نشانه‌های بی اعتمادی به آمریکا هر روز پر رنگ‌تر می‌شود

جان جم آنلاین: شاید برخی این روند را که در چند روز گذشته ایجاد شده مثبت بدانند و برخی دیگر آن را منفی تلقی کنند. آنهایی که مثبت می دانند شاید اعتقادشان این است که با حل مسائل ایران و آمریکا همه چیز خوب می شود، آنهایی هم که مخالف این نظریه هستند معتقدند آمریکا قابل اعتماد نیست و اتفاقات چند روز گذشته نمی تواند یخ های میان دو کشور را ذوب کند چون ماهیت آمریکا این است.

به خبرهایی که در چند روز گذشته و پس از بازگشت رئیس جمهور کشورمان از نیویورک از سوی مقامات آمریکایی منتشر شد و در آن مواضع آنها مطرح شد توجه کنید.

«اغلب اعضای کنگره آمریکا به شدت حامی اسرائیل هستند و قصد ندارند با کاهش تحریم ها فرصتی به ایران بدهند. بنابراین در عمل چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.خبرگزاری رویتر ضمن انتشار این تحلیل نوشت: بیشتر اعضای کنگره به فریبکاری حسن روحانی بدگمانند. جان مک کین، لیندسی گراهام و کلی آیوت سناتورهای جمهوری خواه در بیانیه ای اعلام کردند ما باید در زمینه این ابتکار عمل دیپلماتیک کنونی با چشمانی باز پیش برویم و نباید به ایران اجازه بدهیم تا از مذاکرات به عنوان وسیله ای برای تاخیر و فریبکاری استفاده کند. آرون دیوید میلر مقام ارشد سابق وزارت خارجه آمریکا و عضو مرکز «وودرو ویلسون» در واشنگتن گفت: کنگره قصد ندارد فرصتی به ایران بدهد و تا زمانی که اعضای کنگره شاهد اقدام قابل توجهی از جانب ایرانیان نباشد، چنین کاری نخواهند کرد.

سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما هم در مصاحبه ‎ با شبکه سی.ان.ان. درباره آخرین تحولات مربوط به رابطه ایران و آمریکا صحبت کرد.وی در باره حق غنی سازی ایران تأکید کرد که به شرط آنچه وی التزام به تمام تعهدات بین‎المللی توسط ایران نامید، حق دسترسی به انرژی صلح آمیز هسته ای و نه تولید آن را خواهد داشت.

صحبت‎ها سازنده بودند... ایرانی‎ها بر تعهد خود در زمینه عدم حرکت به سمت سلاح هسته‎ای بلکه به انرژی صلح آمیز هسته‎ای تاکید ورزیدند. ما و دیگران تاکید کردیم که ایران باید به تعهدات بین‎المللی خود بر اساس قطعنامه‎های سازمان ملل پایند باشد. و تحریم‎ها تا زمانی که در این زمینه اطمینان نیابیم، باقی خواهند ماند. دو طرف همچنین بر ادامه دیپلماسی در میانه ماه اکتبر در ژنو تاکید ورزیدند. امیدوارم در آنجا مذاکرات از آنجایی که چند ماه پیش متوقف شده بود، با یک موضع جدید از سوی ایران که مطابق با پیامی این هفته رئیس جمهوری روحانی در نیویورک از سر گرفته شود.

اما وزیر خارجه آمریکا با ابراز خوشبینی برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران ظرف ۶ ماه گفت: حصول این توافق ممکن است به بهبود روابط با تهران بینجامد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت:ایران می تواند حسن نیت خود را از طریق باز کردن تاسیسات هسته ای به روی بازرسان اثبات کند و می تواند چرخه غنی سازی اورانیوم خود را در سطح پایین حفظ کند.

وزیر امور خارجه کشورمان هم پاسخ اظهارات رایس را داده و در برنامه زنده« این هفته با استفانوپولوس» در شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز به عنوان پربیننده ترین برنامه خبری صبح های یکشنبه آمریکا در مقابل سؤالات چالشی مجری این برنامه از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران قاطعانه دفاع کرد.وی تأکید کرد: حق غنی سازی ایران قابل مذاکره نیست.

