قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: آمار اشیای تاریخی خارج شده از کشور بسیار شرمآور است.
به گزارش "ندای انقلاب" به نقل از فارس، مهدی حجت بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار فارس اظهار داشت: آنچه که در سالهای گذشته بر سر آثار تاریخی آمده است از ریختن سقف یک مکان تاریخی و آتش گرفتن یک نقطه دیگر فراتر است.
وی با اشاره به اینکه آنچه که به میراث فرهنگی ما گذشته، شرایط ناگواری را ایجاد کرده است، تصریح کرد: باید علاوه بر توجه به مدیریتهای لایق، امکانات به جای صرف در همایشها و جشنوارهها در کارهای علمی و مراقبت صحیح صرف میشد.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه باید به آثار تاریخی توجه بیشتری داشت، اضافه کرد: در حال حاضر کارهای پژوهشی سازمان یا کاملا تعطیل شده و یا رو به تعطیلی است.
حجت با تاکید بر اینکه احیای مجدد کارهای پژوهشی از برنامهها و اولویتها به شمار میرود، ادامه داد: در دوره قبل بیتوجهی شده و حواس مسئولان جای دیگری بوده است و باید این توجهات برگردد.
این مقام مسئول با بیان اینکه مجددا باید مجموعه فعالیتهای پژوهشکدهها انجام شود، اذعان داشت: باید مجموعه باستانشناسان کارهای تحقیقی خود را دوباره آغاز کنند.
وی با اشاره به اینکه کارهای تحقیقی و پژوهشی خیلی نیاز به سیاست و مدیریت ندارد و باید بی توجهیها در این حوزه جبران شود، افزود: باستانشناسی در کشور از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور در زمینه خروج اشیای تاریخی از کشور نیز با تاکید بر اینکه نباید اجازه خارج کردن این اشیا را از کشور دهیم، اضافه کرد: بازگرداندن اموالی که از کشور خارج میشود، به سادگی میسر نیست.
حجت با اشاره به اینکه بر اساس کنوانسیون ۱۹۷۰ تنها آثاری قابل برگرداندن هستند که از خروج آن اطلاع داشته باشیم و به پلیس بینالملل اطلاع دهیم، اذعان داشت: اشیایی که بدون اطلاع از کشور خارج میشود در خارج از ایران میماند و نمیتوان بر روی آن ادعایی داشت.
این مقام مسئول تاکید کرد: باید شرایطی در کشور ایجاد شود تا اشیا در اثر کاوشهای غیرمجاز و قاچاق کشف نشود و مورد معامله و سپس خروج از کشور قرار نگیرد.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی کشور در زمینه جذب گردشگر با بیان اینکه بهترین راه برای جذب گردشگر در ایران فراهم کردم یک سفره رنگین گردشگرانه است، تصریح کرد: دلیل نبود گردشگر زیاد در ایران، فراهم نکردن شرایط مناسب است.
حجت با تاکید بر اینکه برای حضور گردشگران و ماندن و توقف آنها در کشور باید تحقیق و برنامهریزی شده و علاوه بر آن آثار تاریخی، طبیعی و جاذبههای کشور معرفی شود، ادامه داد: باید آثاری را پیدا کنیم که جلا و جبروتی برای نمایش داشته باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ما امروز در گردشگری زیارتی و درمانی موفقیتهای زیادی را کسب کردهایم، افزود: آنچه در این بخش در کشور وجود دارد بسیار قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه نبود گردشگر زیاد در حوزههای تاریخی و طبیعی به دلیل عدم آمادگی در این بخشها است، اظهار داشت: باید به جای اینکه دنبال تسهیلاتی برای گردشگران باشیم، جاذبههای گردشگری را برای بازدید گردشگران آماده و تقویت کنیم.
چهارشنبه، 24 مهر ماه 1392 برابر با 2013-10-16 ساعت 03:102004- 2024 IranPressNews.com -