رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه 14 ميليون نيروي زائد در ميان 20 ميليون جمعيت شاغل کشور وجود دارد، گفت: به طور حتم راه پرش ايران در اقتصاد، استفاده از نيروي کاردان و با انرژي است.
به گزارش خانه ملت علي لاريجاني در مراسم بهره برداري از پروژه طبقاتي پل صدر با تاکيد بر اينکه زمان طولاني به يکي از آفتهاي اصلي پروژههاي عمراني در کشور تبديل شده است، افزود: در کشور هم اکنون پروژههاي عمراني زيادي کلنگزني شده اما به علت نبود اعتبارات اجراي اين پروژهها با وقفه روبرو شده که به اين علت گاهي تکميل يک بيمارستان حدود 17 سال طول ميکشد که افزايش زمان در اجراي پروژههاي عمراني زمينه افزايش هزينهها و فرسودگي پروژه مورد نظر رابه دنبال دارد.
وي با اعلام اين که براساس گزارش دکتر روحاني هم اکنون حدود 400 هزار ميليارد تومان پروژه عمراني در کشور کليد خورده است تصريح کرد: در شرايط کنوني براي اجراي اين پروژهها حدود 20 هزار ميليارد تومان وجود دارد که اگر اين موضوع با نرخ تورم محاسبه شود اجراي پروژهها حدود 50 سال طول ميکشد.
نماينده قم با بيان اينکه به طور حتم با اتکا به نيروي داخل ميتوان مشکلات و فضاي داخلي را تغيير داد، گفت: در شرايط کنوني و با توجه به تحريمهاي اعمال شده با اتکا به نيروي داخل ميتوان زمينه رشد کشور را فراهم و تحريم را به فرصت و نعمت تبديل کرد، از طرف ديگر اين موضوع بسيار نگران کننده است که وقتي کشايشي در کشور فراهم ميشود بخشها و سازمانها به خريدهاي خارجي روي ميآورند.
وي ادامه داد: در سالهاي اخير کشور حدود 100 ميليارد دلار درآمد نفتي و ارزي به دست آورد از اين رو اگر در آن زمان همت داخلي وجود داشت ظرفيت داخل رشد کرده و مشکلات کمتر ميشد. لاريجاني با اشاره به گزارشهاي مطرح شده درباره کار مفيد در دستگاههاي دولتي يادآور شد: براساس گزارش مطرح شده کار مفيد روزانه در دستگاههاي دولتي حدود 22 دقيقه يا به اعتقاد من حدود 1 ساعت است، از طرف ديگر کار مفيد در صنعت حدود 2.5 ساعت بوده که در طول سال اين ميزان به 800 ساعت کار مفيد ميرسد که اين آمارها ايران را در رده 3 کشور آخر دنيا بعد از عربستان و کويت قرار ميدهد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: از طرف ديگر براساس اين گزارش ميزان کار مفيد در کشور ژاپن در سال حدود 2400 ساعت، در کره هزار و 19ساعت و در ترکيه و چين و آمريکا هزار و 400 ساعت است که اگر اين آمارها را در نظر بگيريم مشاهده ميکنيم که از 20 ميليون جمعيت شاغل در کشور حدود 14 ميليون فاقد بهرهوري بوده و تنها 6 ميليون داراي بهرهوري هستند که به طور حتم اين آمار گوياي مشکلات مديريتي در کشور است.
عضو کميسيون شوراها با اعلام اين نکته که راه پرش ايران در اقتصاد اين است که از نيروهاي کاردان و با انرژي استفاده شود، تصريح کرد: هم اکنون نيروهاي مستعدي در کشور وجود دارد اما از اين نيروها بايد با تدبير و مديريت در جهت تحقق اهداف استفاده شود.
وي با بيان اينکه براساس ترازنامه هيدروکربنيک کل ظرفيت انرژي در حوزه نفت ، گاز و برق کشور معادل حدود 432 ميليون بشکه نفت در سال است يادآور شد: با اين شرايط اگر راندمان کاري را حدود 45 درصد در نظر بگيريم استفاده از 196 ميليون بشکه در يک سال در کشور قابل قبول بوده و حدود 236 بشکه را در سال به هدر داديم که اين مقدار برابر با فروش نفت ايران در يک سال است.
رئيس مجلس با اعلام اينکه براساس گزارش اعلام شده در سال 2008 در ايران براي هزار دلار توليد ناخالص داخلي حدود 4.2 بشکه نفت خام انرژي مصرف ميشود گفت: اين در حالي است که اين آمار در کشور ترکيه 1 و براساس ميانگين جهاني حدود 4/1 بشکه نفت خام است.
از طرفي ديگر اين موضوع به اين معني است که با مصرف انرژي يک بشکه نفت خام حدود 238 دلار توليد حاصل ميشود که اين عدد براي ترکيه 971 دلار ، ژاپن 1320 دلار و براي اروپا 1450 دلار و در ميانگين جهاني 736 دلار است.
لاريجاني با بيان اينکه هم اکنون در بحث توليد خودرو و موضوع ترافيک، کشور در وضعيت مناسبي قرار ندارد افزود: براساس آمارها در ايران حدود 20 ميليون ليتر بنزين بيشتر از حد استاندارد مصرف ميشود که اين موضوع به نبود استاندارد در ساخت خودروها برميگردد.
2004- 2024 IranPressNews.com -