سرنوشت نامعلوم 42 میلیارد دلار پرداختی بانک مرکزی

شرق: «یوسفیان‌ملا» دیروز خبری را اعلام کرد که مشخص کرد هنوز پرونده برداشت شبانه از بانک‌ها باز است و به نتیجه نرسیده است.
او در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «۴۲‌میلیارددلار به 18بانک داخلی داده شده که هیچ‌یک از این بانک‌ها نمی‌گویند با این پول‌ها چه کرده‌اند.»
ظاهرا مجلس نیز مانند بانک مرکزی زورش به بانک‌ها نرسید تا آنها را وادار به ارایه گزارش در مورد نحوه هزینه‌کرد ارزهایی کند که باید به واردات اختصاص می‌یافت اما به‌گفته بانک مرکزی سر از بازار آزاد درآورد تا بانک‌ها را به سودآوری از بازار پرتلاطم ارز برساند. با این بهانه بود که بانک مرکزی دو بار آن هم به‌صورت شبانه، یکی در شانزدهم اسفند سال 90 انجام داد که در آخرین روز کاری سال 90 آن را به حساب بانک‌ها برگرداند. دیگری در آخرین ساعات پایانی 90 انجام شد که بازگشتی نداشت. به این ترتیب یک‌شبه حساب تمامی بانک‌ها نزد بانک مرکزی قرمز شد.
روسای اغلب بانک‌ها در ابتدای امر علت قرمزشدن حساب‌ها را نفهمیدند اما به محض اطلاع از موضوع با نمایندگان مجلس تماس گرفتند و خواستار رسیدگی شدند.
این موضوع همان ابتدای کار ابعاد گسترده‌ای یافت و حتی لاریجانی، رییس مجلس خواستار پیگیری برداشت شبانه از حساب بانک‌ها شد. بررسی‌های انجام‌شده، نشان داد که این برداشت به دستور مستقیم کمیته پنج‌نفره ارزی که ریاست آن برعهده حسینی، وزیر امور اقتصادی‌ودارایی بود در تاریخ 18دی سال 90 انجام شده است.
بر اساس مصوبه کمیته پنج‌نفره ارزی مبلغ برداشتی از حساب بانک‌ها 7/8‌هزار‌میلیاردتومان بود اما بانک مرکزی تنها 2/4‌هزار‌میلیاردتومان از حساب بانک‌ها برداشت کرد.
یوسفیان‌مولا: بانک‌ها ارز را به‌عنوان جایزه به مردم می‌فروختند
یوسفیان در گفت‌وگو با «شرق» با تاکید بر اینکه «این پول حق بیت‌المال است»، افزود: «در ابتدا هم رییس کل سابق بانک مرکزی، کار غیرقانونی انجام داده و برای بازگرداندن این پول توسط بانک‌های متخلف هم تحت فشار نمایندگان و دیوان محاسبات بود، از محل ذخایر گشایش اعتبار آنها بخشی از این پول‌ها را برداشت و به خزانه برمی‌گرداند ولی باقی پول به دلیل به‌روی کار آمدن دولت جدید باقی مانده که انتظار می‌رود روسای جدید بانک‌ها نسبت به بازگرداندن این پول به خزانه اقدام کنند» او در مورد اینکه چرا این ارز بدون اجازه بانک مرکزی در محل‌های غیرقانونی خرج شده گفت: «متاسفانه در دولت گذشته روسای بانک‌ها به دلیل قدرت و نفوذی که داشتند و برخورداری از مزایای پیوندخوردن آنان با جریان خاصی در دولت، این ارز را در بازار فروختند» او در مورد اینکه تکلیف این پول چه می‌شود به «شرق» گفت: «دولت باید پیگیر این موضوع باشد و حتی اگر شده لایحه‌ای به مجلس بیاورد تا اولا از ادامه این روند جلوگیری شود و دوم اینکه روسای متخلف بانک‌ها را پاسخگو کند. دولت جدید با توجه به وضعیت بد اقتصادی می‌تواند با اهرم‌های قانونی که در اختیار دارد بانک‌های متخلف را مجبور به بازگرداندن ارز فروخته‌شده بکند» یوسفیان‌مولا در ادامه پیرامون یکی از موارد مصارف این ارز می‌گوید: «حتی من شنیده‌ام که بعضی از بانک‌ها این ارز را به‌عنوان جایزه به بعضی از مشتریان خود می‌دادند؛ به‌عنوان مثال رییس بانک به مشتری که گردش مالی بالا داشت؛ زنگ می‌زد و اعلام می‌کرد چند هزار دلار به‌عنوان جایزه می‌تواند با قیمت ارز دولتی خریداری کند و این اقدام غیرقانونی کاملا رواج داشته است.» او تاکید می‌کند که نمایندگان مجلس به‌هیچ‌وجه از پیگیری این موضوع دلسرد نمی‌شوند و بانک‌های متخلف به دلیل ضرری که به دولت زده‌اند باید این ضرر را جبران و ارز را به خزانه بازگردانند یا فهرستی از محل خرج ارزهای اختصاص داده شده به آنها را منتشر کنند.
سیف باید پاسخگو باشد
ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در گفت‌وگو با خبرنگار «شرق» اعلام کرد: «آقای طیب‌نیا در کمیسیون با توجه به سوال یکی از نمایندگان مجلس راجع به اظهارنظر رییس بانک مرکزی در مورد اینکه کف قیمت دلار همین قیمت حال حاضر بازار است، گفت: «این موضوع در حیطه اختیارات من نیست و آقای سیف باید پاسخگو باشد ولی به احترام اینکه سوال شما بی‌جواب نماند پاسخ می‌دهم. اعتقاد دارم که قیمت دلار باید تک نرخی شود و می‌تواند بین دوهزارو
600 الی دوهزارو700 ثابت بماند. البته وزیر اقتصاد تاکید کرد که این قیمت در حال حاضر ممکن نیست و شاید در طولانی‌مدت و بعد از مشخص‌شدن وضعیت تحریم‌ها و تعامل‌های بین‌المللی امکان‌پذیر باشد و در حال حاضر شاید قیمت سه‌هزارتومان مناسب باشد.»

پنجشنبه، 9 آبان ماه 1392 برابر با 2013-10-31 ساعت 13:10
خبر بعدی : قطع درختان قلعه رودخان برای ساخت مجتمع تجاری
خبر قبلی : دولت به بیان دردها و مشکلات نپردازد چون پیامد مثبت ندارد


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -