وخامت حال سه شهروند اهوازی/ گازهای سمی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از رفع مشکلاتی ناشی از وقوع پدیده ای ناشناخته در هوای اهواز و کاهش حجم آلودگی‌ها خبر داد و گفت: در دو روز گذشته شاهد وقوع پدیده نوظهوری در آسمان اهواز بودیم که بیش از 3 هزار ساکن این شهر را راهی بیمارستان ها کرد اما هم اکنون هوای شهرهای استان به ویژه اهواز به شرایط عادی بازگشته است.

احمدرضا لاهیجان‌زاده در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه کارشناسان وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست هنوز علت وقوع این پدیده و دلایل بروز این آلودگی‌ها را کشف نکرده‌اند، افزود: با توجه به اینکه آلودگی‌ها نیمه شب در هوای شهرها منتشر شده و بیمارستان‌ها نیز از بیماران هیچ اظهارنظری مبنی بر استنشاق بوی خاص یا آلودگی قابل رویت دریافت نکرده‌اند، احتمال انتشار گاز مسموم کننده در هوای اهواز و چند شهر دیگر دور از انتظار نیست.

وی از پراکندگی آلودگی ها در سطح استان خوزستان خبر داد وتاکید کرد: وقوع پدیده نوظهور انتشار آلاینده‌های بی بو و رنگ در هوای اهواز که به مدت دو روز ادامه داشت، منحصر به این شهر نبود و در چند شهر دیگر همچون آبادان، خرمشهر و حتی هندیجان که در شرق استان یا سوسنگرد که در غرب استان واقع است نیز گزارش شده اما شدت آلودگی ها در نیمه جنوبی استان بیشتر بوده است.

منشاء آلودگی‌های اخیر هوای خوزستان مشخص نشده است

وی با بیان اینکه از میان 3 هزار بیماری که به بیمارستان‌های استان خوزستان مراجعه کردند، 128 تن در بخش عمومی و سه تن نیز در بخش مراقبت های ویژه بستری اند، افزود: بر اساس آمارها، حال سه شهروند وخیم گزارش شده که یکی از سه بیمار، خانم باردار و دو شهروند دیگر کودک هستند که هر سه این شهروندان بر اثر استنشاق آلودگی های موجود در هوا، دچار مشکلات تنفسی شده اند.

لاهیجان‌زاده با تاکید بر اینکه پدیده آلودگی دو روز گذشته هوای اهواز ربطی به ریزگردها و آلاینده‌های صنعتی نداشته است، گفت: هم اکنون کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی و سازمان محیط زیست خوزستان در حال پیگیری این واقعه زیست محیطی هستند تا هر چه زودتر منشاء تولید آلاینده های اهواز و دیگر شهرهای استان خوزستان شناسایی و از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود.

وی در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر احتمال بارش باران اسیدی در آسمان اهواز، یادآور شد: از آنجائی‌که هنوز منشاء تولید آلاینده‌های دو روزگذشته شناسایی نشده احتمال بارش باران اسیدی بحث دقیقی نیست و نمی تواند از حد گمانه زنی ها فراتر رود ضمن اینکه بارش باران نمی تواند سبب انتقال آلودگی‌ها به محیط زیست شهرهای استان شود، اما در صورت بروز مجدد این پدیده، احتمال تعطیلی شهرها دور از انتظار نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان احتمال انتشار ترکیبات شیمیایی در هوای اهواز و دیگر شهرهای استان خوزستان را نیز دور از انتظار نخواند وافزود: از آنجائی‌که حجم آلودگی‌ها شب هنگام به اوج رسیده و در آن زمان هیچ واحد صنعتی در حال فعالیت نبوده، ممکن است منبع انتشار گازهای سمی در خارج از مرزها واقع شده باشد به طوریکه گازهای سمی با وزش باد از سمت کشورهای همسایه به آسمان اهواز نفوذ کرده اند اما هنوز بررسی های دقیق در این خصوص صورت نگرفته و اظهار نظر در این زمینه دشوار است.

ریزگردها همچنان نفس اهوازی‌ها را بند می‌آورند

لاهیجان‌زاده در توضیح دو منشا اصلی تولید آلاینده‌های زیست محیطی خوزستان که بر شدت آلودگی هوای استان افزوده است، گفت: هم اکنون در شهرهای استان عامل اصلی تولید آلودگی‌های هوا، ریزگردها هستند که هم منشا داخلی و هم خارجی دارند، ضمن اینکه فعالیت‌های نفتی منطقه نیز بر شدت آلاینده‌ها می‌افزاید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه ریزگردها یکی از عوامل مهم و اثرگذار بر سلامت شهروندان خوزستانی به ویژه اهوازی‌هاست، افزود: سازمان محیط زیست خوزستان کوشیده در بحث کاهش آلودگی هوا و آلودگی ریزگردهای منطقه‌ای اقدامات اثرگذاری انجام دهد به طوریکه اولویت نخست سازمان احیا تالاب های منطقه به ویژه هورالعظیم و شادگان است.

وی تصریح کرد: بحث کنترل و کاهش منشاء تولید ریزگردها از کشور عراق با استفاده از روش رهاسازی آب در مناطقی که دچار خشکسالی اند، در حال پیگیری است تا تالاب‌های بین النهرین یک بار دیگر احیا شوند زیرا اگر تالاب‌های خشک عراق آبگیری شوند، بخش عمده ای از منبع تولید ریزگردها کنترل می شود.

لاهیجان زاده با تاکید بر اثرات مثبت آبگیری در برخی مناطق خشکسال عراق در سال گذشته، تصریح کرد: با آغاز این طرح شاهد کاهش شمار روزهای آلوده در شهرهای استان خوزستان به ویژه اهواز بودیم البته بحث بیابان زدایی منطقه نیز با قوت خود در حال پیگیری است.

وی در توضیح طرح بیابان زدایی و اثرات آن بر کاهش تولید ریزگردهای هوا، تاکید کرد: یکی دیگر از مباحثی که اداره کل محیط زیست استان خوزستان در اولویت نخست برنامه های خود قرار داده، اجرای طرح بیابان زدایی و کورسازی کانون های تولید ریزگردها در استان است که به واسطه این طرح، تعهدی بین وزارت نفت و سازمان جنگل ها مبنی بر کاشت درخت در 200 هزار هکتار از این کانون ها و مالچ پاشی در مناطق خشک استان منعقد شده است.

وی ادامه داد: بر اساس طرح بیابان زدایی از کانون‌های تولید ریزگردهای استان خوزستان، تاکنون 8 هزار اصله درخت در مناطق دچار خشکسالی، کاشته شده و 8 هزار اصله درخت دیگر نیز در دستور کار وزارت نفت و سازمان جنگل ها قرار دارد.

شورای عالی محیط زیست به داد اهواز برسد

لاهیجان زاده در خصوص بحث داغ این روزها مبنی بر قرارگیری شهر اهواز در رده بندی آلوده ترین شهرهای جهان از سوی سازمان بهداشت جهانی، تصریح کرد: روز گذشته شورای عالی محیط زیست کشور به ریاست رئیس جمهور و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به منظور رسیدگی به وضعیت آلودگی هوای چهار شهر اهواز، اراک، اصفهان و البرز تشکیل می شود تا مشکلات هوای این شهرها هر چه زودتر برطرف شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از انحلال شورای عالی محیط زیست کشور، گفت: هفت سال پیش این کارگروه تخصصی منحل شد و پس از 7 سال، امروز شاهد برگزاری نخستین جلسه آن هستیم. بسیاری از کارشناسان حوزه محیط زیست بر این باورند، اگر این شورا منحل نمی شد و به کار خود ادامه می داد، بی شک وضعیت آلودگی شهرهای کشورمان به وضعیت کنونی دچار نمی شد.

سه شنبه، 14 آبان ماه 1392 برابر با 2013-11-05 ساعت 13:11
خبر بعدی : آمریکا: تحریم‌های موجود را لغو نمی‌کنیم
خبر قبلی : تورم روستایی 6/3درصد بیشتر از تورم شهری


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -