بازار کشورمان باز شد.
شما قبلا به این مطلب رای داده اید

به گزارش جام نیوز؛ در طول سال‌های گذشته که صنعت خودروی کشور با دشواری‌های گوناگون روبه‌رو بود خودروسازان چینی بهترین استفاده را از این فرصت و بازار گسترده ایران کردند. پس از اینکه برخی شرکت‌های اروپایی نظیر پژو و رنو هم بازار ایران را ترک کردند دیگر فضا به کلی برای مانور خودروسازان چینی در بازار کشورمان باز شد. اگر دقت کنیم می‌بینیم چین در این مدت خودروهای گوناگونی وارد بازار کشور کرد که از نظر کیفیت آنچنان تعریفی نداشتند اما سودهای کلانی را راهی جیب خودروسازان چینی و نمایندگان ایرانی‌شان کردند.

مشتریان و متقاضیان داخل کشور هم در چنین وضعیتی که حق انتخاب آنها در میان خودروهای داخلی کاهش پیدا کرده بود چاره ای جز این نداشتند که گوشه چشمی هم به خودروهای چنینی داشته باشند. چرا که بازار داخل و خودروهایی نظیر پراید آنقدر افزایش قیمت پیدا کرده بودند که می‌شد از آنها چشم پوشی کرد و سراغ ماشین‌های جدیدتر چینی که حداقل از نظر ظاهر پسندیده تر بودند بروند.

با امضای توافق‌نامه ژنو و باز شدن نسبی گره‌ ارتباطات بین‌المللی اما این شرایط کمی تغییر کرده است. چرا که خودروسازان اروپایی و آمریکایی بار دیگر می‌توانند وارد بازار ایران شوند و در بازار پرسود کشورمان فعالیت کنند.

شفاف نوشت: با ورود خودروسازان اروپایی و آمریکایی به ایران اما وضعیت برای خودروسازان چینی قطعا مثل گذشته نیست. چرا که یکی از اصلی‌ترین دلایل پرفروش بودن خودروهای چینی در کشور نبود حق انتخاب در میان دامنه گسترده‌ای از خودروها بود. حال اگر با ورود خودروسازان دیگر نقاط جهان حق انتخاب مشتریان هم بیشتر شود قطعا کسی سراغی از خودروهای چینی نخواهد گرفت. چرا که خودروهای اروپایی و آمریکایی از نظر کیفیت در سطح بالاتری نسبت به خودروهای چنینی قرار دارند. احتمال تغییر وضعیت برای خودروسازان چینی در چنین شرایطی مورد توجه برخی از فعالان بازار خودرو هم قرار گرفته است.

احمد نعمت‌بخش دبير انجمن خودروسازان با اشاره به چنین موضوعی گفته:«در نخستين همايش بين‌المللي صنعت خودرو،نماينده‌هاي برندهاي معتبر خارجي از جمله رنو و پژو از توافقات هسته‌اي انجام شده ابراز رضايت كرده و منتظر هستند كه كاهش فشارها از سوي دولت‌هاي شان به آنها ابلاغ شود تا به بازار برگردند.» او مي‌گويد: با مجموع اين شرايط مي‌توان پيش‌بيني كرد با ورود برندهاي مطرح اروپايي شركت‌هاي ايراني مجبور مي‌شوند در همكاري با شركت‌هاي چيني تجديدنظر كنند و اگر منافع‌شان تامين نشود به همكاري شان با آنها پايان دهند.

شنبه، 30 آذر ماه 1392 برابر با 2013-12-21 ساعت 19:12
خبر بعدی : روند آينده اقتصاد کشور بسيار خطرناک است
خبر قبلی : ذخیره آب سدهای تهران بحرانی شد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -