ورود كالاهای آلوده سلامت مردم را تهديد می كند

سودجويي واردكنندگان محصولات غذايي به قيمت مرگ خاموش شهروندان
برنج و ديگر محصولات وارداتي باشد يا بخشي از محصولات توليدي چندان فرقي نمي‌كند، ‌ليست بلند بالاي محصولات غذايي و آشاميدني غيرمجاز منتشر شده از سوي وزارت بهداشت نشان از آن دارد كه خواسته يا ناخواسته درگير يك اپيدمي شده‌ايم؛‌ موضوعي كه مرگي خاموش را در پي دارد و به قول رئيس كميسيون اجتماعي مجلس نشان مي‌دهد هيچ كدام از سه قوه در بحث سلامت خوب عمل نمي‌كنند و با متخلفان نيز برخورد نمي‌شود.
برنج و ديگر محصولات وارداتي باشد يا بخشي از محصولات توليدي چندان فرقي نمي‌كند، ‌ليست بلند بالاي محصولات غذايي و آشاميدني غيرمجاز منتشر شده از سوي وزارت بهداشت در روز گذشته نشان از آن دارد كه خواسته يا ناخواسته درگير يك اپيدمي شده‌ايم؛‌ موضوعي كه مرگي خاموش را در پي دارد و به قول رئيس كميسيون اجتماعي مجلس نشان مي‌دهد هيچ كدام از سه قوه در بحث سلامت خوب عمل نمي‌كنند و با متخلفان نيز برخورد نمي‌شود.

اگر به فهرست 36 قلم خوردني و آشاميدني كه وزارت بهداشت آنها را غير مجاز اعلام كرده است سري بزنيد، مي‌بينيد از خمير پيتزا تا نان حلوا، از كيك آقاجون تا ترشك عمه ليلا را دربر مي‌گيرد و نكته حائز اهميت اينجاست كه برخي از اين برندهاي اعلام شده برايمان آشناست و حس مي‌كنيم مزه اين خوراكي‌هاي غير مجاز را قبلاً چشيده‌ايم. شايد از همين روست كه رئيس كميسيون اجتماعي مجلس نيز صدايش درآمده و با انتقاد از ورود محصولات آلوده به كشور كه نظارت درستي ندارد، گفت: مردم تهران به دليل آلودگي صوت و هوا در حال خفه شدن هستند.

مرگ خاموش شهروندان

خون‌هاي آلوده، برنج‌هاي آلوده، مگس زيتون، گوجه‌فرنگي‌هاي لك‌دار و بسياري ديگر از خوراكي‌هاي آلوده، ‌اخباري هستند كه هر از چند گاه منتشر شده و مردم را با نگراني مواجه مي‌كنند از همه بدتر اينكه يك روز يك مقام مسئول پشت تريبون قرار مي‌گيرد و تمام اين آلودگي‌ها را تكذيب مي‌كند و روز ديگر مسئول ديگري مي‌آيد و بر صحت خبر آلودگي مواد خوراكي، برنج يا مرغ و گوشت و حتي خون يا كالاهاي پزشكي مهر تأييد مي‌زند.

عبدالرضا عزيزي در برابر اظهارات يك مسئول وزارت بهداشت مبني بر نظارت و بازرسي كامل تمام مواد غذايي كه به صورت رسمي وارد كشور مي‌شوند، ‌گفت: آن مسئول براي خودش مي‌گويد! اگر واقعاً بازرسي مناسبي صورت مي‌پذيرد پس خون‌هاي آلوده، برنج‌هاي آلوده، مگس زيتون، گوجه‌فرنگي‌هاي لك‌دار چطور وارد كشور شد.

عزيزي در توضيح مشكل «مگس زيتون» عنوان كرد: يك زماني آقايان بذر زيتوني را وارد كشور كردند كه بزرگتر باشد ولي متعاقب آن چون اين بذرها با مشكل روبه‌رو شد، سموم خاصي استفاده كردند كه آن هم يك مشكل ديگر به وجود آورد و بنابراين آفت عجيبي در اين زمينه رخ داد.

به باور رئيس كميسيون اجتماعي مجلس اين مشكلات به خصوص در حوزه مواد غذايي يك نوع بيوتروريسم و به عنوان مرگ خاموش مطرح است كه نمونه‌هاي بارز آن را در آنفلوآنزاي مرغي و تب كنگو مشاهده كرديم. وي مسئول اصلي نظارت بر مواد غذايي محصولات وارداتي به كشور را وزارت بهداشت دانست و افزود: اين وزارتخانه بايد ناظران مناسبي در گمرك‌ها داشته باشد. مثلاً چرا برنجي كه در اروپا وارداتش ممنوع است، تاجر ما وارد مي‌كند؟

