دبیر اتحادیه فرش دستباف گفت: قیمت فرش دستباف به حدی رسیده که مردم توانایی خرید ندارند.
حسین تندکار، دبیر اتحادیه فرش دستباف در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: وضع فعلی فرش بسیار اسفناک است و برگشت به شرایط گذشته نیز کار آسانی به نظر نمیرسد.
وی افزود: هم اکنون فرشهای ماشینی با طرح و رنگهای متنوع بازار را قبضه کردهاند و به دلیل گران بودن فرش دستباف مردم نیز به این فرشها رو آوردهاند.
تندکار خاطر نشان کرد: به دلیل بیتوجهی مسوولین وقت فرشهای ایران با یک دهم قیمت به کشورهای دیگر صادر شد این در حالی است که هم اکنون سایر کشورها فرشهای پاکستان و هند را جایگزین فرش ایران کردهاند.
وی گفت: متاسفانه در مجامع بین المللی کیفیت فرش چندان مهم نیست و تنها نقشه و زیبایی برایشان اهمیت دارد هر چند فرشهای ایرانی از باکیفیتترین فرشهای دنیا هستند به گونهای که فرش بیجار تا ۲۰۰ سال عمر میکند و زیر پاخراب نمیشود اما بازار خود را از دست دادهایم.
تندکار گفت: یکی دیگر از دلایلی که کشورهای دیگر در زمینه فرش موفق شدند دستمزد پایین کارگرانشان است هم اکنون مزد کارگر در کشور ما روزانه حدود ۵۵ هزار تومان است این در حالی است که در کشوری مانند چین یا هند مزد روزانه کارگر تنها ۸ هزار تومان است.
وی با اشاره به بهای یک فرش ۶ متری کاشان یا تبریز گفت: هم اکنون بهای این فرشها از ۱۰ میلیون تومان آغاز میشود و مردم چندان تمایلی به خرید ندارند.
وی در پاسخ به این پرسش که به نظر شما آیا سود فرش را بافنده فرش میبرد یا تنها دلالان به سود میرسند گفت: در گذشته که در روستاها خودرو اندک بود دلالان به اقصی نقاط کشور میرفتند و فرشها را از بافندهها خریداری میکردند و در شهر با قیمت بیشتری میفروختند اما امروزه که در تمامی روستاها مردم دارای خودرو شدهاند بافنده خود فرش را به بازار میآورد و از سود آن هم بهره میبرد و در نتیجه سود دلالان بسیار ناچیز شده است و نمی توان گفت این آشفتگی مربوط به دلال ها است.
آدينه، 17 آبان ماه 1392 برابر با 2013-11-08 ساعت 11:112004- 2024 IranPressNews.com -