یک جامعه شناس با بیان اینکه نباید وجود دانش آموزان معتاد در مدارس را کتمان کرد، گفت: استفاده از روشهای مناسب پیشگیری مهمترین راهکار در زمینه برخورد با پدیده اعتیاد است.
دکتر مجید ابهری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی " ندای انقلاب " بیان داشت: متاسفانه واقعیت های چشمگیری در زمینه آسیب های اجتماعی وجود دارد که به صورت جدی به آنها نمیپردازیم که اعتیاد نوجوانان و دانش آموزان از آن جمله است.
وی ادامه داد: هیچ کس نمی تواند آمار دقیقی در این زمینه اعلام کند این در حالی است که پیش از این آمارهای مختلفی اعلام شد به نحوی که برخی گفتند 400 هزار نفر و بعضی دیگر گفتند که 300 هزار نفر از نوجوانان و دانش آموزان معتاد هستند این در حالی است بعضا برخی از مسئولین آموزش و پرورش به طور کلی منکر وجود دانش آموزان معتاد شدهاند.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: دانش آموز معتاد همان نوجوان است که یا در خانواده معتاد زندگی می کند و یا توسط باندهای مافیایی به سمت اعتیاد سوق یافته است.
وی با اشاره به اینکه مافیای مواد مخدر از این نوجوانان بیشترین استفاده را می کنند، بیان داشت: مافیا برای دو هدف از این نوجوانان استفاده می کند یکی برای توزیع کم خطر مواد مخدر چرا که هیچ کس به یک کودک شک نمی کند و دیگری اینکه از این افراد برای خرده فروشی بهره می برند به نحوی که در ابتدا آنان را آلوده می کنند و سپس آنان را مجبور به فروش مواد می کنند.
ابهری در ادامه از کم کاری آموزش و پرورش در اطلاع رسانی به دانش آموزان در حوزه مواد خبر داد و گفت: پذیرش وجود دانش آموزان معتاد هیچ امتیاز منفی برای آموزش و پرورش به حساب نمی آید بلکه نهادهای پیشگیری کننده در این زمینه کوتاهی کرده اند. باید قبول کرد که بر خلاف اعتقاد برخی که می گویند صحبت کردن از مواد مخدر و آموزش در این زمینه باعث کنجکاوی و حرکت دانش آموزان به سمت مواد مخدر می شود برعکس اگر محتوای آموزشی دارای نکات لازم باشد نه تنها باعث کنجکاوی نوجوانان نمی شود بلکه باعث وحشت و دور شدن آنان از مواد افیونی خواهد شد.
این جامعه شنان تاکید کرد: اخراج دانش آموزان معتاد غلط ترین راه حل ممکن است چرا که با این کار فقط صورت مساله پاک شده است. وقتی دانش آموز معتاد از مدرسه اخراج می شود آخرین عامل کنترل او قطع می شود و وی وارد اقیانوس جامعه می شود. پس نگاه داشتن این دانش آموز و استفاده از مشاوران و درمانگران و همچنین نظارت و کنترل بعد از درمان می تواند راهکار منطقی و پذیرفته شده در این زمینه باشد.
وی با بیان اینکه اعتیاد به تریاک در بین دانش آموزان مدارس شرق و جنوب شرق کشور زیاد است گفت: این موضوع نشات گرفته از باورهای غلط خانواده هاست که برای درمان هر بیماری از تریاک استفاده می کنند.
ابهری ادامه داد: آموزش در کتب درسی و بیان عواقب اعتیاد، پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان با ورزش و تفریحات سالم، عرضه لوازم و ابزار تفریحی به صورت رایگان و یا ارزان قیمت مخصوصا در شهرهای محروم قدم های اساسی در پیشگیری اولیه به حساب می آید.
وی گفت: سلب صلاحیت از والدین معتاد و جدا نمودن فرزندان از آنها به صورت مشروط تا پایان درمان و ترک اعتیاد به عنوان پیشگری ثانویه در این بخش به حساب می آید. باید این نکته را گفت که 80 درصد معتادان بعد از ترک دوباره به سوی اعتیاد بر می گردند که مهمترین علت آن عدم جامعه پذیری این افراد به حساب می آید.
این جامعه شناس بیان داشت: جامعه پذیر نمودن نوجوانان و دانش آموزان معتاد و انجام کنترل های لازم بر امور اجتماعی آنان تا حصول اطمینان از بهبودی سومین بخش از فعالیت در این حوزه به حساب می آید.
سه شنبه، 28 آبان ماه 1392 برابر با 2013-11-19 ساعت 12:112004- 2024 IranPressNews.com -