مسئولان استاندارد و بهداشت به كميسيون بهداشت توضيح دهند

احمد آريايي‌نژاد، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز در گفت‌وگو با «جوان»‌، ‌در رابطه با احتمال وجود يك هجمه هدفمند در زمينه ورود مواد غذايي آلوده مي‌گويد: چنين موضوعي محتمل است. به باور وي رفتارهاي مغرضانه و برخي دشمني‌ها از سوي برخي كشورها غير ممكن نيست اما ما بايد هوشيار باشيم. اين عضو كميسيون بهداشت با بيان اينكه سه شنبه اين هفته كميسيون بهداشت براي توضيح درباره ايمني محصولات غذايي از مسئولان وزارت بهداشت و استاندارد دعوت كرده است، ‌خاطر نشان مي‌كند: مجلس موضوع را پيگيري مي‌كند و منابع امين هم بايد اطلاعات درست را در اختيار نمايندگان مردم قرار بدهند زيرا ملت امانت هستند و نبايد در بحث سلامت پنهان كاري كرد.

ورود سازمان بازرسي به برنج‌هايي كه وارداتشان نقض قانون بود

رئيس سازمان بازرسي كل كشور نيز درباره پرونده برنج‌هاي آلوده به تسنيم گفت: زماني كه در دادستاني بودم اقداماتي انجام شد؛ در اين موضوع و هر معضلي كه مربوط به نظام باشد، ورود مي‌كنيم اما اينكه چه زماني به نتيجه برسد، قابل پيش‌بيني نيست. سراج در پاسخ به اين سؤال كه آيا سازمان بازرسي مشخصاً به موضوع برنج‌هاي آلوده ورود كرده است يا خير، اظهار داشت: اقدامات و بررسي‌هاي سازمان بازرسي محرمانه است و نمي‌توان به طور مصداقي صحبت كرد. ادامه صحبت‌هاي وي در رابطه با ورود سازمان بازرسي در هر موردي كه خلاف قانون انجام شود اما ‌نشان داد ‌در ماجراي واردات برنج‌هاي آلوده نيز نقض قانون وجود داشته است.

مجلس بايد از مسئولان مطالبه كند و مي‌كند

بنا به تأكيد عزيزي همه در حوزه سلامت حرف مي‌زنند ولي به عمل كه مي‌رسد، پا پس مي‌كشند. وي افزود: مثلاً در زمينه آلودگي صوتي و همچنين آلودگي هوا هيچ كدام از سه قوه خوب عمل نكردند. مردم دارند خفه مي‌شوند اما هيچ آمار درست و دقيقي از شرايط و امكانات زندگي در تهران نداريم و همه جزيره‌اي و پراكنده عمل مي‌كنند.

رئيس كميسيون اجتماعي تصريح كرد:‌متأسفانه مسئولان به صورت جدي در اين زمينه‌ها ورود نمي‌كنند و اين سؤال پيش مي‌آيد كه آيا بازرسي صحيحي بر مواد غذايي وارداتي صورت مي‌پذيرد؟

عزيزي درباره اظهارات برخي مسئولان وزارت بهداشت كه نمايندگان مجلس در جايگاه اظهار نظر در زمينه آلودگي مواد غذايي نيستند، خاطر‌نشان كرد: كار مجلس رسيدگي به تخلفات دولت است اگر برنج آلوده‌اي وارد كشور مي‌شود بايد مسئول مربوط پاسخ دهد و مطالبه از مسئولان وظيفه نمايندگان مجلس است. به باور وي مجلس درباره ماجراي برنج آلوده هرگز درست پاسخ نگرفت. عزيزي تأكيد كرد: وزارت بهداشت با توجه به كارشناساني كه در اختيار دارد بايد رسيدگي‌هاي لازم را انجام دهد، ما وظيفه داريم چنين مسائلي را پيگيري و اطلاع‌رساني كنيم و همچنان نيز به اين روند ادامه خواهيم داد.

آريايي نژاد نيز با تأكيد بر اينكه مي‌توان با نظارت درست و مناسب مانع از ورود محصولات آلوده به كشور شد، مي‌افزايد:‌كود شيميايي خود آلوده و غير طبيعي است اما كشاورزان ما عادت كرده‌اند ‌محصولات را با كود شيميايي پرورش دهند در حالي كه امروز روش‌هاي بيولوژيك و بي‌خطر براي دفع آفات و پرورش محصولات كشاورزي وجود دارد. وي آموزش و افزايش آگاهي‌هاي مردم را وظيفه مسئولان مي‌داند و تأكيد مي‌كند:‌در اين راستا رسانه‌ها نيز موظفند مردم را از حق و حقوقشان آگاه و مسائل مرتبط با سلامت آنان را پيگيري كنند.

یکشنبه، 28 مهر ماه 1392 برابر با 2013-10-20 ساعت 04:10
خبر بعدی : چالش‌های آبی؛ مهم‌ترین معضل زیستگاه‌های طبیعی کشور
خبر قبلی : آلودگی اراضی جنوب تهران به سرب


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -