فرمانده ناجا در سخنانی با اشاره به اینکه باید راههای دررو در سربازی گرفته شود، گفت: یکی از مسئولان کشوری نامهای به من داد که در آن از من خواسته بود تا یکی از سربازان به شهر خودشان بازگردد که من از وی دلیل را خواستم و این مسئول در پاسخ به من تنها مدعی شد که حالا ما از شما یک خواهش کردیم که من نیز با این درخواست موافقت نکردم.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم در همایش «فرماندهان و معاونان وظیفه عمومی سراسر کشور» سربازی را گلوگاه و تونلی اجباری برای تکمیل فرایند مردانگی برای تمام مردان کشور توصیف کرد و افزود: سربازی در بسیاری از کشورهای دیگر نیز رواج دارد. به عنوان مثال در کشوری مانند سوئیس که با هیچ کشوری جنگ ندارد نیز سربازی وجود دارد اما با مدلی متفاوت انجام میشود که بر اساس آن شهروندان بیست سال سرباز بوده و تنها سالی یک ماه به خدمت سربازی میروند.
وی با اشاره به بروز پدیده فرزندان تک والدی در کشورهای غربی و رواج نسبی آن در کشور ما افزود: فرزندان تک والدی که با مادر بزرگ میشوند دارای روحیات زنانه هستند که باید این افراد با اعزام به سربازی فرایند اجتماعی شدن را سپری کنند.
وی همچنین با اشاره به سربازان معتاد خاطرنشان کرد: نمیتوان به یک سرباز معتاد گفت که به سربازی نیاید تا دیگران معتاد نشوند بلکه باید در محیط سربازی شرایطی را فراهم کرد که وی اعتیادش را ترک کند و درمان شود.
رییس پلیس کشور در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت اجرای عدالت در حوزه سربازی افزود: در بررسیهایی که انجام شد مشخص شد که 41 درصد از مشمولان تهرانی اعزام شدهاند و مابقی دیگر معاف شدهاند که باید پرسید آیا تهران شهری بیماریزاست که این همه معاف شدهاند؟
فرمانده ناجا اضافه کرد: این در حالی است که به نظر میرسد فردی که در پایتخت حضور دارد با پیگیریهای فراوان و دسترسی به برخی از مسئولان میتواند به سربازی نرود اما یک روستایی باید به سربازی برود.
احمدی مقدم با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که با راههای قانونی و غیرقانونی عدهای از خدمت سربازی فرار کرده یا محل خدمت را خودشان دلبخواهی انتخاب کنند، افزود: عدالت فقط این نیست که ما در نیت نخواهیم که تبعیض انجام شود.
وی اضافه کرد: وقتی با دقت به موضوع نگاه میکنیم دیده میشود که هرچه از مرکز کشور به نواحی مرزی میرویم سربازان متعلق به خانوادههای فقیرتر و محرومترند.
فرمانده ناجا درعین حال اضافه کرد: البته ما در این باره دستوری نمیدهیم، اما شاید در مقررات ما مشکلی وجود دارد و باید دید که چه اتفاقی در سیستم رخ داده که روستاییها و افراد محروم به مرزبانی میروند و بچههای تهران یا معاف میشوند یا در جایی راحت به سربازی مشغول میشوند.
فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه باید راههای دررو در سربازی گرفته شود، افزود: یکی از مسئولان کشوری نامهای به من داد که در آن از من خواسته بود تا یکی از سربازان به شهر خودشان بازگردد که من از وی دلیل را خواستم و این مسئول در پاسخ به من تنها مدعی شد که حالا ما از شما یک خواهش کردیم که من نیز با این درخواست موافقت نکردم.
به گفته احمدی مقدم حتی به هنگام درخواست نمایندگان مجلس و نامههای آنان نیز از آنان خواسته میشود تا با ذکر دلیل موضوع را شرح دهند که البته در این بین نیز باز پلیس تحقیق میکند.
فرمانده ناجا اضافه کرد: البته عمدتا کسی برای معافیت درخواستی از ما ندارد.
وی با اشاره به شهدای مرزبانی در سراوان تصریح کرد: این شهدای عزیز عمدتا از خانوادههای مستضعف و متدین بودند که البته همانند دوران دفاع مقدس اگر خدمت داوطلبانه بود نیز آنان به همین مناطق میرفتند.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به بحث بکارگیری سربازان در استان محل سکونت یا استان همجوار نیز گفت: باید در این حوزه به دنبال این باشیم که مسافتها را کاهش دهیم و وقتی میگوییم استان محل سکونت یا استان همجوار، یعنی شرایط حمل و نقل و مسافت حدود 200 کیلومتر باشد و چند ساعت وقت سرباز را بگیرد. اما به عنوان مثال استان خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان همجوار هستند اما سرخس تا چابهار 2000 کیلومتر فاصله دارد که این رویه باید در این موارد اصلاح شود.
احمدی مقدم افزود: البته در ناجا سعی کردیم به این موضوع توجه کنیم تا در صورتی که فاصله محل زندگی سرباز تا محل خدمتش بیش از 600 کیلومتر بود وی تنها شش ماه در این محل خدمت کرده و سپس به محل زندگیاش بازگردد.
وی درباره برخی اظهارات که بکارگیری سربازان در استان محل سکونت خودشان را مورد انتقاد قرار داده بود نیز گفت: در پاسخ به این انتقادات که علت آن را پارتیبازی با سرباز در محل سکونتش اعلام میکردند باید گفت که پس در این صورت در کشورهایی که از برخی از شهرهای ما کوچکترند باید از خارج از کشور سرباز بیاورند!
به گفته احمدی مقدم اگر در حال حاضر به سربازان گفته شود که جابجایی آزاد است یک سوم از آنان جابجا خواهند شد.
به گزارش ایسنا، احمدی مقدم ارائه خدمات الکترونیک در حوزه سربازی و همچنین تلاشهای انجام شده برای مطلوب سازی محیط خدمتی سربازان را از خبرهای خوش برای آنان عنوان کرد و گفت: در بحث افزایش حقوق نیز چون بودجه سال آینده بسته نشده در حال حاضر نمیتوان اظهارنظری کرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه تلاش میکنیم به سمت مطلوب سازی سربازی حرکت کنیم خاطرنشان کرد: باید امکان رشد در سربازی وجود داشته باشد و فرد احساس نکند که در این مدت از میسر زندگی خود دور میافتد.
آدينه، 1 آذر ماه 1392 برابر با 2013-11-22 ساعت 13:112004- 2024 IranPressNews.com -