این اظهارات و مواضع کاخ سفید در ادامه دروغ پراکنی های آمریکایی ها در برقراری ارتباط تلفنی روحانی و اوباما مطرح می شود. تماس تلفنی از سوی رئیس جمهور آمریکا انجام شده است اما به دروغ اعلام می کنند تماس را رئیس جمهور ایران گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران طبق قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی به فعالیت های هسته ای خود ادامه می دهد و تاکنون هم هیچگونه انحرافی در فعالیت های خود نداشته است.

بر اساس قوانین آژانس اعضای سازمان حق دارند در چارچوب مشخص شده به فعالیت هسته ای خود ادامه دهند و غنی سازی داشته باشند. این حق از سوی آژانسی در نظر گرفته شده است که قوانین آن را هم غربی ها تعیین کرده اند و اکنون خود آنها هم این قوانین را برای جمهوری اسلامی ایران نمی خواهند و خواهان تعلیق غتنی سازی هستند.

فعالیت های هسته ای صلح آمیز بدون غنی سازی چه معنایی می تواند داشته باشد؟! مانند خودرویی می ماند که ساخته می شود اما سوخت برای حرکت ندارد!

غربی ها و آژانس هم که سوخت و اورانیوم غنی سازی شده لازم را به ایران نمی دهند. در واقع تعلیق غنی سازی یعنی تعطیلی فعالیت های صبلح آمزی هسته ای جمهوری اسلامی ایران. بسیاری از داروهای خاص از جمله داروهایی که برای درمان بیماری های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد رادیو داروهایی است که با فناوری هسته ای تولید می شود و اگر با چنین درخواستی موافقت شود تولید آنها هم متوقف خواهد شد.

در قبال این درخواست هم هیچ پیشنهاد و ما به ازایی نمی دهند و تنها خواستار آن هستند ایران عملگرایی خود را نشان دهد.

آمریکایی ها هنگامی که پشت درهای بسته پشت میز مذاکره در کنار همپیمانانشان مقابل مقامات ما می نشینند چیز دیگری می گویند پشت میکروفن و دوربین های تلویزیونی می روند چیز دیگر.

نتانیاهو که تازه به آمریکا رفته است تا در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند درخواست های خود را از اوباما مطرح خواهد کرد. این درخواست ها چیزی جز اتخاذ سیاست های خصمانه علیه ایران نخواهد بود و اوباما هم تمکین خواهد کرد.

این فضایی که در تحولات دو کشور ایجاد شده ماهیت ها را هر چند برای چندمین بار آشکار می سازد و این واقعیت را اثبات می کند هنگامی که رهبر معظم انقلاب با اشاره به این واقعیت که در دیدگاه آمریکایی ها گفتگو به معنای مذاکره برای رسیدن به راه حل منطقی نیست و از نظر آنها گفتگو به معنای وادار کردن طرف مقابل برای قبول حرفشان است، بنابراین ما همواره این نوع گفتگو را تحمیلی می دانیم و جمهوری اسلامی ایران نیز زیر بار تحمیل نمی رود، با تأکید مجدد بر خوشبین نبودن به چنین گفتگویی افزودند: البته من مخالفتی هم ندارم.

شاید اکنون زود باشد برای قضاوت، اما می توان با همین سیاست خوشبین نبودن و مخالفتی هم نداشتن ادامه داد.

دوشنبه، 8 مهر ماه 1392 برابر با 2013-09-30 ساعت 12:09
خبر بعدی : آخوند حکومتی: مشکلات نظام و آمريکا تلفنی حل نمی‌شود
خبر قبلی : باند موتلفه: آمریکا آدم نشده، یک مشت حرف گفته شده


برگ نخست
سرویس تازه: فيلم برای موبایل

2004- 2024 IranPressNews.com -