قدس آنلاین: اخبار ناگوار از «سودان» میرسد. اعتراضهایی که به واسطه کاهش یارانههای دولتی و بویژه افزایش قیمت سوخت آغاز شده بود به درگیریهایی خونین منجر شده است.
چنانکه بنا بر گزارش منابع رسمی و دولتی 29 و طبق ادعای مخالفان 140 تن از آغاز اعتراضات تا امروز (شنبه) که این یادداشت را مینویسم کشته شدهاند. «خارطوم» پیش از این هم برخی اعتراضهای پراکنده مردمی را تجربه کرده بود.
بیگمان حکومت «عمر البشیر» در آنجا نمونه مناسبی از مردم سالاری و با آزادیهای حداکثری نیست و از برخی سیاستهای او مردم سودان ناراضیاند. با تمام اینها حیرتآور است که طی چهار روز اعتراضاتی که در واکنش به افزایش قیمت سوخت آغاز شدهاند چنان بالا بگیرد و به خشونت کشیده شود که 140 کشته و خدا میداند چه تعداد زخمی را موجب شود.
بویژه آنکه در خبرها آمده است برای نخستین بار دامنه این ناآرامیها به سر تا سر سودان و بویژه مناطق ساحلی در شمال شرق این کشور نیز کشیده شده است.
بیتردید در تجمعات مردمی برای اعتراض به افزایش قیمت سوخت شعارها چنانکه خبرگزاریها گزارش کردهاند: «آزادی! آزادی!» و «ملت خواستار سقوط نظام است!» نمیتواند باشد.
جالبتر آنکه با وجود ادامه درگیریهای سوریه، اخبار داغ مجمع عمومی سازمان ملل، کشمکشها در مصر و یمن و افغانستان و پاکستان و عراق و... ناگهان عمده رسانههای غربی سر تیتر خبرها و گزارشهای خود را متوجه سودان کردهاند.
همچنین با وجود گذشت تنها چهار روز از آغاز ناآرامیها، صفحاتی در فضای مجازی و از جمله صفحاتی در «ویکی پدیا» و جالب آنکه حتی به زبان فارسی خاص این اعتراضها ایجاد شده است.
این همه نشان میدهد ناآرامیهای سودان ممکن است پیچیدهتر از اعتراضهای معمول مردم به گرانیها و از جمله گرانی سوخت باشد. سودان تنها حلقه مقاومت در آفریقاست. کشوری که متهم است سلاحهای حساس حماس از آنجا به مقصد «غزه» بارگیری میشوند.
چندی پیش نیز صهیونیستها به خاطر همین کمکها و همراهیهای این کشور با جریان مقاومت به مناطقی در جنوب پایتخت حملات هوایی سنگینی کردند.
بمبارانهایی که بسیاری از غیر نظامیان و مردم عادی را به خاک و خون کشید. در پی به نتیجه رسیدن شیطنتهای غرب و بویژه رژیم صهیونیستی و آمریکا و جدا شدن بخش جنوبی سودان از این کشور و اعلام استقلال آن، «جوبا» پایتخت سودان جنوبی به سرعت به مرکز فعالیتهای جاسوسی سیا و موساد در منطقه تبدیل شده و رژیم نوپای سودان جنوبی نیز به سبب نیاز شدید مالی و اقتصادی ویران و ورشکسته، با روی باز از آنها و کمکهای اعطاییشان استقبال کرده است.
ناگفته نماند از ابتدای استقلال سودان جنوبی، این کشور با خارطوم بر سر مالکیت برخی مناطق نفت خیز مرزی میان دو کشور مناقشاتی داشته که گاه به درگیریهای خونین نیز انجامیده است. اکنون که سوریه با ابتکار روسها و مقاومت تهران رو به ثبات میرود به نظر میرسد دستهای پنهان درصدد انتقال بحران به یک کشور دیگر حامی مقاومت در آفریقا هستند.
خاصه آنکه در مصر هم با سرنگونی اخوان اوضاع تغییر کرده و بیتردید در صورت بالا گرفتن درگیریها، البشیر در منطقه تنها و ضربه پذیر خواهد بود.
2004- 2024 IranPressNews.com -