حسن روحانی در گفتوگو با واشنگتنپست گفته ترجیح جمهوری اسلامی این است که با برگزاری مذاکرات فشرده٬ بحران هستهایش ظرف سه ماه خاتمه پیدا کند. روحانی میگوید این مهمترین مسئولیت دولت او است.
به گزارش رادیو آلمان، روحانی در این مصاحبه گفنه ترجیح ما حل سه ماهه این مساله است٬ اما حتی اگر در طول شش ماه هم بتوان این پرونده را بست٬ دستآورد بزرگی است.
روحانی تاکید کرد که در هر صورت این بحران باید ظرف چند ماه حل شود و کار نباید به سال بکشد.
واشنگتنپست شتاب رژیم ملاها برای ورود به مذاکرات جدی با غرب را نشانهای از اثربخش بودن تحریمهای گسترده علیه جمهوری اسلامی خوانده است.
سرخوردگی و ناامیدی رای دهندگان به روحانی
حضور حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل و محتوای سخنرانی او، انتظارات رای دهندگان به وی را برآورده نکرد و باعث سرخوردگی شدید و ناامیدی آنان شد.
رادیو آلمان در گزارشی گفت: تا پیش از آغاز اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، آنچه ذهن بسیاری از ایرانیان را مشغول کرده بود و با علاقه آن را دنبال میکردند، احتمال ملاقات روسای جمهور آمریکا و ایران در حاشیه مجمع عمومی و شکستن تابوی ملاقات مسئولان عالیرتبهی ایران و آمریکا بود. اما چنین اتفاقی نیافتاد.
گزارشها حاکی از آن است که مقامهای کاخ سفید به هیئت ایرانی پیشنهاد کرده بودند که آماده برگزاری دیدار میان اوباما و روحانی هستند اما هئیت ایرانی گفته است: "این اقدام بسیار پیچیده است".
روحانی و همراهانش در ضیافت ناهار بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد که در نخستین روز آغاز اجلاس مجمع عمومی برگزار شد شرکت نکردند. علت این کار سرو مشروبات الکلی در این ضیافت بود. به این ترتیب امکان ملاقات و احوالپرسی که ممکن بود در این مهمانی بین حسن روحانی و باراک اوباما دست دهد، از بین رفت.
به این ترتیب نخستین انتظار بسیاری از ایرانیهایی که میتوان گفت بهطور عمده در شمار رایدهندگان او بودند برآورده نشد.
وبسیات خبری "جماران" که عموما دیدگاههای اصلاحطلبان را پوشش میدهد، چند ساعت پیش از حضور روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل نوشت: «تابوی ۳۴ ساله ملاقات مسئولان عالی رتبه ایران و آمریکا شکسته خواهد شد یا خیر؟ این سوالی است که از فروشندگان ارز و طلای خیابان استانبول گرفته تا مردمی که درد معیشت دارند و روشنفکران و فعالان سیاسی که به اوباما نامه مینویسند، همگی در ذهن دارند و بیصبرانه پیگیر اخبار نیویورک هستند.»
بسیاری از ایرانیان و کسانی که در انتخابات خرداد ۱۳۹۲ به روحانی رای داده بودند، انتظار داشتند که دیدار وی یا اوباما حتما صورت گیرد. خود حسن روحانی با اظهاراتش، به ویژه در مصاحبهاش با شبکه انبیسی آمریکا، بیش از هر کس دیگری در به وجود آمدن این انتظار نقش داشت.
خودداری حسن روحانی از ملاقات با باراک اوباما اگر بر اساس ملاحظات داخلی و نگرانی او از واکنش منفی حاکمیت بوده باشد، تاثیری منفی در مناسبات او با اصولگرایانی خواهد گذاشت که بخشهای مهمی از قدرت و حاکمیت در دست دارند.
عدم دیدار روحانی با اوباما بر قضاوت ایرانیان درباره محتوای سخنرانی روحانی نیز تاثیر داشت. شمار قابل توجهی از ایرانیان عضو شبکهی اجتماعی، محتوای سخنرانی روحانی در مجمع عمومی را بسیار پایینتر از حد انتظار خود دانستند.
برخی نوشته بودند که متن سخنرانی روحانی در دفتر آیتالله خامنهای تنظیم شده است. دیگری نوشته بود مخاطب سخنرانی اوباما آیتالله خامنهای و گروههای تندرو بودند تا او در بازگشت به ایران با اعتراض مواجه نشود.
کسانی دیگر نوشته بودند که سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل هرچند همانند سخنرانی احمدینژاد نبود، اما از چارچوب گفتمان و ادبیات رایج جمهوری اسلامی که اساس آن ضدیت با غرب و "طلبکاری" از دیگران و نسبت دادن مشکلات داخلی به خارجیها و "دشمن" موهوم است، فراتر نرفت.
2004- 2024 IranPressNews.com -