یک روانپزشک گفت: بیش از ۵ میلیون نفر در کشورمان سوء مصرف و یا وابستگی به مواد محرک و توهم زا دارند و یا به صورت تفننی آن را مصرف می کنند.
دکتر مهدی کریمی در گفتوگو با ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: هم اکنون سوء مصرف شیشه به دلیل عدم آگاهی شایعترین سوء مصرف در کشورمان است. تبلیغات زیادی برای شیشه به جهت افزایش انرژی، کاهش خواب و افزایش نشاط، کاهش وزن و از بین رفتن خستگی صورت میگیرد، قاچاقچیان مواد با این تبلیغات که شیشه حاوی مورفین نیست پس اعتیاد آور نبوده، مصرف آنرا تبلیغ میکنند و متاسفانه بسیاری از افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار میشوند.
وجود بیش از ۱۴۰ ماده محرک، مخدر و توهمزا
وی با بیان اینکه بیش از ۱۴۰ ماده محرک و مخدر و توهمزا وجود دارد، افزود: بیش از پنج میلیون نفر در کشورمان سوء مصرف و یا وابستگی به مواد مواد محرک و توهمزا دارند و یا به صورت تفننی آن را مصرف می کنند. بسیاری از داروهایی که به جهت درمان بیماریها تجویز میشود نیز مورد سوء مصرف قرار میگیرد، داروهایی مانند داروهای خواب، کدئینه و داروهای روانپزشکی و در برخی موارد از مواد صنعتی مانند رنگ و بنزین نیز سوء مصرف میشود.
کریمی تصریح کرد: مصرف این ماده میتواند باعث کاهش اشتها برای روزها، افزایش تعداد تنفس، افزایش فعالیت فیزیکی، افزایش دمای بدن و تحریک پذیری و بیخوابی گیجی شده، لرزش و تشنج، اضطراب و بدبینی و خشونت را سبب شود که تشنج و افزایش زیاد دمای بدن باعث مرگ افراد میشود. همچنین با صدمه روی عروق باعث سکتههای مغزی و قلبی میشود.
هشدار نسبت به بدبینی شدید مصرف کنندگان شیشه
این روانپزشک اظهارکرد: توهمات شیشه به گونهای است که بیان آنها کار سادهای نیست. معتادین به شیشه پس از گذشت مدتی از مصرف آن ، شدیداً بدبین میشوند، اگر متاهل باشد به همسر خود بدبین میشود حتی فکر میکند که فرزندانش متعلق به او نیستند.
عدم تمایل به ترک، بدترین عارضه مصرف «شیشه»
وی با بیان اینکه در حال حاضر درمان اعتیاد به شیشه و مواد محرک مشکلترین درمان در زمینه درمان سوء مصرف مواد است، خاطر نشان کرد: متاسفانه تاکنون داروی ویژهای برای درمان این بیماران ساخته نشده است، اما میتوان به کمک برخی از داروها علائم ترک را از جمله بیخوابی، اضطراب و تپش قلب را بر طرف کرد. در ضمن مصرف شیشه شخص را در وضعیتی قرار میدهد که تمایلی به درمان ندارد و شاید این عارضه بدترین عارضه تاثیر این مواد بر مغز باشد.
2004- 2024 IranPressNews.com -