رادیو آلمان: وزیر خارجه فرانسه امروز در مورد تفاهمنامه مشترک گروه ۵+۱ و رژیم ایران به رادیو "فرنس اینترنشنال" گفت: چندین نکته وجود دارد که رضایت خاطر ما را فراهم نمیکند. رآکتور آبسنگین اراک که دارای توانایی تولید پلوتونیوم برای مقاصد نظامی است یکی از این نکات است.
وی همچنین گفت، روشن نیست که رژیم ایران چگونه میخواهد اورانیوم ۲۰ درصد غنیشده خود را به اورانیوم ۵ درصد تبدیل کند.
وزیر خارجه فرانسه ضمن هشدار در مورد بازیهای فریبکارانه تأکید کرد، اگر تکلیف این پرسشها روشن نشود، تفاهمنامه نیز ممکن نخواهد بود.
حمله ظریف به فرانسه
به گزارش خبرگزاری مهر، اظهارات "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه صبح امروز شنبه و پیش از آغاز روز سوم مذاکرات کشورهای 1+5 با ایران گفت : در شرایط فعلی نمی توان اطمینان داد که با ایران به توافق می رسیم.
جروزالیم پست در این رابطه می نویسد : فابیوس صبح امروز شنبه اعلام کرده که در توافق با ایران باید امنیت اسرائیل و نگرانی های کشورهای منطقه خاورمیانه در نظر گرفته شود.
این سخنان فابیوس در حالی ایراد می شود که صبح امروز رویترز در گزارشی به تشریح مخالفان توافق احتمالی ایران و کشورهای 1+5 پرداخته و به غیر از اسرائیل، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و همچنین شورشیان حاضر در سوریه را از مخالفان اصلی این توافق خوانده بود.
فابیوس همچنین اعلام کرد که فرانسه خواستار تعطیلی راکتور اراک بوده و همچنین نگرانی هایی درباره میزان اورانیوم غنی شده تا سقف 20 درصد ایران دارد.
همین امر سبب شده تا "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران در اظهار نظری کوتاه، فرانسه را متهم کند که سختگیری های این کشور در مورد پرونده هسته ای ایران بیش از آمریکاست.
ظریف در این اظهار نظرگفت : این روشن است که ما برای توافق به اینجا آمده ایم. اما توافق باید جدی و معتبر تلقی شود. متن ابتدای این توافق پیشرفت هایی داشته اما این پیشرفت برای توافق نهایی کافی نیست.
به نوشته جروزالیم پست، گویا تاکید برخی از کشورهای 1+5 بر تعطیل شدن راکتور اراک سبب شده تا در مذاکرات وقفه ایجاد شود.
اما یکی از دلایل اینکه چرا فرانسه سختگیری های بیشتری از آمریکا در مورد موضوع هسته ای ایران دارد ممکن است آن باشد که اسرائیل و اعراب حوزه خلیج فارس بعد از ناامید شدن از آمریکا در این رابطه، دست به دامن فرانسه شده اند تا شاید با دادن امتیازهایی به این کشور غربی بتوانند حل موضوع هسته ای ایران را به تعویق بیندازد و هز یک به نوعی از این تعویق سود لازم را ببرند.
شنبه، 18 آبان ماه 1392 برابر با 2013-11-09 ساعت 15:112004- 2024 IranPressNews.com -