کالاهای بیشتری هدف تحریم‌ها قرار می‌گیرند

استاد اقتصاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا: با توجه به سیاست آمریکا کاهش تحریم‌ها بسیار دشوار است

خبرگزاری فارس: اولین و مهم‌ترین استراتژی برای کاهش فشار اقتصادی، «کاهش تحریم‌ها» است، ولی با توجه به سیاست «دیپلماسی خشن» اوباما کاهش تحریم‌ها بسیار دشوار است. این دیپلماسی موضوع کتاب ۵۰۰ صفحه‌ای من به نام مهار ایران: سیاست دیپلماسی خشن اوباما است که در دست چاپ است و توضیح بیشتر آن در این مصاحبه نمی‌گنجد. در مقاله‌ای در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۱۳ به نام «گروه ۱+۵: از روحانی چه انتظاری باید داشت؟» توضیح کوتاهی درباره دشواری لغو تحریم‌ها داده‌ام.

در شرایطی که ایران به دلیل تحریمها با مشکلات اقتصادی همچون کاهش فروش نفت روبرو است چه جایگزینها و راهکارهایی را به آن توصیه می کنید؟

فیاض منش: استراتژی ساده‌ای وجود ندارد. تحریم‌های اخیر برای از کار انداختن بخش مالی و انرژی اقتصاد ایران طراحی شده بودند.از جمله شدیدترین تحریم های آمریکا علیه ایران می توان به قانون جامع تحریم ها علیه ایران اشاره کرد که در سال ۲۰۱۰ مصوب شد. همچنین است قانون موسوم به محروم سازی و قانون اختیارات دفاع ملی که در سال ۲۰۱۲ مصوب شد.

شورای اتحادیه اروپا با تحریم‌های ژانویه ۲۰۱۲ علیه بانک مرکزی و بخش انرژی ایران این قوانین را تکمیل کردند. دور زدن چنین تحریم‌هایی بسیار دشوار است. تلاش ایران در روی آوردن به فعالیت‌هایی مانند داد و ستد کالا نشانه شدت این تحریم‌ها و دشواری دور زدن آن‌ها است. حتی اگر ایران وابستگی به نفت را پایان دهد، همچنان با مشکلات اقتصادی بزرگی روبرو است چرا که بخش مالی این کشور و به خصوص بانک مرکزی آن تحریم است. کمبود داروهای حیاتی در ایران نشان می‌دهد که تنها تجارت نفتی مختل نشده است. تقریبا داد و ستد همه کالاها مشکل شده است و اگر روش کنونی ادامه یابد کالاهای بیشتری هدف تحریم‌ها قرار می‌گیرند.

چهارشنبه، 17 مهر ماه 1392 برابر با 2013-10-09 ساعت 19:10
خبر بعدی : تهدید به اخراج 5 استقبال‌کننده از روحانی
خبر قبلی : نشریه دانشجویی «تکاپو» در دانشگاه امیرکبیر


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -